mandag, 01 desember 2014 11:41

Pioneer med Atmos Enabled høyttalersett.

Skrevet av

Pioneer lanserer et høyttalersett som er spesielt tilpasset Dolby Atmos. Høyttalerne er designet av sjefskonstruktør i TAD Laboratories, Andrew Jones.

Pioneer er en av de produsentene som tidlig var på hugget i forhold til Dolby sitt nye 3D lydsystem, Dolby Atmos. De har 3 nye receivere i LX-serien som alle støtter Dolby Atmos, og nå lanserer de høyttalere med innebyggede drivere for Atmos Enabled høyttalere. Mer presist betyr dette den varianten der høydekanalene blir avfyrt fra separate drivere som i dette tilfellet sitter på toppen av de ordinære «bakkehøyttalerne», i motsetning til takmonterte høyttalere for høydekanalene. Pioneer benytter seg av konsentriske høyttalerelementer til Atmos-driverne, et grep vi også har sett fra andre produsenter.

Det nye settet består av gulvhøyttalerne S-FS73A, stativmodellene S-BS73A, senterhøyttaleren S-C73A og subwooferen S-71W. Og både gulvhøyttalerne og stativhøyttalerne har innebygde Atmos-drivere i topp, noe som kvalifiserer dette settet til et 5.1.4-oppsett med Dolby Atmos.

 

 

Det nye høyttalersettet skal være tilgjengelig i januar 2015. I mellomtiden kan du hygge deg med videoen nedenfor, der andrew Jones forteller om sitt syn på høyttalerutvikling. Denne videoen er ikke relatert til det omtalte høyttalersettet.

 

 

 

 
Sist redigert mandag, 01 desember 2014 11:53
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.