lørdag oktober 20 , 2018
fredag, 17 mars 2017 13:35

AH-D7200 – ny flaggskipmodell fra Denon

Skrevet av

 

Denon har lansert en ny flaggskipmodell i sitt hodetelefonsortiment. Ta en titt på AH-D7200.

Selv om Denon er aller mest kjent for sin elektronikk med signalkilder og forsterkere i to- eller flere kanaler, driver de med litt av hvert annet også. Som hodetelefoner, der de har noen respektable modeller i moderate prisklasser. Nå har det levert en ny, elegant flaggskipmodell, og vi overlater ordet til Denon i pressemeldingen for AH-D7200.

 

Pressemelding fra Denon:

Denon redefinerer den bærbare musikkopplevelsen med toppmodellen AH-D7200, som kombinerer den ypperste lydteknologien med eksklusive materialer i ekte valnøtt og lammeskinn. Resultatet er en hovedtelefon med fullendt komfort og et lydbilde i den absolutte verdensklasse.

 

 

Denon AH-D7200 er flaggslkpet i Denons linje av hovedtelefoner og den nye referanse for lukkede hovedtelefoner, uansett hva du sammenligner med. En hovedtelefon for livet.

AH-D7200 er basert på Denons mer enn 50 års erfaring med å designe hovedtelefoner og mer enn 100 års historie som en av verdens mest anerkjente hi-fi-produsenter.

Hovedtelefonen er designet til dem som vil ha en ekstraordinær, high-end musikkopplevelse og uovertruffen komfort, uansett om de nyter musikken hjemme, på jobben eller mens de er på veien. Bak AH-D7200s klassiske ytre er stort sett alle teknologier og materialer nyutviklede fra bunnen for å kunne levere en eksepsjonell hovedtelefon.

 

 

Hightech og valnøtt leverer naturlig presisjonslyd

AH-D7200 maler et lydbilde med en enorm fylde og dynamikk, og som er fri for forvrengninger eller uønskede resonanser av noen art. Musikk i sin reneste form. Årsaken skal finnes i AH-D7200s teknologiske hjerte, som bygger på de nyutviklede Free Edge-membranene fremstilt av nanofibre, som gør dem både ekstremt sterke og lette.

 

Den avanserte teknologien er plassert i ørekopper av ekte valnøttre. Treet er så hardt at det gir en egendempende effekt. Samtidig er det formet slik at det reduserer forstyrrende resonanser og refleksjoner. Dessuten gir valnøttreet en varmere, mer høyttalerlignende klang.

 

 

Kabler av 99,99999 % rent og iltfritt kobber

Kabelføringen inne i AH-D7200 er også i en liga for seg selv.

For å gi så nøyaktig signaloverføring som mulig er alle ledere i AH-D7200 fremstilt i såkalt 7N-kobber. Kobberet er 99,99999% rent og iltfritt. Den medfølgende kabelen mellom hovedtelefonen og lydkilden er spesialfremstilt i Japan efter Denons forskrifter og likeledes utført i 7N-kobber. Kabelen er avtagbar så den kan skiftes ut med andre high-end-kabler, hvis man har lyst til å eksperimentere.

 

 

Enestående komfort og nøye utvalgte materialer

I tillegg til å levere best mulig lyd gir AH-D7200 også komfort og passform i særklasse, selv hvis man bruker hovedtelefonen til meget langstrakte lytteseanser. Valnøttørekoppene er plassert på oppheng av aluminium med kuleledd, som justerer perfekt til din hovedform. Hovedbøylen er bekledt med bløtt lammeskinn.

Selv når det gjelder designen av ørepudderne har Denons lydeksperter valgt det beste av det beste. Naturlig lær var ikke godt nok til AH-D7200. I stedet har Denons designere valgt en særlig japansk, syntetisk lærtype, som er enda bløtere, mer behagelig og holdbar enn naturlær. Øreputene er dessuten åndbare og fylt med minneskum, som automatisk former seg etter dine ører.

Samlet gir det en vekt på kun 385 gram uten kabelen.

