torsdag, 10 mars 2016 10:02

Discogs med iOS-app. A small step for Discogs - a somewhat larger step for mankind

Skrevet av

 

 

 

 

Discogs har lansert en ny app for iOS. Vi har prøvekjørt den.

Discogs er den kanskje mest populære databasen for platesamlere, i hvert fall for vinyl. Her ligger det en formidabel mengde med innspillinger. Og styrken – og i noen sammenhenger også svakheten er at den også inneholder de fleste ulike presningene som er tilgjengelig. Sistnevnte er avhenbig av at noen av brukerne har registrert den aktuelle pressingen.

Dette flott for de som ønsker å registrere sin platesamling på et så detaljert nivå, mens de som syns det holder å registrere at man har vinylutgaven av Waiting for Colombus lett kan oppleve de ulike presningene som et byråkrati.

Uansett, Discogs oppleves som litt uunnværlig for den som har en stor platesamling. I og med at din registrering av platesamlingen ligger tilgjengelig på nett når du logger deg på, har du også tilgang til den over alt der det er nettilgang eller tilgang på mobildata. Enten du har en PC/Mac eller en mobil eller nettbrett, kan du få opp denne oversikten i løpet av kort tid. Veldig praktisk om du for eksempel er på bruktvinyl handel, og var litt usikker på om du hadde akkurat denne innspillingen fra før.

På mobil har du tidligere vært avhengig av å gå inn via en nettleser. Det er for så vidt greit nok, men har sine begrensninger. Men nå har discogs lansert en gratis App for iOS, og de jobber også med en tilsvarende app for Android.

 

En kjapp prøvetur.

Vi har foretatt en kort testrunde for å se hva denne nye appen duger til. Og det er umiddelbart åpenbart at fordelene fremfor å benytte nettleser på mobil er overveldende. Her har du tilgang til hele samlingen din på èn side, mens du i nettleser får opp maks 25 plater i slengen. Du ser også utgivelsesår uten å gå inn i den enkelte innspillingen.

Bra jobba Discogs – keep up the good work»

 

Les mer hos Discogs

 

Sist redigert torsdag, 10 mars 2016 11:06
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.