torsdag november 23 , 2017
fredag, 21 april 2017 13:49

XDP-30R - ny portabel HighRes-spiller fra Pioneer.

Skrevet av

Pioneer lanserer en ny HighRes-spiller som fyller tomrommet under toppmodellene XDP-100R og WDP-300R. XDP-30R koster bare litt over halvparten av de to andre modellene.

Den nye nedskalerte modellen som kommer nå i april er altså en modell som åpner vei for at langt flere enn hardcore HeadFi-entusiaster kan få en anstendig lydkilde når de er på farten. Og apropos nedskalering – det er ikke så lett å se dette på CVen til XDP-30R.

Det vi har med å gjøre er en lommespiller som både er i stand til å spille medbragt, og å streame fra strømmetjenester. I første omgang er det bare to -, men til gjengjeld svært viktige tjenester som er tilgjengelig. VI snakker om TIDAL og TuneIn. Men Pioneer lover at flere er på gang via firmware-oppdateringer, og vi tar det for gitt at Spotify er på trappene.

Skulle du heller velge å nyte medbragt, er det som en start et internt minne på 16 GB. Det vil nok musikkentusiaster flest fylle opp ganske kjapt – betryggende da at det er kortplasser for to SD-kort på 200GB hver, så den totale lagringskapasiteten kan økes til 416GB. Det holder selv for en lengre påskeferie.

Interessant er det også at XDP-30R i tillegg til Highresfiler i PCM og DSD også lover støtte for MQA-filer i en FW-oppdatering i løpet av en forhåpentlig ikke alt for fjern fremtid. Ikke minst nå som TIDAL har kommet i siget med MQA. Spilleren støtter ellers DSD 5.6 MHz, og WAW, FLAC, ALAC og AIFF med oppløsning opp til 192kHz/32 bits.

 

 

Hardware

XDP-30R er utstyrt med det Pioneer hevder er blant markedets beste DACer fra ESS - SABRE ES9018C2M. Disse driver forsterkermodulene ESS9601K i Twin-konfigurasjon.

Pioneer har også vært opptatt av den digitale timingen i denne spilleren. De har utstyrt den med to klokker, der den ene tar seg av signaler i 44.1 khz, som å oppsamples til 88.2 og 176.4kHz. Den andre klokken tar seg av 48kHz signaler, som oppsamples til maksimalt 192kHz.

For den med den slags legning er det også en 10-bånds digital equalizer tilgjengelig. Og så kan du velge mellom tre ulike digitale filtre før konverteringen.

 

DuoRemote

Pioneer har en egenutviklet app kalt DuoRemote. Med denne kan du bruke mobilen til å styre XDP-30R, dersom det skulle fremstå som mer handy. Pioneer hevder ellers at de er spesielt gode på å lage intuitive menyer for å styre musikkvalg. Det håper vi å kunne finne mer ut av senere…

Av trådløs overføring er både WiFi og Bluetooth tilgjengelig. Førstnevnte i form av Dual-band 5 GHz/2.4 GHz WiFi.

 

 

XDP-30R

Den nye HighRes-spilleren XDP-30R er tilgjengelig i sølv og sort aluminiumschassis, og har en veil pris i Norge på 4.198,-. Dette er en såpass aggressiv prising at den fremstår som en spennende konkurrent i markedet. Men det avhenger selvfølgelig at den har vesentlig mer å tilby på lydsiden enn en standard smarttelefon. Det er det bare en test som kan gi svar på, så vi håper å kunne komme tilbake med en grundig testomtale om ikke så lenge.

 

Les mer om XDP-30R hos Pioneer.