 

 

Forhandler og pris

Denon AH-D7200: 6498 kr. i Hi-Fi Klubben:

https://www.hifiklubben.no/hodetelefoner/denon-ah-d7200-hodetelefon/

 

 

Lest 2221 ganger Sist redigert fredag, 17 mars 2017 14:08
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • Hortenmessa 2018 - messerapport med video
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Hortenmessa vart avvikla for 17. gongen på rad, og vi var til stades med kamera og mikrofon.

  Les mer...
 • Kaipa – Sattyg
  Skrevet av

  Våre Svenske naboer har fostret mange gode progrock band gjennom tidene, og flere har vært inspirert av Svenskenes supergitarist og progstjerne Roine Stolt. Kaipa’s 12. og mesterlige album Sattyg er verdt en ekstra titt.

  Les mer...
 • Teac CD-P3450 Compact Disc Player – Stig Arne si dagbok juni 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  I denne dagboka skulle eg eigentleg skriva del 2 av “99% av alle høgtalarar er feilkonstruerte". Men eg treng litt meir tid. Lat meg difor ta eit kvileskjer med å skriva om noko heilt anna, men ikkje mindre interessant, eigentleg.

  Les mer...
 • Where do the music end and the listening begin?
  Skrevet av

  Our perception of reality is a highly individual matter: every day our mind is occupied by trying to create coherence between an unimaginable number of fragments brought to us through our different senses. It is a bit like a game: you're given certain pieces but how you combine them is up to you.

  Les mer...
 • 99% av alle høgtalarar er feilkonstruerte (del 1) - Stig Arne si dagbok Mai 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Denne artikkelen burde eg ikkje levert. Eg har eigentleg ikkje peiling, og påstanden (overskrifta) er ganske dryg. Men likevel, eg må berre lufta det. Det er ei problemstilling med tekniske finurlegheiter som eg har fundert over i årevis. Om eg aldri tek det opp, kjem eg ikkje vidare. Eg ser gjerne at dei som har greie på dette tek kontakt, slik at me alle kan læra.  

  Les mer...
 • Martin Logan Classic ESL 9
  Skrevet av

  Vinylguru

  Denne gangen har jeg fått gleden av å ta for meg Martin Logan Classic ESL 9 og lage en omtale av denne, en av de nyeste Martin Logan hybrid elektrostatene.

  Les mer...
 • beyerdynamic DT 1990 Pro - den mest nøytralt lydenende hodetelefonen?
  Skrevet av

  Seniorskribent

  1 år med beyerdynamic DT 1990 Pro, og stiller jeg følgende spørsmål; er dette den mest nøytrale hodetelefonen av dem alle?

  Les mer...
 • Marantz PAM 710 DC Amplifier - Stig Arne si dagbok april 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg er ikkje heilt fokusert. Eg har lytta til mykje sidan sist, men ein del av det krev konsentrasjon i form av lengre artiklar. Då må ein ha fred og ro i fleire kveldar på rad, utan lystige lag i hagen med naboar og drikke. Dessutan er fokuset på hagen og tomta no til dags. Mykje må gjerast i løpet av  sumaren. Han er ikkje lang her til lands. Denne gongen vil eg difor satsa på - eg veit ikkje heilt. Eg byrjar no berre å skriva og so får me sjå kva det vert.

  Les mer...
 • Grassat feil tilkopling - Stig Arne si dagbok februar 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Det kan sjå ut som om eg er alvorleg på etterskot, men det er ikkje so ille som det ser ut til. Når eg no har sendt februar, hoppar eg over mars, for då rapporterte eg frå Vossajazz. Neste vert altso april, og då er me ajour!

  Les mer...
 • JBL GO – Stig Arne si dagbok januar 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  I samband med samansmeltinga mellom datamaskina og stereoanlegget renn eg borti stadig fleire merkelige dingsar. Anten eg vil eller ikkje. Her vil eg skriva om ein eg ikkje kunne unngå. Eg kjøpte han og har hatt stor glede av han sidan. 

  Les mer...
 • Vossajazz 2018 - Laurdag og sundag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Foto: Runhild Heggem / Vossa Jazz

   

  Før det tradisjonsrike Tingingsverket (det 37. i rekkja) vart Vossajazz-prisen delt ut til Benedikte Maurseth. Me gratulerer.

  Les mer...
 • Vossjazz 2018 - Fredag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Går det an å vera heldigare med veret? Palmefredag kom våren, to-sifra grader på stokken, og sol. Jazz-turistane frå Bergen ramla ut or toget på Voss jernbanestasjon og sjangla austover mot Vangen forbi kyrkjo, for å løysa ut billettene sine mot armband i billettkontoret på Park Hotell, eller på det nye Vossajazz-kontoret andsynes.

  Les mer...
 • Sandstrøm-Electrocompaniet - Stig Arne si dagbok desember 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Det er framleis fire timar til me lander, og eg held på å kjeda meg i hel. Eg er på reis att. Har nett sett ferdig ein film, og orkar ikkje sjå ein til. Det slår meg at eg kan fiska opp Mac´en frå sekken under flysetet og skriva litt på “frå dagboka”. Eg er jo i ferd med å koma meg ajour! Og då skal eg fortelja litt om kva eg har lytta på i det siste. Det er ikkje småtteri. 

  Les mer...
 • Øyretelefonar – kva skal vi bruke dei til? Utprøving av Mitchell & Johnson
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Alle treng øyretelefonar av og til, men til ulik bruk.  Av og til vil vi ha musikk utan å forstyrre andre. Andre gongar vil vi ha musikk til arbeid og trim. Og nokre av oss bur så trangt at det er liten vits med kvalitetshøgtalarar. Det er også dei av oss som brukar øyretelefonane som høyrselsvern. 

  Les mer...
 • ZYX 4D Ultimate.
  Skrevet av

  Vinylguru

   

  Denne gangen skal jeg ta for meg en av Zyx sine nyeste kreasjoner, den nye carbon-cantilever utgaven av Zyx sin 4d serie. Jeg har tidligere testet 2 pickuper fra 4d serien, i sølv utgaven og kobber varianten. Begge med godt og mer ulikt resultat enn jeg forventet meg. Kobber og sølv i signalveien utgjør en forholdsvis stor tonal forskjell etter min mening, og de to 4d pickupene låt ganske så forskjellig. Begge nøytrale i og for seg, men kobber varianten var vesentlig varmere i lyden enn sølv utgaven, faktisk så forskjellig at jeg gladelig hadde trodd at man snakket om to vidt forskjellige pickupmerker og lydfilosofier.

  Les mer...
 • Analog kontra digital. Stig Arne si dagbok for November 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Kjære lesar,

  førre dagbok, “gode stereoanlegg, dårlege vilkår?” er signert oktober -17, so her kjem november -17. Desember -17 er alt klar, og vil koma ganske kjapt. Eg er altså ikkje so mykje på etterskot som det kan sjå ut som. Forseinkingane skuldast reise for min del, og flytting for redaktøren sin del. 

  Les mer...
 • Trilogy 906 riaa
  Skrevet av

  Vinylguru

  Tidligere har jeg testet Trilogy 907 - riaa'en som var Trilogy's topp modell av riaa'er med meget godt resultat. Og denne gangen er det den nedskalerte lillebror 906 som er inne til test.

  Les mer...
 • Gode stereoanlegg, dårlege vilkår? Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Foto er teke frå eit tilfeldig hifi-blad, og ingen av dei omtalte anlegga, grunna anonymisering. Men det illustrerer nøyaktig korleis det IKKJE skal gjerast 

  I dag vil eg skriva litt om dei stereoanlegga eg har truffe på min veg i det siste. 

  Les mer...
 • ZYX Ultimate 100
  Skrevet av

  ZYX kom for en liten siden med en ny serie pickuper med det ambisiøse navnet «Ultimate». Denne serien kan ses som den endelige utviklingen av deres allerede velrenommerte produkter.

  Les mer...
 • My Sonic Lab Signature Platinum.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Så har turen kommet til test nr. 353 av pickuper for undertegnedes del. Og hvorfor da ikke tråkke til med toppmodellen fra MSL (My Sonic Lab), og modellen Signature Platinum.

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser