onsdag, 23 mars 2016 12:18

VSX-531/831/1131 - vårens budsjett- og mellomklassereceivere fra Pioneer

Skrevet av

Pioneer har vist frem sin vårkolleksjon, og her er det interessante elementer. Blant annet en nyhet for mellomklassemodellene som vil gi den et forsprang i forhold til konkurrentene.

 

 

 

Vi meldte om Onkyo sine vårmodeller i forrige uke, og de nye modellene fra Pioneer gir grunn til refleksjon. For det første er det åpenbart at det felles eierskapet med Onkyo nå for alvor har gitt frukter. Her er det interessante nyheter på begge produsentene sine modeller som åpenbart er utviklet i fellesskap. Men samtidig er det interessant å legge merke til at det fremdeles er selvstendige modeller med sine særtrekk.

 

 

 

VSX-531

Alle AV-produsentene har en «Minsten» i sitt utvalg av syv små AV-receivere. Og Pioneer sin Minsten er VSX-531. Og det har etter hvert blitt en institusjon at Minsten ikke skal ha Nettverkstikobling eller WiFi. Derimot sal den ha Bluetooth, og det har også VSX-531 integrert. Det er ellers en greit utstyrt receiver med 5.1, og sikter seg vel stort sett inn på husholdningmarkedet uten den store entusiasmen. Og enten vi liker det eller ei, er det et viktig marked for produsentene. Med VSX-531 later Pioneer til å være på banen

 

 

 

VSX-831

Da begynner det straks å bli mer interessant med VSX-831. VI holder oss fremdeles til 5.1, noe som utelukker de nye 3D-lyd formatene. Men det finnes mye spennende likevel. Vi har 2-bånds WiFi i tillegg til Bluetooth, med alle de herlighetene det innebærer. Og her kommer vi til den interessante nyheten. For i tillegg til støtte for Spotify, har de to nye mellomklassemodellene også støtte for TIDAL, og dermed mulighet for lossless streaming. At de også har støtte for Deezer og TuneIn er utmerket, men ikke like oppsiktsvekkende. Og så må vi skynde oss å tilføye at også de nye modellene med nettverk fra Onkyo har støtte for TIDAL, det ble bare ikke registrert da vi skrev om disse modellene i forrige uke.

Og det er mer – Også det nye multiromsystemet FireConnect blir lansert i Pioneer sine receivere, men uten at de på dette tidspunktet forhåndsvarsler eksterne trådløse høyttalere nå.

GoogleCast er også nytt av året, og er på plass i begge de to mellomklassemodellene. De deler også på en ny DAC – en 384kHz / 32bits modell med navn AK4458 fra AKM.

 

 

 

VSX-1131

VSX-1131 er en 7.1-modell. Eller 5.1.2 hvis du velger et atmos-oppsett. For med denne modellen er vi også over i 3D-verden hva lyd angår. Kjekt å se at SD-lyd blomstrer, selv om 3D-film ligger nede for telling. Og på VSX-1131 er selvføglelig Dolby Atmos på plass, og en lovet støtte for DTS:X når formatet omsider lander. Og i likhet med Onkyo har Pioneer også implementert støtte for tidsforskyving av Atmos-enabled takfyrende høyttalere i sitt romkorreksjonssystem. På Pioneerdialekt heter dette systemet MCACC, og det har det gjort en stund.

 

Produsenten har oppgitt en effekt på alle modellene, men vi har et prinsipp om at vi ikke oppgir den type effekttall før de foreligger i typen 20-20.000Hz i 8 ohm. Men vi kan avsløre at de større modellene later til å ha noe mer effekt enn Minsten. Vi håper at morgenkaffen ikke kom på tvers av den grunn.

 

Les mer om VSX-531 hos Pioneer

Les mer om VSX-831 hos Pioneer

Les mer om VSX-1131 hos Pioneer

 

 

Sist redigert onsdag, 23 mars 2016 12:42
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.