Lydfunksjoner:

 • Twin Premium-grade SABRE (ES9018C2M) DACs
 • Twin SABRE (ES9601K) High-Output Amplifiers
 • Symmetrical Channel Layout
 • Powerful 32-bit DSP
 • Bridge-Tied Load (BTL) and Active Control Ground (ACG)
 • Balanced Audio Output via 2.5 mm (3/32˝) Headphone/Balanced Line Output
 • 176.4 kHz/32-bit and 192 kHz/32-bit Upsampling Modes
 • Two Precision Clocks (44.1 kHz or 48 kHz) for Enhanced Signal Clarity
 • Seven-step Lock Range Adjustment (Wide/Normal/Narrow)
 • Three Selectable Digital Output Filters (Sharp/Short/Slow)
 • Precision 10-band EQ with 6 Presets and 3 Customizable Presets
 • Adjustable Gain (Low/Normal/High) to suit Different Headphones
 • DSD (5.6 MHz/2.8 MHz), DSD-IFF, FLAC, ALAC, WAV, AIFF, MP3, and AAC (Maximum 192 kHz/32-bit)
 • MQA Support with Future Firmware Update
 • Output Power: 75 mW + 75 mW (Unbalanced, 32 Ohms) 150 mW + 150 mW (BTL Mode, 32 Ohms)
 • Frequency Response: 20 Hz–80,000 Hz
 • Total Harmonic Distortion: 0.006%
 • Signal-to-Noise Ratio: More than 115 dB
 • Supported Headphone Impedance: 16–300 Ohms Unbalanced, 32–600 Ohms (BTL Mode)

 

Lest 1139 ganger Sist redigert fredag, 21 april 2017 14:02
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • My Sonic Lab Signature Platinum.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Så har turen kommet til test nr. 353 av pickuper for undertegnedes del. Og hvorfor da ikke tråkke til med toppmodellen fra MSL (My Sonic Lab), og modellen Signature Platinum.

  Les mer...
 • ORTOFON OM(P) 20 – Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som de vil sjå av artikkelen Nad 3020 - Del 3, nytta eg store deler av ein sumarlaus juli til lå lytta meg gjennom ein bunke med LP-plater. Med dette nytta eg òg høvet til å prøva eit par pick-upar. Men armen som var montert på ein kraftig ombygd Lenco platespelar, ein modifisert Pioneer-arm, utvikla friksjon sidelengs, so eg var tvungen til å gå over til annan spelar som alltid står klar, som ikkje tek opp særleg med plass, og som ikkje et noko: Technics sin vetle og ikoniske SL-7, som ikkje er større enn eit plateomslag. 

  Les mer...
 • NAD 3020 - Del 3
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg har vore inn og ut av diverse bobler i det siste. Eg skriv dette medio august, sumaren er framleis ikkje komen, og du kan byrja å lura på om han kjem i det heile. Eg har difor hatt rikeleg med innekveldar, og har vore ivrig lyttar.

  Les mer...
 • Music with 3D-sound
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Latest update 27.august 2017

  This article is a list of music-releases containing tracks with one of the three 3D formats. We will appreciate hints from our readers about music releases in 3D-sound that we are missing.

  Les mer...
 • Dali KATCH - Blåtannhøyttaler med skikkelig god lyd!
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Da jeg tok turen innom HiFI-klubben i C.Sundts gate i Bergen stod det mellom å dra med meg en integrert forsterker eller en blåtannhøyttaler. For ordinære høyttalere har jeg stående på Kreta fra før. Rørforsterkeren jeg brukte på høstparten trengte service og jeg dro den like godt med til Norge. Den veier 7 kilo - en liten tass altså - men allikevel.

  Les mer...
 • AudiovValve RKV-MKIII Ivory Edition
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Med Audiovalve RKV MKIII og et sett gode hodetelefoner tenker du mindre på lyd og opplever mer musikk.

  Les mer...
 • TEST: Ifi nano iDSD
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Liten, vellydende og anvendelig - kombinert DAC, hodetelefonforsterker og forforsterker i nanoformat.

  Les mer...
 • STILLA - Stig Arne si dagbok juni 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Onsdag 21. juni nådde FM-stilla vestlendingane. Eg sto seint opp, sjangla ut på badet og skrudde på ein liten reiseradio attmed vasken, og vart møtt med eit illevarslande snerr. Eller sus. Det var uansett ei ubehageleg oppleving, og det var vanskeleg å finna rytmen i tannpussen. 

