torsdag, 06 november 2014 08:12

Onkyo med Spotify Connect og Remote 3

Skrevet av

Onkyo lanserer firmwareoppdatering som gir Spotify Connect i 2014-receiverne, samtidig som Remote 3 lanseres. Vi har prøvd ut begge deler.

Onkyo er skikkelig på hugget for tiden. Kort tid etter at de ruller ut en firmwareoppdatering for Dolby Atmos, kommer en ny oppdatering som gir Spotify Connect i alle 2014-modellene av AV-receivere. Nå er det ikke noe nytt med Spotify-integrering i disse AV-receiverne. Men til tross for at du kanskje har lest noe annet i et lydblad fra Narvesen, har ikke dette vært i form av Spotify Connect.

Spotify Connect er et system der du betjener Spotify via din vanlige Spotify-app på din mobil eller nettbrett, for så å la AV-receiveren ta seg av selve streamingen. Du bare trykker på høyttalersymbolet inne i Spotify, og velger den aktuelle receiveren. Og Onkyo-receiveren slår seg automatisk på fra «standby», og riktig inngang velges. Utrolig komfortabelt.

Dette skiller seg fra den gamle implementeringen av Spotify i Onkyo sine 2014-modeller, der du enten gjorde musikkvalget via fjernkontrollen, eller ved hjelp av mobil-appen Onkyo Remote 2. Førstnevnte variant var på grensen til ubrukelig, mens den andre varianten fungerte brukbart, men tregt.

Å bruke Spotify sin egen app er en helt annen verden, både i form av brukervennlighet og responstid. Og hvis du i tillegg velger et nettbrett som betjeningsflate er fordelen enda større. Det gjenstår bare at Spotify Connect blir gjort tilgjengelig også for PC-appen, men denne begrensningen ligger hos Spotify – ikke hos Onkyo.

Samtidig med at Spotify Connect implementeres i AV-receiverne, har Onkyo valgt å fjerne muligheten for musikkvalg i Spotify via Onkyo appen Remote 2 og via fjernkontrollen. Dette vil ikke bli dypt savnet. Derimot er det viktig at alle andre styringer av Spotify kan skje fra både fjernkontroll og Remote 2 (og 3).

 

 

 

Remote 3

Den andre nyheten fra Onkyo er at betjeningsappen for iPhone og iPod Touch har fått en ny versjon. Remote 2 har blitt til Remote 3. Onkyo har i likhet med mange andre produsenter av AV-receivere laget en egen hendig app for betjening av AV-receivere. Dette har vært et veldig viktig element i en komfortabel betjening av disse receiverne, og Onkyo sin app har fungert godt selv om den ikke har vært best i klassen.

Med Remote 3 er det flere forbedringer, og hele layouten er ny. Den kanskje viktigste forbedringen er at appen nå har veldig mye kjappere respons. Responstiden var en hake ved Remote 2, og dette er nå altså fikset. Et annet fremskritt er at du kommer mye mer direkte til de ulike nettradio- og strømmetjenestene. Disse ligger nå flatt som en egen avdeling under inngangsvalg. Et stort fremskritt ved bruk av AV-receiverne til streaming, der det kanskje er spesielt interessant å merke seg franske Deezer som en farlig og aggressiv oppseilende konkurrent til Spotify, WiMP og Beat på det norske markedet. Ikke minst etter at Sonos har en kampanje med et års abonnement inkludert ved kjøp av Play:1.

Dessverre er Remote 3 verken tilgjengelig for iPad eller PC. Så med mindre Onkyo lanserer iPad-variant med det aller første, er det all grunn til å ønske seg en iPhone 6 Plus til farsdagen

 

Les mer om de nye oppdateringen hos Onkyo.

 

 

Sist redigert torsdag, 06 november 2014 08:35
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.