mandag juni 18 , 2018
fredag, 21 april 2017 13:49

XDP-30R - ny portabel HighRes-spiller fra Pioneer.

Skrevet av

Pioneer lanserer en ny HighRes-spiller som fyller tomrommet under toppmodellene XDP-100R og WDP-300R. XDP-30R koster bare litt over halvparten av de to andre modellene.

Den nye nedskalerte modellen som kommer nå i april er altså en modell som åpner vei for at langt flere enn hardcore HeadFi-entusiaster kan få en anstendig lydkilde når de er på farten. Og apropos nedskalering – det er ikke så lett å se dette på CVen til XDP-30R.

Det vi har med å gjøre er en lommespiller som både er i stand til å spille medbragt, og å streame fra strømmetjenester. I første omgang er det bare to -, men til gjengjeld svært viktige tjenester som er tilgjengelig. VI snakker om TIDAL og TuneIn. Men Pioneer lover at flere er på gang via firmware-oppdateringer, og vi tar det for gitt at Spotify er på trappene.

Skulle du heller velge å nyte medbragt, er det som en start et internt minne på 16 GB. Det vil nok musikkentusiaster flest fylle opp ganske kjapt – betryggende da at det er kortplasser for to SD-kort på 200GB hver, så den totale lagringskapasiteten kan økes til 416GB. Det holder selv for en lengre påskeferie.

Interessant er det også at XDP-30R i tillegg til Highresfiler i PCM og DSD også lover støtte for MQA-filer i en FW-oppdatering i løpet av en forhåpentlig ikke alt for fjern fremtid. Ikke minst nå som TIDAL har kommet i siget med MQA. Spilleren støtter ellers DSD 5.6 MHz, og WAW, FLAC, ALAC og AIFF med oppløsning opp til 192kHz/32 bits.

 

 

Hardware

XDP-30R er utstyrt med det Pioneer hevder er blant markedets beste DACer fra ESS - SABRE ES9018C2M. Disse driver forsterkermodulene ESS9601K i Twin-konfigurasjon.

Pioneer har også vært opptatt av den digitale timingen i denne spilleren. De har utstyrt den med to klokker, der den ene tar seg av signaler i 44.1 khz, som å oppsamples til 88.2 og 176.4kHz. Den andre klokken tar seg av 48kHz signaler, som oppsamples til maksimalt 192kHz.

For den med den slags legning er det også en 10-bånds digital equalizer tilgjengelig. Og så kan du velge mellom tre ulike digitale filtre før konverteringen.

 

DuoRemote

Pioneer har en egenutviklet app kalt DuoRemote. Med denne kan du bruke mobilen til å styre XDP-30R, dersom det skulle fremstå som mer handy. Pioneer hevder ellers at de er spesielt gode på å lage intuitive menyer for å styre musikkvalg. Det håper vi å kunne finne mer ut av senere…

Av trådløs overføring er både WiFi og Bluetooth tilgjengelig. Førstnevnte i form av Dual-band 5 GHz/2.4 GHz WiFi.

 

 

XDP-30R

Den nye HighRes-spilleren XDP-30R er tilgjengelig i sølv og sort aluminiumschassis, og har en veil pris i Norge på 4.198,-. Dette er en såpass aggressiv prising at den fremstår som en spennende konkurrent i markedet. Men det avhenger selvfølgelig at den har vesentlig mer å tilby på lydsiden enn en standard smarttelefon. Det er det bare en test som kan gi svar på, så vi håper å kunne komme tilbake med en grundig testomtale om ikke så lenge.

 

Les mer om XDP-30R hos Pioneer.

Lydfunksjoner:

 • Twin Premium-grade SABRE (ES9018C2M) DACs
 • Twin SABRE (ES9601K) High-Output Amplifiers
 • Symmetrical Channel Layout
 • Powerful 32-bit DSP
 • Bridge-Tied Load (BTL) and Active Control Ground (ACG)
 • Balanced Audio Output via 2.5 mm (3/32˝) Headphone/Balanced Line Output
 • 176.4 kHz/32-bit and 192 kHz/32-bit Upsampling Modes
 • Two Precision Clocks (44.1 kHz or 48 kHz) for Enhanced Signal Clarity
 • Seven-step Lock Range Adjustment (Wide/Normal/Narrow)
 • Three Selectable Digital Output Filters (Sharp/Short/Slow)
 • Precision 10-band EQ with 6 Presets and 3 Customizable Presets
 • Adjustable Gain (Low/Normal/High) to suit Different Headphones
 • DSD (5.6 MHz/2.8 MHz), DSD-IFF, FLAC, ALAC, WAV, AIFF, MP3, and AAC (Maximum 192 kHz/32-bit)
 • MQA Support with Future Firmware Update
 • Output Power: 75 mW + 75 mW (Unbalanced, 32 Ohms) 150 mW + 150 mW (BTL Mode, 32 Ohms)
 • Frequency Response: 20 Hz–80,000 Hz
 • Total Harmonic Distortion: 0.006%
 • Signal-to-Noise Ratio: More than 115 dB
 • Supported Headphone Impedance: 16–300 Ohms Unbalanced, 32–600 Ohms (BTL Mode)

 

Lest 1685 ganger Sist redigert fredag, 21 april 2017 14:02
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • Grassat feil tilkopling - Stig Arne si dagbok februar 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Det kan sjå ut som om eg er alvorleg på etterskot, men det er ikkje so ille som det ser ut til. Når eg no har sendt februar, hoppar eg over mars, for då rapporterte eg frå Vossajazz. Neste vert altso april, og då er me ajour!

  Les mer...
 • JBL GO – Stig Arne si dagbok januar 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  I samband med samansmeltinga mellom datamaskina og stereoanlegget renn eg borti stadig fleire merkelige dingsar. Anten eg vil eller ikkje. Her vil eg skriva om ein eg ikkje kunne unngå. Eg kjøpte han og har hatt stor glede av han sidan. 

  Les mer...
 • Vossajazz 2018 - Laurdag og sundag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Foto: Runhild Heggem / Vossa Jazz

   

  Før det tradisjonsrike Tingingsverket (det 37. i rekkja) vart Vossajazz-prisen delt ut til Benedikte Maurseth. Me gratulerer.

  Les mer...
 • Vossjazz 2018 - Fredag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Går det an å vera heldigare med veret? Palmefredag kom våren, to-sifra grader på stokken, og sol. Jazz-turistane frå Bergen ramla ut or toget på Voss jernbanestasjon og sjangla austover mot Vangen forbi kyrkjo, for å løysa ut billettene sine mot armband i billettkontoret på Park Hotell, eller på det nye Vossajazz-kontoret andsynes.

  Les mer...
 • Sandstrøm-Electrocompaniet - Stig Arne si dagbok desember 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Det er framleis fire timar til me lander, og eg held på å kjeda meg i hel. Eg er på reis att. Har nett sett ferdig ein film, og orkar ikkje sjå ein til. Det slår meg at eg kan fiska opp Mac´en frå sekken under flysetet og skriva litt på “frå dagboka”. Eg er jo i ferd med å koma meg ajour! Og då skal eg fortelja litt om kva eg har lytta på i det siste. Det er ikkje småtteri. 

  Les mer...
 • Øyretelefonar – kva skal vi bruke dei til? Utprøving av Mitchell & Johnson
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Alle treng øyretelefonar av og til, men til ulik bruk.  Av og til vil vi ha musikk utan å forstyrre andre. Andre gongar vil vi ha musikk til arbeid og trim. Og nokre av oss bur så trangt at det er liten vits med kvalitetshøgtalarar. Det er også dei av oss som brukar øyretelefonane som høyrselsvern. 

  Les mer...
 • ZYX 4D Ultimate.
  Skrevet av

  Vinylguru

   

  Denne gangen skal jeg ta for meg en av Zyx sine nyeste kreasjoner, den nye carbon-cantilever utgaven av Zyx sin 4d serie. Jeg har tidligere testet 2 pickuper fra 4d serien, i sølv utgaven og kobber varianten. Begge med godt og mer ulikt resultat enn jeg forventet meg. Kobber og sølv i signalveien utgjør en forholdsvis stor tonal forskjell etter min mening, og de to 4d pickupene låt ganske så forskjellig. Begge nøytrale i og for seg, men kobber varianten var vesentlig varmere i lyden enn sølv utgaven, faktisk så forskjellig at jeg gladelig hadde trodd at man snakket om to vidt forskjellige pickupmerker og lydfilosofier.

  Les mer...
 • Analog kontra digital. Stig Arne si dagbok for November 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Kjære lesar,

  førre dagbok, “gode stereoanlegg, dårlege vilkår?” er signert oktober -17, so her kjem november -17. Desember -17 er alt klar, og vil koma ganske kjapt. Eg er altså ikkje so mykje på etterskot som det kan sjå ut som. Forseinkingane skuldast reise for min del, og flytting for redaktøren sin del. 

  Les mer...
 • Trilogy 906 riaa
  Skrevet av

  Vinylguru

  Tidligere har jeg testet Trilogy 907 - riaa'en som var Trilogy's topp modell av riaa'er med meget godt resultat. Og denne gangen er det den nedskalerte lillebror 906 som er inne til test.

  Les mer...
 • Gode stereoanlegg, dårlege vilkår? Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Foto er teke frå eit tilfeldig hifi-blad, og ingen av dei omtalte anlegga, grunna anonymisering. Men det illustrerer nøyaktig korleis det IKKJE skal gjerast 

  I dag vil eg skriva litt om dei stereoanlegga eg har truffe på min veg i det siste. 

  Les mer...
 • ZYX Ultimate 100
  Skrevet av

  ZYX kom for en liten siden med en ny serie pickuper med det ambisiøse navnet «Ultimate». Denne serien kan ses som den endelige utviklingen av deres allerede velrenommerte produkter.

  Les mer...
 • My Sonic Lab Signature Platinum.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Så har turen kommet til test nr. 353 av pickuper for undertegnedes del. Og hvorfor da ikke tråkke til med toppmodellen fra MSL (My Sonic Lab), og modellen Signature Platinum.

  Les mer...
 • ORTOFON OM(P) 20 – Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som de vil sjå av artikkelen Nad 3020 - Del 3, nytta eg store deler av ein sumarlaus juli til lå lytta meg gjennom ein bunke med LP-plater. Med dette nytta eg òg høvet til å prøva eit par pick-upar. Men armen som var montert på ein kraftig ombygd Lenco platespelar, ein modifisert Pioneer-arm, utvikla friksjon sidelengs, so eg var tvungen til å gå over til annan spelar som alltid står klar, som ikkje tek opp særleg med plass, og som ikkje et noko: Technics sin vetle og ikoniske SL-7, som ikkje er større enn eit plateomslag. 

  Les mer...
 • NAD 3020 - Del 3
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg har vore inn og ut av diverse bobler i det siste. Eg skriv dette medio august, sumaren er framleis ikkje komen, og du kan byrja å lura på om han kjem i det heile. Eg har difor hatt rikeleg med innekveldar, og har vore ivrig lyttar.

  Les mer...
 • Music with 3D-sound
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Latest update 27.august 2017

  This article is a list of music-releases containing tracks with one of the three 3D formats. We will appreciate hints from our readers about music releases in 3D-sound that we are missing.

  Les mer...
 • Dali KATCH - Blåtannhøyttaler med skikkelig god lyd!
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Da jeg tok turen innom HiFI-klubben i C.Sundts gate i Bergen stod det mellom å dra med meg en integrert forsterker eller en blåtannhøyttaler. For ordinære høyttalere har jeg stående på Kreta fra før. Rørforsterkeren jeg brukte på høstparten trengte service og jeg dro den like godt med til Norge. Den veier 7 kilo - en liten tass altså - men allikevel.

  Les mer...
 • AudiovValve RKV-MKIII Ivory Edition
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Med Audiovalve RKV MKIII og et sett gode hodetelefoner tenker du mindre på lyd og opplever mer musikk.

  Les mer...
 • TEST: Ifi nano iDSD
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Liten, vellydende og anvendelig - kombinert DAC, hodetelefonforsterker og forforsterker i nanoformat.

  Les mer...
 • STILLA - Stig Arne si dagbok juni 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Onsdag 21. juni nådde FM-stilla vestlendingane. Eg sto seint opp, sjangla ut på badet og skrudde på ein liten reiseradio attmed vasken, og vart møtt med eit illevarslande snerr. Eller sus. Det var uansett ei ubehageleg oppleving, og det var vanskeleg å finna rytmen i tannpussen. 

  Les mer...
 • Nad 3020 – Del 2: NADen vert utfordra av ein jamnaldra Rotel.
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Midt i arbeidet med å skriva denne artikkelen, publiserte redaktør Karl Erik sin eigen artikkel om Nad 3020, attpåtil med trugsmål om å skriva del 2. Eg banna og tenkte at dette må jo bli kollisjon, og ringde. Men me vart raskt samde om at dette var jo berre moro, og at artiklane med litt samarbeid kunne utfylla kvarandre.

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Forsiden

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser