fredag, 20 mars 2020 13:29

Rega io – ny innstegsforsterker fra Essex

Skrevet av

 Rega har lansert en liten forsterker som er enda mer kompakt enn Brio. Og selv om navnet «io» antyder at den bare er en halv Brio, er det kanskje å ta litt hardt i.

Brio har vært en svært populær integrert forsterker for Rega, denne produsenten som later til å legge like mye energi i sine budsjettmodeller som i de mer ultimate HighEnd-modellene. Vi er flere i Audiophile sin redaksjon som har falt pladask for denne kompakte- men potente forsterkeren. Det begynte med at Ole-Petter tok den første testen, og selv ble jeg overtalt til å ta en second opinion. Og da oppfølgeren Brio II ble lansert var det vanskelig for den å slippe unna en test.

Rega io

Det er vanskelig å komme unngå den fristelsen det er å anta at Rega her har benyttet et ordspill når de skulle gi nykommeren et navn. Eller skal vi kalle det et halvt ordspill…? For nykommeren «io» har nesten halve effekten i forhold til Brio, og det samme gjelder antall innganger. Og antall RCA-terminaler er nøyaktig halvert.

Den kompakte integrerte forsterkeren har blitt enda mer kompakt enn storebror Brio. Bredden er enda mindre, så her begynner vi virkelig å snakke om ultimat minimalisme. Tallet på innganger er tre, og da er en av disse øremerket som platespillerinngang for MM-PUer. Eller selvfølgelig MC-pickuper med high output. Ikke noe overflødighetshorn ed andre ord, men det virker samtidig som en riktig priorietering for en minimalistisk forsterker som samtidig skal være en naturlig del i et innstegsoppsett i kombinasjon med Rega sine platespillere i moderat prisklasse.

Selv om det er en utpreget minimalisme på io, har Rega kostet på et par hodetelefonutganger i fronten. Det er ellers et interessant trekk at Rega på denne aller minste modellen ikke har valgt å følge linjeføringen fra Brio II, men heller har hentet designelement fra de større modellene til Rega.

Effekten er begrenset til 2x30 watt i 8 ohm, noe som innebærer at den ikke er et riktig valg for deg som skal spille høyt i et stort rom med tungdrevne høyttalere. Om Rega ellers har greid å ta med seg den enorme musikaliteten og det samme rytmiske drivet og mikrodynamikken fra Brio og Brio II over til io er det interessante spørsmålet, et spørsmål som bare en test vil kunne avsløre.

 

Prisen på Rega io er satt til 5.995,-.

Rega importeres av Mono AS

Les mer om io hos Rega

 

Sist redigert fredag, 20 mars 2020 13:59
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.