lørdag januar 20 , 2018
mandag, 25 desember 2017 08:12

Trilogy 906 riaa Spesial

Skrevet av

Tidligere har jeg testet Trilogy 907 - riaa'en som var Trilogy's topp modell av riaa'er med meget godt resultat. Og denne gangen er det den nedskalerte lillebror 906 som er inne til test.

Det er Engelske Nic Poulsen som er Trilogy's designer og sjef, og hans sin filosofi har alltid vært kvalitet foran kvantitet. Dette har medført en rekke produkter som går utenpå det meste av andre. Alt virker svært godt gjennomtenkt på forhånd og man bruker diskrete komponenter valgt fra øverste hylle. Sjefen selv, altså Nic Poulsen er en driftig kar som har designet mangt og meget, og er kjent for å ha designet og lager blant annet Isol8 strømrensingsutstyr. Han designer landingslys og landingssystemer for fly til flyplasser, og sikkert mye mer.

Med tanke på hva han har laget av strømrensingsutstyr så borger jo det for at konstruksjonene i Trilogy produktene nok har en særdeles velgjennomtenkt strømforsyning vil jeg tro, noe som ble godt bevist i storebror riaa'en 907 som var meget tyst selv ved høyeste forsterkningsinnstilling.

Med tanke på hvor godt jeg likte storebror 907 var det med en viss skepsis jeg skred til verket med å lage en test av lillebroren. Det å skulle «hoppe etter Wirkola» har aldri vært lett. Og har man nylig testet noe som koster mye mer og er toppmodellen fra et firma kan man ofte ha lett for å være litt ekstra skeptisk og kritisk. På den annen side borger det kanskje ekstra godt når det gjelder å få frem alle eventuelle svakheter ved produktet. Men samtidig kanskje litt unfair i og med at man sammenligner med et langt dyrere produkt. Men anyway - jeg gikk til verks med oppgaven.

Trilogy 906 har en max forsterkning på rundt 60db, noe som kanskje er litt for lite for de aller svakeste pickupene, men er egentlig uproblematisk for de fleste pickuper da støygulvet er lavt. Og jeg synes selv at pickuper med kun 0,15mw ut går helt fint. Selvfølgelig må du kanskje skru litt opp volumen, men støymessig var det aldri noe problem hos meg. Trilogy selv mener at pickuper med 0.25mw burde gå bra.

Trilogy 906 har i motsetning til storebror 907 innebygd strømforsyning i kabinettet, og har vanlig apparat strømbrønn slik at man selv kan velge gjerne en nettfilterkabel el lign hvis man måtte føle behov for det. Jeg brukte i testen en gammel EC nettfilterkabel, og også den originale medfølgende kabelen, uten at jeg opplevde noen forskjell på de to lydmessig.

Riaa'en har forøvrig gode mulighet for impedans-innstillinger og følgende settings er lett tilgjengelige på undersiden av riaa'en;

 • 70
 • 100
 • 250
 • 300
 • 1k
 • 47k

M.a.o kan de fleste MC pickuper tilbys bra arbeidsforhold vedrørende impedans, men også MM delen av riaa'en er i varetatt med 4 forskjellige capacitance settinger. Så alt i alt burde Trilogy 906 kunne tilpasses til de fleste pickuper.

Et par ting verd å nevne er at denne riaa'en som så mange andre alltid burde være slått på. Den bruker kun 4 watt, så noen stor ekstra lysregning får man ikke ved å la den stå tent. Mens de lydmessige gevinster er store synes jeg, da den som kald slett ikke yter sitt beste. Den er nesten litt Dr Jekyll og Dr Hyde. Som varm lyder den sprudlende og friskt, mens den som kald er heller tilbakeholdende og nærmest litt matt i lyden. Så den bør så absolutt få lov til å stå tent.

En annen ting er at den bør få lov til å stå på minst en uke før man setter seg ned for å lytte på den. Den kommer seg betraktelig lydmessig når den har stått på +/- 200 timer. Det er liksom et virkelig løft i lyden som kommer da. Jeg opplevde noe lignende på storebroren også.

 

 

Det viktigste - lyden.

Jeg har tidligere vært inne på dette med å skulle prestere etter at en ener nettopp har vært ute og vist seg frem. Det er ikke alltid så lett, men det tar ikke mange minuttene med lytting for å høre at slektskapet med storebror 907 helt klart er til stede. Den nøytrale men likevel rause fyldige mellomtonen er der, og diskanten er vel oppløst og ren. Kanskje ikke fullt så oppløst i toppen som storebroren, men likevel langt i fra så mye dårligere som jeg fryktet den skulle være. Bassegenskapene er der i fullt monn, selv om jeg synes kanskje ikke 906 klarer voldsomme dynamiske utskeielser like godt som storebror. Men det skulle da bare mangle også.

Noe som overrasker med veldig positivt er hvor veloppløst mellomtone denne vesle riaa'en presenterer. Selv med bruk av superoppløste pickuper i pluss 20.000 kroners klassen føler jeg aldri at «proppen» ligger i riaa'en. Lydbildet hjemme hos meg er veldig bredt og med gode 3D-egenskaper. Punktgrafikken er klar og presis, og det er lett å oppfatte de forskjellige instrumenters plassering i lydbildet. De står tydelig og klart frem, nærmest med sin egen ramme og atmosfære i lydbildet. Og dette er noe jeg bare opplever med langt dyrere riaa'er.

Når det gjelder 3d egenskapene – dybden - så kommer det aller meste frem i lydbildet. Selv om det som foregår på 3de og 4de rad kanskje ikke blir hentet like godt frem som det storebror 907 klarer, så vil jeg likevel si at jeg synes 906 presterer over pari. Jeg hadde nesten trodd at de dynamiske resursene skulle lide kraftig, men faktisk er det slik at ved lytting til den vanlige musikken jeg spiller merker jeg ikke noe negativt. Jeg synes lydbildet er sprudlende og levende og jeg føler at denne riaa'en klarer å gjengi det aller meste av hva pickuper i 10-15000 kroners klassen klarer å hente og prestere av lyd.

Den senere tiden har jeg brukt den siste platen til Leonard Cohen mye som testplate, og da selvfølgelig førstekuttet. På det sporet er det jo veldig viktig at Cohen's rustne og fyldige stemme virkelig kommer ut av høyttalerne og nærmest «tar deg», og da må hele systemet klare å formidle dette. Og en god riaa må helt klart være med på denne jobben, og faktisk så er Trilogy den rimeligste riaa'en som har vært med på å klare det i anlegget mitt. Jeg har forsøkt med flere andre riaa'er og også krysstestet dette, og faktisk så er 906 riaa'en den første av de litt rimeligere riaa'ene jeg har testet som får klart bestått karakter av meg på dette området.

Jeg bruker jo en god del forskjellige plater når jeg tester utstyr og en av favorittene er 1959 Decca utgaven av Griegs Peer Gynt....... dette er en innspilling som egentlig krever en «mann» av en pickup for å spore riktig. Og om man har en sådan vil den levere en dynamikk ut av en annen verden, og da er det om å gjøre at riaa'en klarer å følge opp. Nettopp det vil jeg påstå at 906 riaa'en klarer meget godt uten at jeg føler at den begrenser særlig dynamisk sett. I det hele tatt er jeg imponert hvor nært den følger sin storebror på dette området.

Når jeg noen netter etter at resten av familien for lengst har krøpet til køys bruker hodetelefoner, og benytter riaa'en koblet rett i SOA II hodetelefonforsterkeren min via sølvkabler og spiller av noen gamle INXS plater som ikke har vært ute av coveret på sisådær 20-25 år, blir jeg raskt minnet på at disse gamle 80-90 tall's platene faktisk kan låte ganske så bra, selv om de ofte har et litt frynsete rykte og mange av innspillingene var helle dårlige. Men du verden og bra mange av de låter bare avspillingsutstyret er riktig og ikke minst hvor mange ting som ble lagt inn i lydbildet og som man rett og slett ikke hørte den gangen platene var nye fordi man rett og slett ikke hadde bra nok utstyr, men nå i den senere tiden har jeg hørt på mange av disse eldre innspillingene, og Trilogy riaa'en er god nok til å være med på å hente frem alle disse små detaljene og hente frem energien og drivet som ligger i disse innspillingene.

 

 

En form for konklusjon:

For meg og i mine ører er Trilogy 906 en meget kompetent liten riaa med mange innstillingsmuligheter. Den er støysvak og nøytral nok i lyden til å være med og hente frem nerven i de fleste innspillinger uten å maskere lydbildet. Alt i alt må dette være en av de beste riaa'ene jeg har testet under 15.000.- og er du på riaa jakt vil jeg anbefale deg en lytt på denne før du bestemmer deg.

 

Rudi

Desember 2017

Takk for utlån til Exotic Audio.

Forhandlere i Norge er daCapo hifi i Moss, Audioaktøren og Duett Audio.     

