onsdag, 03 februar 2021 15:00

Rega Kyte – ny og annerledes høyttaler fra Rega

Skrevet av

Rega går helt nye veier med sin nyeste høyttalerkonstruksjon. Rega Kyte utgjør et lite paradigmeskifte for denne produsenten i den sørøstre enden av England.

Allerede i den tradisjonsrike årlige HiFi-messen i Bristol i 2020 hadde Rega en forhåndsvisning av sin ferskeste høyttalerkonstruksjon. Men i vår tid som domineres av Korona tar det ofte litt tid før produkter blir tilgjengelig i markedet, og i dag har Rega en offisiell lansering av høyttaleren Kyte.

Kyte og kabinett

Rega har fulgt nøye med i utviklingen i markedet, der det foregått en gradvis endring fra at tradisjonelle trekabinett har vært eneste akseptable konstruksjon, gjerne i form av en skoeskefasong. Etter hvert har også plast fått innpass også for høyttalere til hjemmemarkedet, og Rega har tatt skrittet å lansere sin første høyttaler i injeksjonsstøpt plast. Litt mer presist dreier det seg om et kabinett der det er benyttet kompresjonsstøpt stiv polymer fenolharpiks (phew…)

For å sikre en god stivhet av kabinettet har Rega lagt inn fire keramiske stagplater og to krysstag, et i hver retning. Rega hevder selv å ha oppnådd en engelskprodusert høyttaler til en tredjedel av prisen til engelske konkurrenter med tilsvarende kvalitet. Dette mener de også har sammenheng med at Rega benytter sitt budsjett på produktutvukling der andre bruker de på markedsføring.

Drivere

I diskanten har Rega benyttet en egendesignet ZRR-driver. Mellomtone og bass ivaretas av en håndlaget 125mm MX-driver.

Kyte er ellers en bassreflekskonstruksjon, der bassporten er plassert på kabinettets bakside.

System

Rega har allerede antydet at Kyte er spesielt godt egnet som makker til deres minste integrerte forsterker Rega io, som vi skrev om da den ble lansert for et lite år siden, og som resten av verden foretrekker å heller kalle Rega IO. Tiden vil vise om disse to dukker opp som en pakke også i Norge etter hvert.

Eller er det all grunn til å forvente at også Rega Brio som vi testet for et par år siden er en velegnet makker til Kyte.

Veil. pris for Rega Kyte er satt til kr. 6.990,- pr. par.

Rega importeres til Norge av Mono AS

Les mer om Kyte hos Rega

Sist redigert torsdag, 04 februar 2021 17:40
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.