mandag, 21 mars 2016 10:05

Duet Audio åpner ny butikk i Bergen

Skrevet av

 

 

Duet Audio starter en ny butikk ved foten av Holbergsalmenningen i Bergen. Og primus motor er en gammel kjenning fra bransjen. 

 

Men Martin Aadland er ingen gammel mann. Men med sine 25 år på baken har han gjort en kometkarriere innen musikk- og HiFi-bransjen. Han startet som medarbeider på tradisjonsrike Musik-Magazinet i Logen i Bergen, der han innledningsvis var på musikk- og Pa-avdelingen. Han har bakgrunn som musiker fra tungmetallbandet Canvas Black, men har etter hvert blitt kjent som en svært initiativrik og serviceinnstilt person innen salg av HiFi. På Musik-Magazinet arrangerte han inspirerende kundekvelder, som vi i stor grad har skrevet om her i Audiophile.no.

Denne typen arrangement er noe vi håper han vil ta med seg når han nå starter en Bergensfilial av Duet Audio. Dette er en norsk importør som har en del interessante merker i porteføljen, der Piega, Auralic, Ayon, Soulution og Thorens er dominerende. Disse vil være representert i butikken i C. Sundts gate 36, sammen med en del håndplukkede produkter fra andre produsenter.

Naim er en av disse produktene, et merke Martin har opparbeidet et spesielt forhold til gjennom sin tid på Musik-Magazinet, og vil være sterkt representert i den nye butikken. Og Piega vil nok være det dominerende høyttalermerket, der samtlige modeller unntatt toppmodellen til over en million vil være fast på demo.

Hodetelefoner er også et sterkt satsingsområde for Martin, og han vil ha et rikholdig utvalg for demo inne i butikken. En egen vegg sentralt i ytre lokaler er viet dette formålet.

Blant øvrige merker Martin vil satse på utenom Duet Audio sine agenturer, finner vi Devialet, Boulder, Magico, Dr. Feicert, Rega, Pro-Ject, KEF, Marantz og REL.

Og hvis du syns at dette smaker av tung HighEnd, har du helt rett. Martin satser helt bevisst i Highend-segmentet, og vil med få unntak ikke fokusere på budsjett-segmentet.

 

 

Første helg etter påske blir det stort åpningsshow i butikken hans, og den aller største attraksjonen blir unektelig en verdenslansering av nye nestkommanderende høyttalere fra Piega. Disse var opprinnelig tiltenkt å lanseres annet sted i Europa litt senere, men produsenten prioriterte å la den nye butikken i Bergen stå for verdenslanseringen. To representanter fra produsenten blir for øvrig til stede under denne lanseringen, som alle HiFi-interesserte på Vestlandet bør få med seg. Kortene holdes foreløpig tett, men vi har fått innblikk i at dette ikke er høyttalere du flytter på alene. Og prislappen tilhører et segment som tilsvarer en standsmessig nybil. Det vil ellers bli benyttet elektronikk fra Soulution i dette oppsettet.

Men Martin har flere lanseringer på lager. Kef sin flaggskipmodell Blade 2 har til nå ikke vært til stede på Vestlandet, og det har Martin gjort noe med. Vi ser frem til å få lytte til både disse og de nye Piegamodellene hos Duet Audio i Bergen den 2. april.

 

 

 

 

 

Sist redigert tirsdag, 29 september 2020 09:54
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe