torsdag, 06 august 2015 09:41

VSX-530 – ny innstegsmodell fra Pioneer

Skrevet av

Pioneer lanserer ny budsjettreceiver i nedre del av segmentet. Pioneer VSX er en 5.1 AV-receiver der det ikke gis ved dørene.


 

I Mars meldte vi om tre nye budsjettreceivere fra Pioneer, der to av de har støtte for Dolby Atmos. Men den enda mindre modellen VSX-530 gikk under radaren. For så vidt av forståelige grunner – den var ikke født enda. Og enda kan vi fundere på om det er en enda mindre VSX-330 på gang. Det flotte med AV-produkter er at vi ikke behøver å vente ni måneder før det kan komme noe nytt.

Det er nærliggende å sammenligne VSX-530 med storebror. VSX-830 er en Wi-Fi receiver som er velutstyrt innen nettverkssektoren. Den har en veil pris i Norge på 4.498,-, og konkurrerer dermed med modeller som Onkyo TX-NR444, Yamaha RX-V579 og Denon AVR-X1200W. Lillebror kan forventes å ligge et sted like over tre tusen, eller endog umiddelbart under hvis priskrigingen blir tøff. I dette segmentet er det vanlig at man må akseptere at alle nettverksfunksjoner er plukket vekk, og at bare Bluetooth står tilbake. Så også med VSX-530, som til gjengjeld kan skryte at Bluetooth-løsningen bl.a. er aptX-kompatibel.

Også romkorreksjon er krympet til en svært enkel variant, overføring av SACD og DSD er begrenset til stereo, og avstandsinnstillinger er litt mer grovmasket enn i de større modellene- Nevnte vi at USB-inngangen i front ikke er iOS-kompatibel.

Til gjengjeld er CSX-530 4k-kompatibel - for passthrough, ikke skalering. Og oppgitt effekt er den samme som for storebror VSX-830, uten at vi dermed skal spekulere i om lyden er på samme nivå.

Man kan som alltid velge å ergre seg over et begrenset utstyrsnivå. Eller man kan glede seg over at de som ikke har behov for nettverksfunksjoner, ikke lytter til SACD i multikanal, og er såpass uvøren at de beveger hodet med mer enn en tomme når de sitter i sweetspot, kan få en modell med samme effekt til rundt 70% av prisen til storebror.

 

 

 

Les også:

SE-MASTER1 – ekstrem referansehodetelefon fra Pioneer.

Tre nye budsjettreceivere fra Pioneer.

Pioneer med Atmos Enabled høyttalersett.

Pioneer lover Atmos-oppgradering.

Pioneer tilbake med universalspillere i den virkelig tunge klassen.

 

 

 

Sist redigert torsdag, 06 august 2015 10:06
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe