tirsdag, 23 juni 2015 13:21

TX-RZ800 og RZ900 - nye mellomklassereceivere fra Onkyo

Skrevet av

Onkyo følger opp de tidligere lanserte AV-receiverne i Budsjett- og nedre mellomklasse med to receivere i øvre del av mellomklassen. De nye modellene TX-støtter selvfølgelig både Dolby Atmos og DTS:X.

 

Onkyo har posjonert ut vårens nyheter i flere faser, og nå har turen kommet til den øvre del av mellomklassen. Vi har tidligere meldt om at Onkyo har utstyrt receivere overraskenjde langt ned i prisklassene med nye nye 3D-lydformatene, så det kommer slett ikke som noen overraskelse at etterfølgerne etter TX-NR838 er utstyrt med både Dolby Atmos og DTS:X. Men det er andre overraskelser om bord.

Modellbenevnelsen på de to nye modellene TX-RZ800 og TX-RZ900 vitner om en ny linje fra Onkyo. Og også designet har nye linjer. Vi har sett tendensen før i budsjettmodellene, og på de to sist annonserte er det enda mer åpenbart at oppkjøpet av Pioneer har båret frukter også når det gjelder design.

 

 

Vanligvis er det utslag på enkelte detaljer i utstyrsnivået også på to nabomodeller i srotimentet, men det er det vanskelig å få øye på i TX-RZ800/900 sitt tilfelle. De er begge svært godt utstyrt, og har det som trengs på nettverks- og dekodingssiden. Forsterkerne er fremdeles begrenset til 7 kanaler, med TX_RZ er den første modellen som tilbyr 7.1 pre-out, som TX-NR838 var det før den.

Det er på forsterkersiden de tydelige forskjellene dukker opp på disse to modellene. I tillegg til at TX-RZ-900 har noe mer effekt enn lillebror RZ800, later den til å ha mer påkostet strømforsyning, i tillegg til at den har en bedre forsterkerkonstruksjon for frontkanalene. Kanskje en interessant kandidat for AV-entusiaster som spiller mye musikk i stereo? Også høyttalerterminalene er mer påkostet på den største av disse to modellene.

 

 

Les mer om TX-RZ800 og TX-RZ900 hos Onkyo.

Onkyo importeres til Norge av Mono AS.

 

 

Sist redigert tirsdag, 23 juni 2015 13:35
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.