søndag, 07 april 2019 08:35

Rega Planar 78 – steinkakene slår tilbake.

Skrevet av

Rega har lansert sitt nye tilskudd til platespillerfamilien Planar. Det dreier seg om en spesialmodell, beregnet på avspilling av 78-plater.

Ikke et vondt ord om steinkakene. De var mitt første møte med gramofonplater, via en pen samling med lett knusbare plater. Og selv om vinylen har fått sin renessanse så det holder de siste årene, har ikke 78-platene helt vært en del av denne festen.

 

 

Planar 78

Men Rega har åpenbart omsorg også for denne delen av platesamlingen. For det nyeste tilskuddet i Planar-serien er P78, og denne må nok komme i tillegg til-, og ikke i stedet for din gamle platespiller. For P78 er spesiallaget for å spille 78-plater i mono, og bare det. Det er ikke mulig å skifte hastighet.

Armen er en kjenning fra de to minste modellene – P1 og P2. RB220 er en videreutvikling av RB250, og er montert på Rega sitt lett gjenkjennbare plint som til mange sin store glede kom i highgloss utførelse for noen år siden.

 

RB78

Rega sin mono-pickup heter RB78, og er i tillegg laget spesielt for 78-plater. Denne pickupen kommer som standard på Planar 78.

Vi kjenner ikke eksakt pris i Norge på Planar 78, men har grunn til å forvente en prislapp et sted mellom prisen til P1 og P2.

 

Les mer om Planar 78 hos Rega

Rega imprteres til Norge av Mono AS

Sist redigert tirsdag, 10 mars 2020 12:52
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.