fredag, 19 februar 2016 18:32

Rega Planar 3 – en platespiller roterer tilbake til åstedet. - Oppdatert 23.02. med flere bilder.

Skrevet av

 

 

 

Rega lanserer en oppdatert versjon av sin mest kjente platespiller. Planar 3 var revolusjonerende da den ble lansert for snart 40 år siden, og nå vender Rega tilbake til det opprinnelige navnet.

Da Rega Planar 3 ble lansert i 1977 var den revolusjonerende annerledes enn platespillere flest på den tiden. Flat, og med tre ufoer som platetallerken. Planar skiftet etter hvert navn til P3, og dernest til RP3. Og i løpet av de snart 40 årene med en stadig evolusjon har RP3 utviklet seg til å bli en slags legende, en av de mest populære platespillerne på markedet. Og filosofien har blitt beholdt hele veien, en slags «keep it simple» formel. For Rega har hele tiden sverget til Robuste konstruksjoner med helstøpte armer og få bevegelige deler som kan kludre til lyden.

Nå lanserer Rega en ny oppgradering, og da benytter de samtidig anledningen til å vende tilbake til utgangspunktet – den nye spilleren får navnet Rega Planar 3. Om dette er av nostalgiske grunner vites ikke, men det er nærliggende å anta at en av flere begrunnelser kan være at de ønsker at potensielle kunder skal fokusere på opphavet og den lange historikken.

Men det er definitivt mer enn en navneendring som preger den nye Rega-modellen. Vi starter med armen, som er ny, og har fått benevnelsen RB330. Den erstatter RB303, og skal ha en helt ny mekanisme for justering av antiskating. Den ar også forbedret oppheng, og en ny integrert klips for hvileposisjon. Det er også ny kabling med Neutric-plugger. Og til slutt er også balansevekten ny.

Plinten har en ny finish, og det gjør at utseende nå ligger mye nærmere P6. Intet dumt trekk, for highgloss finsh gir et skikkelig visuelt løft på disse spillerne. Plinten skal også være stivere, og har fått ny plassering av strømbryter.

Platetallerkenen er også ny, og har både ny finish og bedre presisjon. Og til slutt nevner vi at også bena er nye, med bedre stabilitet og demping.

 

 

Vi kjenner ikke til den norske prisen enda. Den norske importøren melder at det er uvisst hvor stor prisøkningen blir i forhold til eksisterende modell RP3. Det som er klart er at produksjonen starter i april, og at den blir tilgjengelig i sort og hvit highgloss finish.

 

Rega importeres til Norge av Mono AS

 

 

Sist redigert fredag, 26 februar 2016 13:43
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.