lørdag, 09 mai 2020 09:56

Rega Aria Mk3 – fornyet RIAA fra vinylspesialisten

Skrevet av

 

Rega lanserer en ny RIAA i den øverste delen av mellomklassen. Dette er tredje versjon av Aria.

Helt siden det gamle flaggskip Phonotrinnet EOS ble lansert på 90-tallet har separate phonotrinn vært viktige produkt for Rega. De har hatt RIAAer i flere prisklasser, fra den aller billigste Fono Mini, som er en ren MM-RIAA, via Fono i nedre mellomklasse, som kommer i både MM- og MC-versjon, til Aria. Helt til vi kommer til flaggskipmodellene som for tiden utgjøres av Aura – et phonotrinn i den høye HighEnd klassen, og som ble lansert i 2018.

Rega Aria

Den første Rega Aria ble lansert i 2013, og hadde da et design med klare fellestrekk til flere andre HiFI-komponenter fra Rega i samme prissegment. Første generasjon Brio er en av disse produktene, en integrert forsterker vi testet for noen år siden. I 2018 kom en ny utgave av Rega Aria, og denne gangen hadde designet fått nye linjer, tilpasset den nye designlinjen som kom et år eller to tidligere, med blant annet en oppgradert Brio, som vi testet i 2018.

Rega Aria Mk3

For noen dager siden lanserte Rega tredje generasjon Aria. Denne har fått et fornyet design i et metallkabinett, og har blant annet klare fellestrekk med den nye kompakte forsterkeren Rega io, som vi skrev om i mars. Faktisk er forsterkeren io hakket mindre enn Aria Mk3. Dette er designlinjer som bygger bro også til de aller dyreste komponentene fra Rega, som det tidligere omtalte flaggskip phonotrinnet Aura.

Aria Mk3 er en kombinert MM/MC RIAA,og har separate innganger for MM og MC, og en velger i front mellom disse. Det er selvfølgelig dip-swicher for load og gain for MC-PUer, med innstillinger mellom 70Ohm og 400Ohm, og kapasativ last på mellom 1000pF to 4200pF. Disse er forhåndsinnstilt tilpasset Rega sine MC-pickuper. Det er helt adskilte phonotrinn for MM og MC, og MC-trinnet har en selvjusterende servokontroll for å holde MC-kretsen optimal, hvor den kompenserer for variasjoner i driftstemperatur. Inngangsfølsomheten kan justeres med 6dB på baksiden.

Vi kjenner foreløpig ikke prisen i Norge på Rega Aria Mk3, men forgjengeren koster 11.995,-.

Rega importeres til Norge av Mono AS

Les mer om Aria Mk3 hos Rega

 

Sist redigert lørdag, 09 mai 2020 14:24
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.