Audiophile HighRes

AUDIOFILT INNTRYKK: Radka Toneff / Steve Dobrogosz – Fairytales.

For et par år siden ble det legendariske Fairytales utgitt i en remastret utgave på LP. Og både jazz-verden og vi audiofile ga det en stor oppmerksomhet. Nå har Odin nettopp ugitt dette albumet på SACD, og jeg har lyttet til det.

So is my love er en utgivelse på Pure Audio Blu-ray, med kormusikk fremført av Ensemble 96. Jeg har lyttet til den.

2L gir ut en ny utgivelse med 3D-lyd. Det dreier seg også denne gangen om lydformatene Auro-3D og Dolby Atmos.

 

Bård Monsen og Gunnar Flagstad har spilt inn verk av tre komponister på denne utgivelsen på 2L. Vi snakker om Valen, Stravinsky og Lutoslawski.

 

2L har på ny utgitt en Blu-ray med lydspor i Dolby Atmos. Og så er det en enda mer grensesprengende nyhet på denne utgivelsen Mass for Modern Man.

 

Iceland Symphony Orchestra har en ny utgivelse på plateselskapet Sono Luminus. Det er dette plateselskapet sin første utgivelse med lydspor i Dolby Atmos.

Terje Winge har laget en innspilling på 2L, med verker av tre norske komponister. Jeg har lyttet til ORGANSM på Blu-ray Audio, med spor i Dolby Atmos.

 

 

For 10 år siden hadde jeg mitt første møte med en av 2L og Morten Lindberg sine produksjoner. Det var en innspilling med Trondheimsolistene, og åstedet for innspillingen var Selbu Kirke. Denne gangen er det de samme Trondheimsolistene som står for musikken, og også denne gangen er innspillingen foretatt i Selbu Kirke.

 

 

Tacet har gjenutgitt albumet Pictures & Reflections på Blu-ray Audio. Det er Markus Schirmer som har spilt inn suiten Miroirs av Ravel, og den legendariske Pictures at an Exhibition av Mussorgsky. Jeg har lyttet til den.

 

In The Light Of Air er en Pure Audio Blu-ray med musikk av den islandske komponisten Anna Thorvaldsdottir. Jeg har lyttet til den.

LaWo er et norsk plateselskap som i likhet med 2L er en stor norsk utgiver av multikanals musikk. Hos LaWo er alle multikanals utgivelser i form av hybride SACDer, men i tillegg utgir dette plateselskapet en stor andel med rene stereo CDer. SACDen BUT består av spennende samtidsmusikk, fremfrøt av Ensemble Ernst. Jeg har lyttet til SACDen.

 

Unter the Wing of the Rock er et vellydende album med spennende musikk av et knippe med samtidskomponister. Pluss en engelskmann som ikke lenger er blant oss. Jeg har lyttet til SACDen, og likte det jeg hørte.

The Choir of King`s College var først ute med plateutivelse i Dolby Atmos, med platen 1615 Gabrilei in Vence. Vi har lyttet til den.

Det nederlandske plateselskapet Pentatone varsler om fire nye utgivelser i februar. Det er som alltid ellers hybride, multikanals SACDer.

Det svenske plateselskapet BIS er en stor levereandør av klassisk musikk på SACD, og i HighRes for download. Her er en oversikt over de fem nyeste utgivelsene som kommer i august og september.

 

Det amerikanske plateselskapet Sono Luminus er en viktig bidragsyter innen gode musikkutgivelser på Pure Audio Blu-ray. Nå slår de følge med 2L i å adoptere 3D-lyd i formatet Auro-3D.

Det nederlandske plateselskapet PENTATONE har utgitt to nye SACDer. Vi snakker om Gustav Mahler sin 4. symfoni, og pianoverker av Franz Liszt.

Det skotske plateselskapet Linn Records lanserer fire nye SACDer. De spenner over komponistene Mahler, Monteverdi, Xenakis og William Lawes.

 

Det nederlandske plateselskapet PENTATONE har utgitt tre nye produksjoner på multikanals SACD. Platene er utgivelser med komposisjoner av Shostakovich, Bruckner og Alfeyev.

 

onsdag, 29 april 2015 07:15

HighRes - Labels

Skrevet av

 

2L lanserer ny utgivelse på Pure Audio Blu-ray. Det er musikk komponert av Magne Amdahl.

 

Det amerikanske plateselskapet Sono Luminus utgir ny multikanals Pure Audio Blu-ray. Den Armensk-fodte amerikanske pianisten Raffi Besalyan oppsøker verker av sine tidligere landsmenn Sergei Rachmaninov og Arno Babajanian i utgivelsen The Return.

