onsdag, 16 mars 2016 14:33

Onkyo TX-NR555 og TX-NR656

Skrevet av

 

 

 

Onkyo letter på sløret til store deler av vårkolleksjonen. De to kanskje mest interessante modellene i et volumperspektiv er TX-NR555 og TX-NR656

 

Våren er det notorisk vårslepp for AV-receivere fra Japan, og i år er det Onkyo som er først ute med å lansere sine receivere. TX-NR555 og TX-NR656 er allerede lansert på de europeiske nettsidene til Onkyo, i tillegg til at den desidert minste AV-receiveren i denne generasjonen, TX-SR252 ble lansert allerede sist høst. Fra Onkyo sine USA-sidere ser vi også flere modeller som er på vei - TX-SR353 og TX-NR757.

Det er flere nyheter i x5x-serien. Den kanskje mest interessante nyheten er at Onkyo nå følger den trådløse multiromstrenden som Denon sparket i gang med sitt Heos-konsept for et par år siden, og som Yamaha ettertrykkelig fulgte opp med MultiCast – fremvist i all sin pratkt på IFA-messen i september.

Onkyo sitt svar på Multirom heter FireConnect™, og foreløpig er det nesten det eneste vi vet. Bortsett fra at det kan streame både analoge og digitale kilder, etter at de analoge kildene selvføglelig er AD-konvertert. FireConnect™ krever en firmwareoppdatering som vil komme etter hvert.

Google Cast er en annen nyhet på årets generasjon, og er teknologien man finner i Chromecast. Det er med andre ord svært komplette løsninger her innen trådløst nettverk og overføring av lyd.

 

 

3D-lyd er et annet satsingsområde hos Onkyo. Dolby Atmos ble introdusert allerede fort o generasjoner siden, og Onkyo var den første produsenten som lanserte dette på receivere langt nede i den moderate delen av mellomklassen. DTS:X ble lansert i fjor, og ble antydet tilgjengelig via en firmwareoppdatering allerede i 2015. Nå har dette blitt utsatt både hos Onkyo og hos konkurrentene, men Onkyo har nå satt leveringstidspunkt til sommeren 2016 i en helt fersk nyhetsmelding.

Og mens vi snakker om Dolby Atmos – Onkyo lanserte et helt nytt og forenklet romkorreksjonsystem i 2014, da Atmos ble lansert. Dette ble videreutviklet i 2015, og i år er det atter en videreutvikling på gang. AccuReflex heter den nye versjonen, og det som fremheves er at det er utviklet for også å kunne kalibrere riktig tidsforsinkelse på såkalte Atmos-ready høyttalere – høyttalere som reflekterer høydelyden via takflaten. Vi har selvføglelig ikke prøvd denne versjonen av romkorreksjonen enda, men det er ganske åpenbart at en optimal tidsforsinkelse er avgjørende for optimal lyd med denne typen høyttalere.

 

Onkyo importeres til Norge av Mono AS

Les mer om Onkyo TX-SR353 hos Onkyo-USA

Les mer om Onkyo TX-NR555 hos Onkyo-Europa

Les mer om Onkyo TX-NR656 hos Onkyo-Europa

Les mer om Onkyo TX-NR 757 hos Onkyo-USA

 

Sist redigert torsdag, 24 mars 2016 09:23
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.