mandag, 17 juli 2017 12:23

Ny Rega Planar 6

Skrevet av

Rega følger opp sin heftige oppgraderingslinje som startet for halvannet år siden. Denne gangen er det RP6 som får en etterfølger.

Det hele startet i februar 2016, da den tradisjonsrike legenden Rega RP3 fikk en ny modell, samtidig som Rega vendte tilbake til den opprinnelige modellbenevnelsen – Planar 3. Det viste seg å være en helt ny modell fra innerst til ytterst, selv om det ikke akkurat var noe stunt å se hvor den kom fra.

Senere på våren fulgte Rega opp med både Planar 2 og etter hvert også Planar 1, og alle smykket seg med HighGloss Finish og – for Planar 2 sitt vedkommende også glasstallerken.

 

 

Planar 6

Nå er altså tiden moden for at den større modellen RP6 får en fornyer, og ikke uventet er den nye modellbenevnelsen Planar 6. Kanskje litt mer uventet er det at Rega har valgt å gi den nye modellen en matt grå finish, i motsetning til forgjengeren og de mindre modellene. Bakgrunnen for det er at det nye konstrusjonsmaterialet for plinten bare er tilgjengelig med matt finish, og for Rega prioriteres lydhensyn foran design.

 

 

Lett plint

Planar 6 har fått en svært lett plint, og de som kjenner litt til Rega sin produktfilosofi vet at dette er en dyd hos Roy Gandy. Hele 70% lavere vekt enn plinten til forgjengeren RP6 er vesentlig. For å oppnå dette er det benyttet materialet Polaris HPL. Og for å sikre avstivningen er det benyttet doble aluminiumsbraketter mellom tonearm og lager.

Planar 6 har ny innertallerken i aluminium, og en to-sjikts laminert glasstallerken som har større tykkelse i den ytre delen. Dette gir høyere rotasjonsmoment og dermed økt stabilitet.

 

 

Rega Ania MC

Armen er hentet fra nye Planar 3, en RB330. Det samme gjelder definitivt ikke for pickupen – der har Rega montert den helt nye Rega Ania som standard, i stedet for Rega Exact som sto på den gamle.

 

Neo strømforsyning

Det er laget en helt ny strømforsyning, som følger med Planar 6. Neo er navnet, og antas å erstatte den gamle TT-strømforsyningen også som løsvekt strømforsyning til bl.a. Planar 3. Den følger ellers den nye designlinjen som vi finner igjen både i forsterkeren Brio og de nye RIAA-trinnene i moderate prisklasser.

 

Importøren sine spesifikasjoner:

 • Inkludert Ania MC-pickup
 • RB330 arm, helstøpt armrør og optimal massefordeling
 • Lett og stivt kabinett med en kjerne av polyolefin skummateriale
 • Dobbel avstivningsbrakett mellom arm og lager
 • Ny motor, aluminiums motor-pulley
 • Innertallerken i metall
 • Tolags laminat glasstallerken
 • Upgrade hvit drivrem inkludert
 • Sotet støvdeksel
 • Føtter; gummi/aluminium
 • Finjustering og kalibrering av hastighet
 • Rega NEO strømforsyning
 • Strømforsyningen er individuelt kalibrert til motor for eliminering av motorvibrasjoner.   

 

 

Prisen på Rega Planar øker med to tusen, fra 14.995, til 16.995. Tar vi med i betraktningen at den samtidig inkluderer den nye Rega Ania pickupen som koster 2.000,- mer, fremstår det som et fornuftig tillegg.

 

 

Rega importeres av Mono AS

 

Sist redigert tirsdag, 18 juli 2017 20:01
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.