2L utgir ny Pure Audio Blu-ray med koret Cantus. Her er det musikk av flere komponister, innenfor en felles tematisk ramme. Og dette blir nok en utgivelse med 3D-formatet Auro-3D fra 2L.

Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, dirigert av Vladimir Jurowski har spilt in Alfred Schnittke sin tredje symfoni. Det er utgitt som SACD på PENTATONE.

LaWo utgir i januar to nye utgivelser på SACD. Og begge er innspillinger med piano og vokal.

KVV har gitt ut CDen Flammer av Øystein Wingaard Wolf. Jeg har lyttet til den.

PENTATONE har innledet et samarbeid med det amerikanske plateselskapet Oxingale Records. Nå lanseres debutarbeidet i dette samarbeidet, som har underkategorien Oxingale Series.

2L utgir digital utgivelse med musikk av Jan Gunnar Hoff. Utgivelsens navn er Stille Lys.

2L utgir en ny multikanalsutgivelse med Engegårdkvartetten. Den kommer denne gang som kombinert SACD og Pure Audio Blu-ray.

Steven Wilson har tatt for seg tidenes beste Yes-album. Relayer er remikset i 5.1.

2L utgir ny Pure Audio Blu-ray med musikk fremført av The Staff Band of the Norwegian Armed Forces, eller Forsvarets Stabsmusikkorps som det heter på norsk.

Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene har gjort en innspilling i Nidarosdomen sammen med Morten Lindberg og 2L. Det er tre yngre komponister som har laget musikken.

Fiolinist Arabella Steinbacher og Pianist Robert Kulek har spilt inn Romantiske Sonater av César Franck og Richard Strauss.

Det nederlandske plateselskapet PENTATONE har tradisjon for Artist of the Season, og denne gangen er det pianisten Nareh Arghamanyan sin tur.

2L utgir Gloria komponert av Frøy Aagre, fremført sammen med koret Schola Cantorum. Mediet den utgis på er en helt ny trend.

lørdag, 09 august 2014 19:40

HighRes - download labels

Skrevet av

Oversikt over plateselskap som tilbyr filer for download i HighRes format.

Overview of labels that offer HighRes music as download files.

Oversikt over forhandlere på nett av musikk i HighRes format.

Overview of distributors / resellers of HighRes music.

En oversikt over websider med informasjon om- og anmeldelser av musikk utgitt i HighRes-formater.

A list of websites with information about- and reviews of music released in HighRes formats.

2L har utgitt en oppdatert utgave av Souvenir og Remote Galaxy. Og endringene gir et interessant perspektiv.

Bjørn Bolstad Skjelbred har komponert musikken på den kommende utgivelsen Waves & Interruption, som utgis på 2L.

Susanne Lundeng utgir sin syvende CD på KKV. Jeg har lyttet til den.

Det er ikke daglig foreteelse å få en rykende fersk Zappa-CD til anmeldelse. Særlig ikke en som er innspilt i Norge. Likevel skjedde det for et par uker siden.

KKV har utgitt en CD med kauker og lokker fra Snåsa, arrangert og fremført av den unge lokale gruppa Ljom. Jeg har lyttet til den.

TACET Audio kommer med to nye utgivelser i Juni. En CD og en Blu-rayAudio.

Den amerikanske pianisten Michael Lewin har spilt inn en Pure Audio BLu-ray med musikk av Debussy på plateselskapet Sono Luminus. Jeg har lyttet til den.

Les mer:

Forsvarets stabsmusikkorps og Scola Cantorum har spilt inn en bukett nasjonal musikk på Pure Audio Blu-ray. Plateselskapet er 2L, og jeg har lyttet til den.

Les mer.

Denne utgivelsen med musikk av Aaron Copland på Blu-ray Audio utført av Detroit Symphony Orchestra er ikke helt fersk. Men like fullt verd å skrive om.

Les mer:

Sono Luminus utgir to nye innspillinger på formatet Pure Audio Blu-ray.

Les mer:

Jørn Simen Øverli & Sølvguttene har spilt inn en CD med gutteviser, utgitt på KKV. Jeg har lyttet til den.

Les mer:

Simax Classics utgir en annerledes Griegplate. Iranske Reza har samlet kremen av operagutter, og lager etter eget utsagn et utvalg av 13 Grieglåter på en måte vi aldri har hørt før.

Les mer:

Side 1 av 3