lørdag, 28 mars 2015 20:08

Tre nye budsjettreceivere fra Pioneer.

Skrevet av

 

Det tradisjonelle vårslippet av AV-receivere er i gang og Pioneer er først ute. Vi aner i første omgang konturene av tre receivere i den øvre del av budsjettklassen – modelllene VSX-830, VSX-930 og VSX-1130. Og to av de støtter Dolby Atmos.

 

Det er stadigvekk et sikkert vårtegn når hvitveis, hestehov og ny generasjon med AV-recevere dukker opp under snøen. Ok - de to første var kanskje nostalgiske minner fra barndommens vår etter en stabil snødekt vinter. Men vårslippet av receivere i budsjettklassen slår aldri feil, det er mer forutsigbart enn vær og naturfenomen.

Pioneer har vært i omstillinger siste året, med Onkyo sitt oppkjøp som en dominerende faktor. Men like fullt er de den første produsenten som letter på sløret i vår. Tre nye modeller, der to av dem er spesielt toneangivende. Mer om det senere.

Den minste modellen VSX-830 er nok den som har den minst oppsiktsvekkende oppdateringen i forhold til sin forgjenger – i dette tilfellet VSX-824. Men ikke dermed nødvendigvis minst interessant i sitt segment. Den mest interessante forskjellen fra forgjengeren er ikke uvesentlig for svært mange. WiFi er nå integrert, der du på VSX-824 var avhengig av en adapter. VSX-830 er fremdeles en 5.1-receiver, men effekten har økt med 10 watt.

 

Modellene VSX-930 og VSX-1130 er 7.1-receivere, og får støtte for Dolby Atmos for et mulig 5.1.2-oppsett. Dette er med på å flytte grensene kraftig nedover i prisklasser for Atmos-kompatible receivere. Da Dolby Atmos ble lanser for tre-kvart år siden var det så godt som bare receivere i mellom- og toppklassen fra 10-12 tusen og oppover som var tilgodesett. Med et unntak – Onkyo hadde Atmos på plass allerede fra TX-NR636, en receiver til rundt 6k i veil. pris.

 

Nå later det altså til at Pioneer matcher dette, og kanskje endog underbyr det med modellen VSX-930. Vi kjenner ikke prisen på denne modellen enda, men forgjengeren VSX-924 lå på rundt 5k. Det blir ellers spennende å se hva de andre produsentene kommer med i denne sektoren. Det vil ikke overraske særlig om samtilge receivere med 7 kanaler eller mer vil få Dolby Atmos.

Men VSX-930 og VSX-1130 har slett ikke bare Dolby Atmos å by på. Dette er usedvanlig velutstyrte receivere  i denne øvre del av budsjettklassen. WiFi, Spotify Connect, Airplay og streaming av multikanals Flac-filer i tillegg til at de også er kompatible med DSD-filer gjør dette til AV-receivere med høy allmennkompetanse.

 


 

 


Sist redigert søndag, 29 mars 2015 06:50
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.