torsdag mai 25 , 2017
fredag, 21 april 2017 13:49

XDP-30R - ny portabel HighRes-spiller fra Pioneer.

Skrevet av

Pioneer lanserer en ny HighRes-spiller som fyller tomrommet under toppmodellene XDP-100R og WDP-300R. XDP-30R koster bare litt over halvparten av de to andre modellene.

Den nye nedskalerte modellen som kommer nå i april er altså en modell som åpner vei for at langt flere enn hardcore HeadFi-entusiaster kan få en anstendig lydkilde når de er på farten. Og apropos nedskalering – det er ikke så lett å se dette på CVen til XDP-30R.

Det vi har med å gjøre er en lommespiller som både er i stand til å spille medbragt, og å streame fra strømmetjenester. I første omgang er det bare to -, men til gjengjeld svært viktige tjenester som er tilgjengelig. VI snakker om TIDAL og TuneIn. Men Pioneer lover at flere er på gang via firmware-oppdateringer, og vi tar det for gitt at Spotify er på trappene.

Skulle du heller velge å nyte medbragt, er det som en start et internt minne på 16 GB. Det vil nok musikkentusiaster flest fylle opp ganske kjapt – betryggende da at det er kortplasser for to SD-kort på 200GB hver, så den totale lagringskapasiteten kan økes til 416GB. Det holder selv for en lengre påskeferie.

Interessant er det også at XDP-30R i tillegg til Highresfiler i PCM og DSD også lover støtte for MQA-filer i en FW-oppdatering i løpet av en forhåpentlig ikke alt for fjern fremtid. Ikke minst nå som TIDAL har kommet i siget med MQA. Spilleren støtter ellers DSD 5.6 MHz, og WAW, FLAC, ALAC og AIFF med oppløsning opp til 192kHz/32 bits.

 

 

Hardware

XDP-30R er utstyrt med det Pioneer hevder er blant markedets beste DACer fra ESS - SABRE ES9018C2M. Disse driver forsterkermodulene ESS9601K i Twin-konfigurasjon.

Pioneer har også vært opptatt av den digitale timingen i denne spilleren. De har utstyrt den med to klokker, der den ene tar seg av signaler i 44.1 khz, som å oppsamples til 88.2 og 176.4kHz. Den andre klokken tar seg av 48kHz signaler, som oppsamples til maksimalt 192kHz.

For den med den slags legning er det også en 10-bånds digital equalizer tilgjengelig. Og så kan du velge mellom tre ulike digitale filtre før konverteringen.

 

DuoRemote

Pioneer har en egenutviklet app kalt DuoRemote. Med denne kan du bruke mobilen til å styre XDP-30R, dersom det skulle fremstå som mer handy. Pioneer hevder ellers at de er spesielt gode på å lage intuitive menyer for å styre musikkvalg. Det håper vi å kunne finne mer ut av senere…

Av trådløs overføring er både WiFi og Bluetooth tilgjengelig. Førstnevnte i form av Dual-band 5 GHz/2.4 GHz WiFi.

 

 

XDP-30R

Den nye HighRes-spilleren XDP-30R er tilgjengelig i sølv og sort aluminiumschassis, og har en veil pris i Norge på 4.198,-. Dette er en såpass aggressiv prising at den fremstår som en spennende konkurrent i markedet. Men det avhenger selvfølgelig at den har vesentlig mer å tilby på lydsiden enn en standard smarttelefon. Det er det bare en test som kan gi svar på, så vi håper å kunne komme tilbake med en grundig testomtale om ikke så lenge.

 

Les mer om XDP-30R hos Pioneer.

Lydfunksjoner:

 • Twin Premium-grade SABRE (ES9018C2M) DACs
 • Twin SABRE (ES9601K) High-Output Amplifiers
 • Symmetrical Channel Layout
 • Powerful 32-bit DSP
 • Bridge-Tied Load (BTL) and Active Control Ground (ACG)
 • Balanced Audio Output via 2.5 mm (3/32˝) Headphone/Balanced Line Output
 • 176.4 kHz/32-bit and 192 kHz/32-bit Upsampling Modes
 • Two Precision Clocks (44.1 kHz or 48 kHz) for Enhanced Signal Clarity
 • Seven-step Lock Range Adjustment (Wide/Normal/Narrow)
 • Three Selectable Digital Output Filters (Sharp/Short/Slow)
 • Precision 10-band EQ with 6 Presets and 3 Customizable Presets
 • Adjustable Gain (Low/Normal/High) to suit Different Headphones
 • DSD (5.6 MHz/2.8 MHz), DSD-IFF, FLAC, ALAC, WAV, AIFF, MP3, and AAC (Maximum 192 kHz/32-bit)
 • MQA Support with Future Firmware Update
 • Output Power: 75 mW + 75 mW (Unbalanced, 32 Ohms) 150 mW + 150 mW (BTL Mode, 32 Ohms)
 • Frequency Response: 20 Hz–80,000 Hz
 • Total Harmonic Distortion: 0.006%
 • Signal-to-Noise Ratio: More than 115 dB
 • Supported Headphone Impedance: 16–300 Ohms Unbalanced, 32–600 Ohms (BTL Mode)

 

Lest 529 ganger Sist redigert fredag, 21 april 2017 14:02
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

 • EVIG EIES KUN EN LP: Blood Sweat and Tears – in Concert

   

  Det amerikanske bandet Blood Sweat and Tears dukket opp på slutten av 60-tallet, og var et av de to store bandene som kombinerte rock med en blåserrekke. Det grepet har forledet mange - inklusiv meg selv – til å kalle musikken for Jazz-rock. Men etter at Chicago med James Pankow i spissen i nyere tid har avvist fullstendig at musikken deres har hatt noe med jazz å gjøre, har jeg innsett at det stort sett gjelder for BS&T også. Vi holder oss til «rock with a horn-section».

  Les mer...
 • EVIG EIES KUN EN LP: Grateful Dead – Live Dead

  Grateful Dead var et fantastisk band, som det samtidig er litt vanskelig å sette i bås. Og i min bok er det vanligvis et kvalitetstegn for et band eller en musiker. I dette tilfellet snakker vi om et band som var noe inspirert av jazz, men samtidig blir det veldig feil å ta i bruk ordet jazz på inn- eller utpust hvis musikken til Grateful Dead skal beskrives.

  Les mer...
 • EVIG EIES KUN EN LP: Gino Vanelli – Storm at Sunup.

   

  For et år eller to siden spurte jeg min svært gode venn Stig Arne Skilbrei om han har lyttet noe til Gino Vanelli. Jeg tror det var på turen til- eller fra den årlige tradisjonsrike HiFi-messa i Horten. Og svaret hans vippet meg litt av pinnen: «Gino Vanelli – e ikkje det ein italiensk smørsangar?» (Stig Arne er etnisk Vossing…), svarte han med litt halvdårlig skjult forakt i stemmen. Og i beflippelsen greide jeg bare å svare noe sånn som «Jo, for så vidt, men han er veldig god!», mens jeg flakket litt med blikket. Ble ikke noe særlig schvung over det.

  Les mer...
 • EVIG EIES KUN EN LP. Colosseum II – Strange New Flesh

   

  Colosseum II var et band med ganske begrenset levetid. De oppsto i 1975, i kjølvannet av (selvfølgelig) Colosseum, og deretter Tempest.

  Les mer...
 • EVIG EIES KUN EN LP. Elton John – Goodbye Yellow Brick Road

   

  Vanligvis bruker jeg en god del spalteplass på å beskrive musikeren før jeg skriver om selve plata. I dette tilfellet tro jeg at det vil være feil å skrive veldig mye om Elton John. Både fordi han er veldig godt kjent blant folk, og fordi det er veldig mange som vet utrolig mye mer om denne profilerte sangeren og låtskriveren.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Guro Kleven Hagen og Marianna Shirinyan – Ravel Poulenc Prokofiev

  Guro Kleven Hagen fascinerte meg første gang da hun utga sitt debutalbum med Max Bruch sin fiolinkonsert No. 1, og Prokofjev sin fiolinkonsert No. 2. Med en gjenkjennelig nerve i tonen ble musikken fremført utrolig sterkt.

  Les mer...
 • 2L med Europapremiere for MQA på CD, på utgivelsen Mass for Modern Man!

   

  2L har på ny utgitt en Blu-ray med lydspor i Dolby Atmos. Og så er det en enda mer grensesprengende nyhet på denne utgivelsen Mass for Modern Man.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Nattsongar – vakkert og utforskende av Erlend Apnaseth

  Erlend Apneseth fremførte et bestillingsverk på Førdefestivalen i 2016. Det har blitt til CDen Nattsongar, og jeg har lyttet til den.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Recurrence – Praktfull musikk i Dolby Atmos

   

  Iceland Symphony Orchestra har en ny utgivelse på plateselskapet Sono Luminus. Det er dette plateselskapet sin første utgivelse med lydspor i Dolby Atmos.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: See the Woman – Mari Boine

   

  Mari Boine har vært uløselig knyttet til musikk med samiske røtter og samisk tekst. På sin nye utgivelse bryter hun helt med dette. I hvert fall på et av punktene.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: 2L – ORGANISM – Terje Winge

  Terje Winge har laget en innspilling på 2L, med verker av tre norske komponister. Jeg har lyttet til ORGANSM på Blu-ray Audio, med spor i Dolby Atmos.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Ken Thomson - Restless

  Komponisten Ken Thomson har utgitt en LP med to av sine komposisjoner. Jeg har lyttet til albumet Restless.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Trondheimsolistene – Reflections. Musikk i Dolby Atmos fra 2L

   

   

  For 10 år siden hadde jeg mitt første møte med en av 2L og Morten Lindberg sine produksjoner. Det var en innspilling med Trondheimsolistene, og åstedet for innspillingen var Selbu Kirke. Denne gangen er det de samme Trondheimsolistene som står for musikken, og også denne gangen er innspillingen foretatt i Selbu Kirke.

