lørdag, 22 april 2017 08:02

DP-S1 – Onkyo sitt bud på HighRes-spiller i overkommelig prisklasse

Skrevet av

Onkyo har lansert en ny bærbar HighRes-spiller. Den supplerer toppmodellen DP-X1.

Da Onkyo lanserte sin HighRes-spiller DP-X1 i 2016, gikk de vanvittig høyt ut på banen. De hevdet at denne modellen var verdens beste bærbare HighRes-spiller. Om påstanden holdt stikk eller ei, skal vi ikke gjøre noe forsøk på å bedømme, men med en prislapp på 7.995,- er det klart at det stort sett er dedikerte Hodetelefonentusiaster som er kundegrunnlaget.

Med den lillebroren som Onkyo lanserer nå er det grunn til å forvente at et langt bredere marked vil kunne ha modellen i kikkerten. DP-S1 er et svært tydelig eksempel på et utstrakt samarbeid med fetter Pioneer, for både design og ikke minst spesifikasjoner er til forveksling like med Pioneer sin XDP-30R, som vi skrev om i går.

Og det innebærer en topakning med ESS Sabre sine DAC-chiper ES9018C2M. Videre finner vi fremtidig støtte for MQA via firmware-oppdatering, og for DSD 2.8/5.6 MHz, og PCM-basserte filformater med oppløsning opp til 192kHz/32 bits. VI finner også her en dobbel klokkeløsning som gjør at dedikerte klokker kann forholde seg til ukompliserte regnestykker ved oppsampling av kilder med basis i hhv 44.1 og 48kHz

 

Vi kjenner ikke prisen på Onkyo DP-S1 enda, men det vil overraske om den lander mer enn et steinkast- eller to unna prisen til Pioneer sin XDP-30R.

 

Onkyo importeres til Norge av Mono AS

Les mer om DP-S1 hos Onkyo.

Sist redigert lørdag, 22 april 2017 08:05
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.