torsdag, 04 februar 2021 16:17

Beosound Level – nyskapning fra Struer

Skrevet av

I dag har B&O lansert en helt ny trådløs høyttaler. Og selv om den er nyskapende og helt annerledes enn alt annet vi har sett fra den kanten, har den klare historiske røtter. Omtrent som et typisk album fra Miles Davis, med andre ord….

Beosound Level er en ny kreasjon skapt av en av Bang & Olufsen sine hoffleverandører av design. Vi snakker om Torstein Valeur fra Valeur Designer, tidligere David Lewis Designers. I tillegg til at Valeur har designet Beosound 1 som vi testet for et par år siden, og Beosound 2, har han også designet en rekke andre produkter for B&O, helt siden has første kreasjon var den ikoniske telefonen Beocom 2 som han designet for 26 år siden. Og litt overraskende støtte vi på Torsteion Valeur for halvannet år siden da han deltok som LG sin designer på deres markering av LG Signature- serien på Astup Fernley museet sommeren 2019.

Designet av høyttaleren Beosound Level spiller på noen velkjente historiske strenger. Først er det fristende å gå tilbake et halvt århundre, og til Tandberg sine ikoniske høyttalere, som notorisk benyttet trespiler som høyttalertrekk. Men også internt i B&O sitt produktutvalg er det tradisjon for å benytte eikespiler som et designelement i mange av produktene.

Høyttaleren

Selve høyttaleren er en mellomstor enhet med målene 34.8 x 23 x 5.6 cm. Den inneholder to diskanter, to 4-tommers basser og en 2-tommers fulltoneenhet. Diskantene drives av hver sin 15 watts forsterker, mens de tre andre driverne har en 30 watts forsterker hver til disposisjon. Og med 5 separate forsterkere fremgår det kanskje automatisk at dette ikke bare er snakk om aktive konstruksjoner i en mono-konfigurasjon. Høyttaleren kan faktisk operere som en 3-kanals stereo enhet, der mellomtonen fungerer som en senterkanal, når den orienteres i «landscape mode».

Beosound Level har adoptert fetter Balance sin adaptive romkorreksjon.

En innebygget sensor detekterer om den plasseres liggende, stående eller om den legges flatt ned på et bord. Og lyden justeres automatisk for å tilpasses posisjonen. Den kan ellers henges på en vegg, og en smart Magsafe-inspirert enhet fungerer som en trådløs lader som fester seg til en fordypning i høyttalernes bakside. Batteriet er oppgitt å holde i 16 timer før Beosound Level trenger å lades på nytt.

Designet for å vare lenge

B&O legger vekt på at både Level og andre produkter er designet for å ha lang holdbarhet. I det perspektivet kan det være nyttig å se på livsløpskostnader, ikke bare investeringskostnadene i øyeblikket.

I Level sitt tilfelle er både litiumionbatteri og frontdeksel utskiftbart. Det gir deg også mulighet for å velge kombinasjonen natur aluminium chassis og høyttalerdeksel med eikespiler, dersom du i likhet med meg skulle foretrekke den kombinasjonen i stedet for stoff-front.

Betjening

EN nærhetssensor registrerer hvis du nærmer deg, og lyser opp et betjeningspanel der du kan styre de fleste funksjonene, inklusiv 4 forhåndsinnstilte radiostasjoner. Og hvis du velger utgaven som har Google-assistent, kan du be den om hjelp til bluetoothparingen.

Trådløse forbindelser

Level har Bluetooth 5.0, og støtter ellers Spotify Connect, AirPlay 2 og Chromecast. Lading skjer via USB-C, en inngang som også fungerer som serviceport.

Beosound Level skal være tilgjengelig fra i dag, 4. februar, og finnes i to ulike utførelser. Natur alumiium og gråsort stofftrekk, eller gullfarget aluminium og eikespiler.

Prisen i Norge er satt til 13.290-15.590, avhengig av utførelse.

Les mer om Beosound Level hos B&O

 

 

Sist redigert onsdag, 10 februar 2021 20:16
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler