onsdag januar 17 , 2018
søndag, 02 april 2017 21:25

Vårpuls 2017 Spesial

Skrevet av

 

I år fikk undertegnede skviset inn et par besøk i Oslo under vårpuls 2017 og her er noen av inntrykkene mine. Det ble kun tid til besøk hos Duet audio's for meg nye lokaliteter i Akersgata og en tur innom Sterofil i Grensen.

 

Duet Audio

Hos Duet Audio slo man på stortromma med besøk av importøren av bla Isol 8 strømrensing, Rockport høyttalere og Dr Feickert platespillere.

Med en gang man kom inn døren stod Rockport Mira Grand II og spilte vakrere og bedre enn jeg noensinne har hørt - dette tiltross for at jeg har hatt samme høyttalere hjemme i flere år hos meg selv. Grunnen til at de spillte så bra var nok at de hos Duet Audio fikk en god del mer luft rundt seg. 3,5-4 meter opp til taket, og godt med plass rundt seg. Lyden var MEGET bra, og som sagt den beste jeg noensinne har hørt fra den høyttaleren. Selvfølgelig analog kilde med en Dr Feickert Woodpecker, Jelco 12" arm og en Zyx 4D. Samt en EAR 324 riaa som borget for godlyden.

Lenger inn i lokalet sto de massive Rockport Altair og spillte, en høyttaler til tett oppunder EN million kroner. Massiv lyd fra en massiv høyttaler, ellers hadde man mulighet for å lytte til de mindre modellene fra Rockport som Mira Monitor og "billig"-modellen Atria til kun 249.000.- som faktisk også ga fra seg lyd av meget høy klasse, selv om den nok liker seg i litt mindre rom en hva som var tilfelle her.

 

Elektronikken i denne enden av rommet bestod av noen enorme rør monoblokker. Og også her var den analog kilde med Dr Feickert Blackbird med en MySonicLab pickup i "mellom"-prisklassen til MySonicLab . Dvs 50-60,000 kroner. En verdens premiere på Dr Feickerts nye Riaa var det også. Riktignok kun en prototype, men som virket meget lovende med egen fjernkontroll til justering av impedanse og gain osv osv. Denne skal jeg komme tilbake til. Det hele spilte meget bra, selv om jeg fullstendig falt for lyden fra Mira Grand II i det i dette tilfellet litt mindre anlegget.

Den nyeste Leonard Cohen skiva ble flittig bruk og det første kuttet er bare helt rått. Man kan si det slik: jeg var nok Rockport "fan" før jeg kom til denne butikken og har på ingen måte blitt mindre "fan" nå.

 

 

Ellers i butikken var det mange Piega høyttalere i prisklassen helt opp til 1,7 millioner. Ja du leste riktig. En mellom modell fra Piega i tre finish hadde de også til kun 650,000.-. Det var jo rent billig i forhold til de store modellene fra samme merke. Muligens ikke for alles lommebok, men dog.

Ellers var som sagt Henrik og Kim fra Exotic Audio til stede på lørdag med kyndig veiledning om alle deres produkter, noe mange satte pris på, la jeg merke til.

 

 

 

Stereofil

Som sagt var jeg også innom Stereofil og der kjørte man hardt på merker som Sonus Faber, McIntosch, MBL og Audio Research. Simen fra Audio Research/Sonus Faber importøren Mono AS var til stede og fortalte om deres produkter. Ingen store nyheter, men det gikk mer i det samme som ble presentert nylig i Bergen.

Ellers var noen nye strømrens-produkter jeg ikke har sett før, med en gibbal trafo lignende sak inni kabinettet. Desverre var det ingen som hadde tid til å forklare noe som helst for meg om denne, så det får bli en annen gang.

 

 

Ellers er Sterofil en butikk med stort utvalg av produkter på liten plass, men dessverre også med meget begrensede muligheter for å kunne sette seg og lytte til produkter pga trange lokaler og en god del folk.

Oppsummert vil jeg si at Vårpuls for meg var hyggelig og oppløftende. Som sagt var jeg allerede Rockport fan før jeg tok turen til Duett Audio. og det har bare forsterket seg nå. Jeg skal nok sørge for å ta turen igjen når det blir Høstpuls og da ta meg tid til å gå i flere butikker.

 

 

Rudi April 2017.

 

 

Lest 1962 ganger Sist redigert mandag, 03 april 2017 20:24
Rudi

Vinylguru

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • Trilogy 906 riaa
  Skrevet av

  Vinylguru

  Tidligere har jeg testet Trilogy 907 - riaa'en som var Trilogy's topp modell av riaa'er med meget godt resultat. Og denne gangen er det den nedskalerte lillebror 906 som er inne til test.

  Les mer...
 • Gode stereoanlegg, dårlege vilkår? Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Foto er teke frå eit tilfeldig hifi-blad, og ingen av dei omtalte anlegga, grunna anonymisering. Men det illustrerer nøyaktig korleis det IKKJE skal gjerast 

  I dag vil eg skriva litt om dei stereoanlegga eg har truffe på min veg i det siste. 

  Les mer...
 • ZYX Ultimate 100
  Skrevet av

  ZYX kom for en liten siden med en ny serie pickuper med det ambisiøse navnet «Ultimate». Denne serien kan ses som den endelige utviklingen av deres allerede velrenommerte produkter.

  Les mer...
 • My Sonic Lab Signature Platinum.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Så har turen kommet til test nr. 353 av pickuper for undertegnedes del. Og hvorfor da ikke tråkke til med toppmodellen fra MSL (My Sonic Lab), og modellen Signature Platinum.

  Les mer...
 • ORTOFON OM(P) 20 – Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som de vil sjå av artikkelen Nad 3020 - Del 3, nytta eg store deler av ein sumarlaus juli til lå lytta meg gjennom ein bunke med LP-plater. Med dette nytta eg òg høvet til å prøva eit par pick-upar. Men armen som var montert på ein kraftig ombygd Lenco platespelar, ein modifisert Pioneer-arm, utvikla friksjon sidelengs, so eg var tvungen til å gå over til annan spelar som alltid står klar, som ikkje tek opp særleg med plass, og som ikkje et noko: Technics sin vetle og ikoniske SL-7, som ikkje er større enn eit plateomslag. 

  Les mer...
 • NAD 3020 - Del 3
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg har vore inn og ut av diverse bobler i det siste. Eg skriv dette medio august, sumaren er framleis ikkje komen, og du kan byrja å lura på om han kjem i det heile. Eg har difor hatt rikeleg med innekveldar, og har vore ivrig lyttar.

  Les mer...
 • Music with 3D-sound
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Latest update 27.august 2017

  This article is a list of music-releases containing tracks with one of the three 3D formats. We will appreciate hints from our readers about music releases in 3D-sound that we are missing.

  Les mer...
 • Dali KATCH - Blåtannhøyttaler med skikkelig god lyd!
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Da jeg tok turen innom HiFI-klubben i C.Sundts gate i Bergen stod det mellom å dra med meg en integrert forsterker eller en blåtannhøyttaler. For ordinære høyttalere har jeg stående på Kreta fra før. Rørforsterkeren jeg brukte på høstparten trengte service og jeg dro den like godt med til Norge. Den veier 7 kilo - en liten tass altså - men allikevel.

  Les mer...
 • AudiovValve RKV-MKIII Ivory Edition
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Med Audiovalve RKV MKIII og et sett gode hodetelefoner tenker du mindre på lyd og opplever mer musikk.

  Les mer...
 • TEST: Ifi nano iDSD
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Liten, vellydende og anvendelig - kombinert DAC, hodetelefonforsterker og forforsterker i nanoformat.

  Les mer...
 • STILLA - Stig Arne si dagbok juni 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Onsdag 21. juni nådde FM-stilla vestlendingane. Eg sto seint opp, sjangla ut på badet og skrudde på ein liten reiseradio attmed vasken, og vart møtt med eit illevarslande snerr. Eller sus. Det var uansett ei ubehageleg oppleving, og det var vanskeleg å finna rytmen i tannpussen. 

  Les mer...
 • Nad 3020 – Del 2: NADen vert utfordra av ein jamnaldra Rotel.
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Midt i arbeidet med å skriva denne artikkelen, publiserte redaktør Karl Erik sin eigen artikkel om Nad 3020, attpåtil med trugsmål om å skriva del 2. Eg banna og tenkte at dette må jo bli kollisjon, og ringde. Men me vart raskt samde om at dette var jo berre moro, og at artiklane med litt samarbeid kunne utfylla kvarandre.

  Les mer...
 • Sonos PLAYBASE - den musikalske lydplanken
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Multiromskongen Sonos har utvidet repertoaret med en lydplanke. PLAYBASE mot PLAYBAR kan høres ut som kannibalisme, men der er det lett å gå i baret.

  Les mer...
 • Den nye vinen – to MM-pickupar frå Audio Technica på test
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Det er lett å la seg begistre av alt nytt. Og i pickupjungelen har eg ikkje greidd å finne ei erstatning for det eg har sett på som den beste moving magnet-konstruksjonen eg har fått skikkeleg til, den for lengst utgådde Audio Technica AT 170 ML. Mykje betre enn 150 ML og 440. Men no...

  Les mer...
 • AudioQuest DragonFly Black – myggen som brølte!
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  AudioQuest har fått en slags referanseposisjon blant de ultralette USB-DACer. Jeg har testet den minste versjonen av siste generasjon (1.5), som ble introdusert for et drøyt år siden. Hils på DragonFly Black.

  Les mer...
 • NAD 3020 – Del 1: Hva var det egentlig med denne legenden?
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  I tillegg til å være verdens mest produserte forsterker, har NAD 3020 den egenskapen at den får en del gamle gubber til å få et litt sløret blikk når denne legenden nevnes. Men hva er det egentlig med denne forsterkeren, og hvordan står den seg egentlig i dag?

  Les mer...
 • Vossajazz 2017 laurdag og sundag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Dette skulle handla om Vossajazz, og det skal det og, men fyrst må eg få lufte eit par frustrasjonar.

  Les mer...
 • Dereneville Magic-Mat og Headshell Contact-Mat:
  Skrevet av

  Vinylguru

  Denne gangen skal jeg ta for meg en platematte og mellomleggs plater for bruk mellom pickup og head-shell fra det tyske firmaet Dereneville. Konstruktørene i dette firmaet er tydlighvis klar over problematikken som resonanser utgjør og forsøker og lage produkter som skal hjelpe på problemene.

  Les mer...
 • Vossa jazz 2017 - fredag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som “førtidspensjonert” hadde eg i år betre tid enn nokon sinne til å førebu meg på årets Vossajazz (07.-09 april), og hadde gått gjennom samtlege artistar på Spotify og You Tube for å kartleggja kva grupper eg ville høyra på. 

  Les mer...
 • Vårpuls 2017
  Skrevet av

  Vinylguru

   

  I år fikk undertegnede skviset inn et par besøk i Oslo under vårpuls 2017 og her er noen av inntrykkene mine. Det ble kun tid til besøk hos Duet audio's for meg nye lokaliteter i Akersgata og en tur innom Sterofil i Grensen.

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Forsiden

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser