søndag, 30 april 2017 06:34

Pioneer viser årets vårkolleksjon i forsiktig mellomklasse.

Skrevet av

Pioneer har lansert de nyeste AV-receiverne i den moderate delen av mellomklassen. Vi snakker om VSX-832, VSX-932 og den største i kolleksjonen VSX-LX302.

I det knippet med AV-receivere som lanseres nå har vi allerede forflyttet os opp fra den nederste delen av budsjettklassen, så erstattere til modellene VSX-330 og VSX-531 må vi vente en stund til med å få presentert. Det betyr samtidig at vi allerede på den minste modellen som lanseres nå befinner oss i et sjikt der utstyrsnivået er svært høyt.

 

 

Pioneer VSX-832

Dette er en 5.1-receiver, men allerede her er det en nyhet som vekker interesse. Pioneer introduserer begrepet Dolby Atmos i 3.1.2. Dette er en interessant nyhet, som selvfølgelig har en spesiell interess for receivere med bare fem kanaler. Det innebærer at du kan velge vekk de tradisjonelle surroundhøyttalerne, og heller la en HRTF (Head Related Transfer Function) ta seg av dette. Dette frigir de to siste kanalene til høydekanaler – enten i form av takmonterte høyttalere, eller såkalte Atmos-enabled høyttalere. Men det er ikke bare for AV-receivere som er begrenset til 5 kanaler denne funksjonen er interessant. Det er nok utallige situasjoner rundt omkring der gubben i huset har tapt kampen om å få plassert surroundhøyttalere i en typisk stuekino. Eller det lar seg ikke gjøre å få plass til de på en god måte. Da kan dette være et greit kompromiss, selv om DSP-baserte løsninger aldri vil bli det samme som «the real thing».

Av andre egenskaper det er verd å trekke frem, finner vi Integrert Chromecast og Pioneer / Onkyo sitt multiromsystem FIreConnect. Bluetooth, WiFI og AirPlay er på plass, det samme gjelder etter hvert selvfølgelig Dolby Atmos og DTS:X.

Ikke like opplagt er det at VSX-832 støtter pass-through for både HDR10 og Dolby Vision. Og alle HDMI-terminalene støtter 4K, BR.2020 og HDCP 2.2.

Effekten til VSX-832 er 2x80W FTC i 8 ohm – 20-20.000 Hz.

 

 

VSX-932

Storebror til VSX-932 har samme oppgitte effekt pr. kanal som lillebror VSX-832, men her er det syv kanaler i stedet for fem. I tillegg får du en phonoinngang for MM-pickup på denne modellen.

Det er i tillegg 2 subwooferutganger på VSX-932, mot en på lillebror.

 

 

VSX-LX302.

Her har vi egentlig forflyttet oss opp i de større modellenes rekker. I hvert fall hvis vi skal la modellbenevnelse råde grunn, der navnet sier oss at vi har kommet over i den mer eksklusive LX-serien.

I tillegg til større effekt, er VSX-LX302 også utstyrt med en del ekstra inngenger. Vi starter i front der du får en HDMI-inngang i tillegg til de seks på baksiden. Sone to er også tilgjengelg, både i form av linjeutganger og ekstra høyttalerutganger. Og så er LX302 utstyrt med IR-inn- og utgang, i tillegg til RS232 og 12v-trigger.

 

 

Les mer om VSX-832 hos Pioneer

Les mer om VSX-932 hos Pioneer

Les mer om VSX-LX302 hos Pioneer

 

 

Sist redigert søndag, 30 april 2017 06:50
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.