  Les mer...
 • 10cc i Alvøen

   

  Det er noe nesten naturstridig med settingen – 10cc på Alvøen Hovedgård låter nesten like surrealistisk som om Stones skulle spille til dans på samfunnshuset på Bremsnes. Eller Bruhagen. Og tro meg - der har jeg vært for et halvt århundre siden omtrent, men Stones dukket slett ikke opp.

  Les mer...
 • Evig eies kun en LP: Mahavishnu Orchestra / John Mclaughlin – Inner Worlds

   

  John McLaughlin “sitt” Mahavishnu Orchestra var en institusjon innen Jazzrock på begynnelsen av 70-tallet. Det ble betraktet som en av grunnpilarene innen jazz-rock, der begrepet «jazz-rock» ikke må forveksles med den jazzinspirerte rocken som bandene Chicago og Blood Sweat and Tears jobbet med. Her har vi arven etter Miles Davis, og Mahavishnu Orchestra var en av gigantene, sammen med Chick Corea sitt Return to Forever. For ikke å glemme Weather Report.

  Les mer...
 • AUDIOFILT INNTRYKK: Pictures & Reflections - helt nye bilder på en utstilling.

   

   

  Tacet har gjenutgitt albumet Pictures & Reflections på Blu-ray Audio. Det er Markus Schirmer som har spilt inn suiten Miroirs av Ravel, og den legendariske Pictures at an Exhibition av Mussorgsky. Jeg har lyttet til den.

  Les mer...
 • Jeg lytter, altså er jeg.

   

  - Lytting som eksistensiell erfaring

  Kan opptaksteknologien bli redningsbøyen som gjør oss i stand til å oppfatte det store bildet i en verden av fragmenter?

  Les mer...
 • AUDIOfilt inntrykk: Marita Sølberg - opera arias

   

  Sopranen Marita Sølberg er en betydelig størrelse innen operaverden. Nå utgis hennes første soloalbum, og jeg har lyttet til det.

  Les mer...
 • AUDIOfilt inntrykk – Mozart – Complete String Quartets

   

  Auryn-kvartetten er en gammel kjenning fra det tyske plateselskapet TACET. Denne gangen har de alliert seg med den profilerte fiolinisten Nobuko Imai for å lage en boks med komplette innspillinger av Mozart sine strykekvartetter.

  Les mer...
 • Vossajazz 2016. Del 3 - søndag

  Søndag var avslutningsdag på Vossajazz, og Stig Arne var selvfølgelig til stede også denne dagen.

  Les mer...
 • Vossajazz 2016. Del 2 - lørdag

  Stig Arne var til stede på Vossajazzen også lørdag, og her noen inntrykk fra denne dagen.

  Les mer...
 • Vossajazz 2016. Del 1 - fredag

  Det er så mange gudar for tida, som eg ikkje bryr meg katten om, men vergudane var i alle fall på vår side i år, og jazzturistane strøymde utan hue og vottar, smilande i solskinet, frå toget på jernbanestasjonen mot billettbua på Park Hotel Vossevangen, for å løysa billettane inn i armband.

  Les mer...
 • Leonard Cohen – Songs of Leonard Cohen

   

   

  Vi starter nå en ny serie med stemningsrapport fra vinylplater, og denne omtalen av Leonard Cohen sitt debutalbum e først ut. Artikkelen utgjør samtidig den første i en serie der målet er å skrive om samtlige av Leonard Cohen sine studio-album som er tilgjengelig på vinyl. God tur!

  Les mer...
 • The art of Freedom - en hyllest til Boulez

   

   

  Tirsdag den 5 januar 2016 gikk Pierre Boulez, en av musikkens absolutte pionérer ut av tiden. Både som dirigent og komponist står Boulez som en bauta og et referansepunkt for samtidige og påfølgende komponister og musikere. Han levde og virket i en tid da vestlig kunstmusikk bredte seg ut i et delta av pluralistiske stiler og tendenser og utfordret lytteren som aldri før, med klanglige og formmessige eksperimenter og systemer - et speilbilde av en kontrastfylt tid hvor gamle verdenssystemer og ideologier krakelerte og nye tanker sprang opp; en tid full av konflikt men også av kreativitet, utforskning og musikalsk nybrottsarbeid

  Les mer...
 • Musikk for ører og øyne

   

  Dagens omfattende opptaksteknologi gir oss i dag tilgang på musikk overalt og i alle settinger. Musikk er på sett og vis blitt et legemsløst fenomen: det er i dag fullt mulig å ha hørt flere hundre pianokonserter uten noen gang å ha sett et flygel. Har det noe å si? Tatt i betraktning i hvor stor grad sansene våre vikler seg inn i hverandre og påvirker hverandre så er det fristende å tenke at  det ligger en lite forskjell her - at det visuelle aspektet ved en musikkopplevelse kan ha noe å si for den totale lytteropplevelsen.

  Les mer...
Forsiden

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser