lørdag, 09 november 2013 22:31

SOUNDSMITH MCP2 MC Riaa

Skrevet av

Skinnet bedrar, den lille unseelige svarte boksen er intet annet enn en ulv i fårklær.
I prisklassen under 10k er det nå denne som etter min mening er den beste MC riaa'en med klar margin.

Les mer:

Veldig tyst (les lav egenstøy), bra nok lydmessig til og yte pickuper til tre-fire ganger av hva den koster selv rettferdighet.

Veldig nøytral og uforvrengt gjengivelse.... får frem detaljene uten og bli anemisk, naturlig mellomtone og herlig smekk i mellombassen, særdeles liten filtereffekt, ingen for meg hørbar dynamisk kompresjon når det er mye energi i lydbildet. Dynamikken står frem med skikelig saft og kraft, jeg må opp på riaa'er i + 20.000 kroners klassen før jeg synes og ane enda mer futt, fart og kontrast i lydbildet.
Er du ute etter en riaa som farger lyden og lager et romantisk slør så slutt og les nå, Soundsmith MCP2 har intet sådant, det den har derimot er masser av ren, naturlig og troverdig gjengivelse av musikk.
Trinnløst justerbar fra 10 ohm opptil 5k, passer med andre ord 99% av alle rene MC pickuper der ute.
Utseendes messig er dette ikke noen "høydare", det er snakk om sort metallboks, ikke særlig tung med et potmeter på toppen og separat "veggvorte" av middels størrelse, men det er altså lyden som står i høysete når det gjelder denne riaa'en.

Denne riaa'en passer for de aller fleste enten man har en MC pickup til 5k eller til 15k, den vil med stor sannsylighet få mange til og få hakeslipp om hvor bra ens gamle pickup faktisk kunne lyde (eller hvor dårlig den faktisk er) og kobler man til en ny moderne kvalitets pickup vil hakeslippet bare fortsette.

I sluttfasen av testperioden brukte vi det nyeste DrFeichert måleustyret og vi målte en ultraflat frekvens"kurve" mellom 20 og 20,000 hz sammen med Soundsmith's egne 25.000 kroners Sussuro Paua pickup....... dønn flat kurve, morsomt og se et sånnt resultat, det er jo slik det egentlig skal være men som det faktisk heller sjelden faktisk er. Faktum er desuten at tiltross for at Sussuro Paua koster mer enn 3 ganger så mye som selve riaa'en alene så sitter jeg på ingen som helst måte igjen med noe inntrykk av at denne riaa'en er noen bremskloss lydmessig for en såpass dyr pickup og i min bok betyr det at riaa'en er svært god kontra pris.

Så min konklusjon er at dette er enda en hva jeg vil kalle "no brainer" fra Soundsmith, får således en klar anbefaling fra undertegnede
.

Husk på at dette er en ren MC riaa, altså ingen mulighet for bruk av MM pickuper.

Lest 6179 ganger
Rudi

Vinylguru

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.