søndag, 26 februar 2017 09:31

Vårens budsjettkolleksjon med AV-receivere fra Onkyo

Skrevet av

Budsjettreceiverne fra Onkyo ble presentert ekstra tidlig i år. Minstemann TX-SR373 ble lansert allerede i midten av januar, men de to påfølgende modellene TX-NR474 og TX-NR575E ble presentert for få dager siden.

 

Den observante leseren har kanskje registrert at Onkyo hopper over et nummer i år. Etterfølgeren til TX-NR555 skulle normalt hete NR565, men Onkyo har åpenbart en grunn til å endre på dette. Det kan se ut til at det er en liten oppstramming i sortimentet, samtidig med at modellen over – som tidligere het TX-NR656 – blir løftet over i de «voksnes» rekker. Det skjedde i hvert fall med US-versjonen, som fikk benevnelsen TX-RZ610. Vi får følge med hva som skjer.

 

TX-SR373

Den minste nykommeren TX-SR373 er en 5.1-receiver, Og som modellbenevnelsen indikerer er dette ikke en nettverksreceiver. Med andre ord en basic AV-receiver, men som likevel har det som trengs for å se film og lytte til musikk

 

 

TX-NR474

Beveger vi oss opp til den mellomste modellen TX-NR474, har vi fremdeles med en 5.1-receiver å gjøre. Her har det dermed skjedd en nedskalering i forhold til en av forfedrene – TX-NR444. Litt interessant å legge merke til at Onkyo likevel har valgt å implementere dekoder for Dolby Atmos og DTS:X.

På nettverkssiden er det full pakke. Det inkluderer Dual band WiFi, Innebygget Chromecast, FireConnect multiromsystem og støtte for den nye Appen Onkyo Controller, AirPlay og Bluetooth. For ikke å nevne at den støtter både Spotify og TIDAL. Dette er egenskaper som bør gjøre den til en av de mest interessante 5.1 recieverne på markedet.

Dolby Vision er også på plass på denne modellen

 

 

TX-NR575E

Toppmodellen i budsjettserien er en 7.1-receiver. Dermed får man 3D-utbytte av Dolby Atmos og DTS:X. I tillegg selvfølgelig også TX-NR575 alle egenskapene til de mindre brødrene.

Vi kjenner foreløpig til priser i Norge.

Importør av Onkyo i Norge er Mono AS

Les mer om Onkyo TX-SR373

Les mer om Onkyo TX-NR474

Les mer om Onkyo TX-NR575E

 

Sist redigert søndag, 26 februar 2017 13:33
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.