tirsdag, 09 juni 2015 16:15

Onkyo TX-SR444 – Ein AV-reciever der ingen skulle tru ATMOS kunne bu.

Skrevet av

 

Onkyo har holdt et lite kort i ermet denne våren. Etter å ha sluppet sin vårkolleksjon med budsjett- og mellomklassereceivere trodde vi alle at det bare var den tyngre garde fra TX-NR848 og oppover som ikke var avduket. Men de har holdt igjen den største overraskelsen av alle.

 

Onkyo overrasket egentlig stort også for et par måneder siden, da de sprengte grensen for hvor langt ned i prisklassene de hadde valgt å gå. TX-NR545 hadde vokst fra en 5.1-receiver til en 7.1-modell, som også kan settes opp som 5.1.2 i Dolby Atmos. Og ikke nok med det – de annonserte støtte for DTS:X som gratis software-oppdatering senere i år.

Nå lanseres altså TX-SR444, der de faktisk også tilbyr Dolby Atmos. Endringen av forbokstaver forteller oss at vi ikke lengre har med en nettverksreceiver å gjøre. TX-SR444 fremstår ganske mye som en utvidet utgave av lillebror TX-SR343. Effekten er den samme, og de har begge Bluetooth som eneste trådløse mulighet. Men TX-SR444 har altså to kanaler mer.

Det sies ingen ting om DTS:X knyttet til TX-SR444, og det er nærliggende å gå ut fra at dette er forbeholdt modellene f.o.m. TX-NR545. Oppgraderingen ville ellers vært noe besværlig uten nettverksmulighetene som de større modellene har.

 

Norsk importør er Mono AS

 

Les mer om TX-SR444 hos Onkyo.

 

 Sist redigert onsdag, 10 juni 2015 07:28
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.