  Les mer...
 • Nad 3020 – Del 2: NADen vert utfordra av ein jamnaldra Rotel.
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Midt i arbeidet med å skriva denne artikkelen, publiserte redaktør Karl Erik sin eigen artikkel om Nad 3020, attpåtil med trugsmål om å skriva del 2. Eg banna og tenkte at dette må jo bli kollisjon, og ringde. Men me vart raskt samde om at dette var jo berre moro, og at artiklane med litt samarbeid kunne utfylla kvarandre.

  Les mer...
 • Sonos PLAYBASE - den musikalske lydplanken
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Multiromskongen Sonos har utvidet repertoaret med en lydplanke. PLAYBASE mot PLAYBAR kan høres ut som kannibalisme, men der er det lett å gå i baret.

  Les mer...
 • Den nye vinen – to MM-pickupar frå Audio Technica på test
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Det er lett å la seg begistre av alt nytt. Og i pickupjungelen har eg ikkje greidd å finne ei erstatning for det eg har sett på som den beste moving magnet-konstruksjonen eg har fått skikkeleg til, den for lengst utgådde Audio Technica AT 170 ML. Mykje betre enn 150 ML og 440. Men no...

  Les mer...
 • AudioQuest DragonFly Black – myggen som brølte!
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  AudioQuest har fått en slags referanseposisjon blant de ultralette USB-DACer. Jeg har testet den minste versjonen av siste generasjon (1.5), som ble introdusert for et drøyt år siden. Hils på DragonFly Black.

  Les mer...
 • NAD 3020 – Del 1: Hva var det egentlig med denne legenden?
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  I tillegg til å være verdens mest produserte forsterker, har NAD 3020 den egenskapen at den får en del gamle gubber til å få et litt sløret blikk når denne legenden nevnes. Men hva er det egentlig med denne forsterkeren, og hvordan står den seg egentlig i dag?

  Les mer...
 • Vossajazz 2017 laurdag og sundag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Dette skulle handla om Vossajazz, og det skal det og, men fyrst må eg få lufte eit par frustrasjonar.

  Les mer...
 • Dereneville Magic-Mat og Headshell Contact-Mat:
  Skrevet av

  Vinylguru

  Denne gangen skal jeg ta for meg en platematte og mellomleggs plater for bruk mellom pickup og head-shell fra det tyske firmaet Dereneville. Konstruktørene i dette firmaet er tydlighvis klar over problematikken som resonanser utgjør og forsøker og lage produkter som skal hjelpe på problemene.

  Les mer...
 • Vossa jazz 2017 - fredag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som “førtidspensjonert” hadde eg i år betre tid enn nokon sinne til å førebu meg på årets Vossajazz (07.-09 april), og hadde gått gjennom samtlege artistar på Spotify og You Tube for å kartleggja kva grupper eg ville høyra på. 

  Les mer...
 • Vårpuls 2017
  Skrevet av

  Vinylguru

   

  I år fikk undertegnede skviset inn et par besøk i Oslo under vårpuls 2017 og her er noen av inntrykkene mine. Det ble kun tid til besøk hos Duet audio's for meg nye lokaliteter i Akersgata og en tur innom Sterofil i Grensen.

  Les mer...
 • Audioquest JitterBug - Stig Arne si dagbok februar 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Førre dagboksartikkel, som vart presentert i januar, var skriven ferdig alt i november, men kom av årsaker som kan henda den beste, ikkje på trykk før i januar som sagt. I denne artikkelen har eg “dyrt og heilagt” lova at eg ska skriva oftare, og det har eg tenkt å halda.

  Les mer...
 • Denon PMA-2500NE – En klassisk forsterkerkonstruksjon i moderne inkarnasjon.
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

   

  Denne flaggskipforsterkeren fra Denon meldte vi om for et drøyt år siden. Nå har jeg hatt den på en svært grundig test, og det overrasker ikke at avskjedstunden ble en anelse tung.

  Les mer...
 • KOSS BT540i - rimelig, lett å ta med og god lyd!
  Skrevet av

   

   

  De siste månedene har jeg hatt Koss BT540i godt plassert på hodet fra tid til annen. Mitt inntrykk av Koss har alltid vært at de lager enkle, men samtidig veldig holdbare produkter samtidig som de klarer å pakke inn utmerket lyd for en rimelig penge. 

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Forsiden

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser