lørdag, 19 august 2017 11:47

Pioneer Rayz – smarte øreplugger tilpasset Phone

Skrevet av

Siste generasjon iPhone har droppet hodetelefonutgangen. Til bekymring for mange, og sikkert til glede for Apple sin serviceavdeling. Pioneer har gjort noe med saken.

Har du en iPhone 7 eller nyere (etter hvert), kan du bare glemme de tradisjonelle hodelefonene. I hvertfall uten at du samtidig investerer i et tilbehør som kan konvertere signalet fra Lightnintgutgangen til et analogt signal for hodetelefon.

Pioneer har vært på hugget, og lanserte i sommer ørepluggene Rayz. I følge Pioneer er dette de første hodetelefonene med støtte for 2. generasjon lightning. Og i plus-versjonen er de også de første som tillater at du lader samtidig med at du har hodetelefonene tilkoblet. For Pioneer Rayz kommer i to versjoner, der Rayz Plus har en lightning-utgang der du kan koble til lader.

Men Rayz kan så mye mer enn bare å lade iPhonen mens du spiller musikk. Støykansellering finner vi om bord, og det er også en smart mode som muter mikrofonen når du bare lytter i en telefonsamtale, men åpner den med en gang du begynner å snakke.

Siri er også på talefot med Rayz, og den er opplært til å gjenkjenne «hei Siri». Veldig praktisk er det også at Rayz ar en Hear-through mode, som gjør at du kan logge deg på omgivelsene ut å ta ut ørepluggene. Et fenomen vi er kjent med fra Parrot Zik er at den automatisk kommanderer iPhonen til å pause avspillingen i det du tar ut øretelefonene, mens det gjenopptar avspilling med en gang du setter de på igjen. Spesielt praktisk når du lytter til lydbok. Eller svigermor… - ville vært veldig ergerlig å gå glipp av et avsnitt.

Fjernkontrollen er ikke av de minste, og Pioneer ar utnyttet plassen til en ekstra programmerbar knapp. Her kan du for eksempel programmere den til å starte TIDAL.

Pioneer har laget en egen app til Rayz. Her kan du blant annet gå inn og stille på equalizer, og styre diverse innstillinger for øreproppene. Ogf apropos propper – Pioneer sender med mange ulike propper for best mulig tilpasning til ørene.

Veil. Pris på Pioneer Rayz er kr. 1.298,-, mens Rayz Plus koster kr. 1.598,-

Les mer om Rayz hos Pioneer.

 

 

Sist redigert lørdag, 19 august 2017 13:14
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.