mandag, 08 februar 2021 19:21

Rega Planar 1 og 1 Plus 2021 – en forsiktig evolusjon

Skrevet av

Rega har forsiktig lansert en like forsiktig oppdatering av sin entry-level platespiller. Planar 1 og Planar 1 Plus har fått ny finish. Og en kanskje viktigere oppgradering som er betydelig mindre synlig

Når vi skal presentere de nye oppdaterte 2021 modellene av Rega sine rimeligste platespillere er det umulig å ta et lite tilbakeblikk. Og det hele startet egentlig for ganske nøyaktig fem år siden, da Rega vakte ganske stor entusiasme blant mange, deriblant denne skribenten. Faktisk så stor entusiasme at jeg etter hvert ble nødt til å låne et eksemplar for en grundig test. Og selv om denne nye utgaven av Planar 3 – eller P3 blant venner – hadde så mange nyheter at det var å betrakte som en ny spiller, var det den nye highgloss finishen som var den mest iøynefallende. Planar 3 ble til forveksling lik storebror PR6 av utseende, så lenge det varte. Senere samme år fulgte først Planar 2,og like etterpå Planar 1 etter samme lest.

Men den som trodde at finishen på Rega sine platespillere dermed var hugget i stein, måtte revurdere sin oppfatning, for året etter kom RP6 i en fornyet utgave. Og med Planar 6 gikk Rega bort fra highgloss finish, og introduserte en matt grå finish på denne spilleren i øvre mellomklasse. Den gang var begrunnelsen at det var vanskelig å kombinere highgloss finish med det nye ultralette materialet i den nykonstruerte plinten på P6.

Rega Planar 1 og 1 Plus 2021

Nå har altså Rega ganske stillferdig lansert sine 2021-modeller av denne entry-level spilleren, og den mest synlige endringen er at den kommer i matt finish. Tilbake til start kan man kanskje si, og min første RP1 var i matt, hvit finish. Og når man skal kjenne riktig godt etter, vil kanskje mange av oss erkjenne at highgloss er veldig 2016.

De nye spillerne kommer altså i matt sort og matt hvit finish, men hvis det stoppet der var det kanskje ikke så mye å skrive om. Men en minst like viktig nyhet er at disse spillerne som standard kommer med en EBLT drivrem. Også toppmodellene til Rega P8 og P10 kommer som standard med drivrem i EBLT, og også P6 har blitt levert med EBLT drivreim etter februar 2020. Dette er er ikke den samme drivreimen som den hvite oppgraderingsreimen som tidligere har vært tilgjengelig for budsjett- og mellomklassespillerne til Rega.

Planar 1 Plus er identisk med den vanlige Planar 1, bortsett fra at den har et innebygget phonotrinn som gjør at du kna koble platespilleren direkte til en vanlig linjeinngang på forsterkeren. Begge spillerne er utstyrt med en RB110, og har en Carbon MM pickup.

Veil. pris for den oppdaterte P1 blir kr. 3.995,-

Veil. pris for den oppdaterte P1 Plus blir kr. 4.995,-

Rega importeres til Norge av Mono AS

Les mer om de nye P1 og P1 Plus hos Rega

Sist redigert tirsdag, 09 februar 2021 08:03
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.