Lest 590 ganger
Rudi

Vinylguru

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mer i denne kategorien « My Sonic Lab Signature Platinum.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • Trilogy 906 riaa
  Skrevet av

  Vinylguru

  Tidligere har jeg testet Trilogy 907 - riaa'en som var Trilogy's topp modell av riaa'er med meget godt resultat. Og denne gangen er det den nedskalerte lillebror 906 som er inne til test.

  Les mer...
 • Gode stereoanlegg, dårlege vilkår? Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Foto er teke frå eit tilfeldig hifi-blad, og ingen av dei omtalte anlegga, grunna anonymisering. Men det illustrerer nøyaktig korleis det IKKJE skal gjerast 

  I dag vil eg skriva litt om dei stereoanlegga eg har truffe på min veg i det siste. 

  Les mer...
 • ZYX Ultimate 100
  Skrevet av

  ZYX kom for en liten siden med en ny serie pickuper med det ambisiøse navnet «Ultimate». Denne serien kan ses som den endelige utviklingen av deres allerede velrenommerte produkter.

  Les mer...
 • My Sonic Lab Signature Platinum.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Så har turen kommet til test nr. 353 av pickuper for undertegnedes del. Og hvorfor da ikke tråkke til med toppmodellen fra MSL (My Sonic Lab), og modellen Signature Platinum.

  Les mer...
 • ORTOFON OM(P) 20 – Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som de vil sjå av artikkelen Nad 3020 - Del 3, nytta eg store deler av ein sumarlaus juli til lå lytta meg gjennom ein bunke med LP-plater. Med dette nytta eg òg høvet til å prøva eit par pick-upar. Men armen som var montert på ein kraftig ombygd Lenco platespelar, ein modifisert Pioneer-arm, utvikla friksjon sidelengs, so eg var tvungen til å gå over til annan spelar som alltid står klar, som ikkje tek opp særleg med plass, og som ikkje et noko: Technics sin vetle og ikoniske SL-7, som ikkje er større enn eit plateomslag. 

  Les mer...
 • NAD 3020 - Del 3
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg har vore inn og ut av diverse bobler i det siste. Eg skriv dette medio august, sumaren er framleis ikkje komen, og du kan byrja å lura på om han kjem i det heile. Eg har difor hatt rikeleg med innekveldar, og har vore ivrig lyttar.

  Les mer...
 • Music with 3D-sound
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Latest update 27.august 2017

  This article is a list of music-releases containing tracks with one of the three 3D formats. We will appreciate hints from our readers about music releases in 3D-sound that we are missing.

  Les mer...
 • Dali KATCH - Blåtannhøyttaler med skikkelig god lyd!
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Da jeg tok turen innom HiFI-klubben i C.Sundts gate i Bergen stod det mellom å dra med meg en integrert forsterker eller en blåtannhøyttaler. For ordinære høyttalere har jeg stående på Kreta fra før. Rørforsterkeren jeg brukte på høstparten trengte service og jeg dro den like godt med til Norge. Den veier 7 kilo - en liten tass altså - men allikevel.

  Les mer...
 • AudiovValve RKV-MKIII Ivory Edition
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Med Audiovalve RKV MKIII og et sett gode hodetelefoner tenker du mindre på lyd og opplever mer musikk.

  Les mer...
 • TEST: Ifi nano iDSD
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Liten, vellydende og anvendelig - kombinert DAC, hodetelefonforsterker og forforsterker i nanoformat.

  Les mer...
 • STILLA - Stig Arne si dagbok juni 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Onsdag 21. juni nådde FM-stilla vestlendingane. Eg sto seint opp, sjangla ut på badet og skrudde på ein liten reiseradio attmed vasken, og vart møtt med eit illevarslande snerr. Eller sus. Det var uansett ei ubehageleg oppleving, og det var vanskeleg å finna rytmen i tannpussen. 

  Les mer...
 • Nad 3020 – Del 2: NADen vert utfordra av ein jamnaldra Rotel.
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Midt i arbeidet med å skriva denne artikkelen, publiserte redaktør Karl Erik sin eigen artikkel om Nad 3020, attpåtil med trugsmål om å skriva del 2. Eg banna og tenkte at dette må jo bli kollisjon, og ringde. Men me vart raskt samde om at dette var jo berre moro, og at artiklane med litt samarbeid kunne utfylla kvarandre.

  Les mer...
 • Sonos PLAYBASE - den musikalske lydplanken
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Multiromskongen Sonos har utvidet repertoaret med en lydplanke. PLAYBASE mot PLAYBAR kan høres ut som kannibalisme, men der er det lett å gå i baret.

  Les mer...
 • Den nye vinen – to MM-pickupar frå Audio Technica på test
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Det er lett å la seg begistre av alt nytt. Og i pickupjungelen har eg ikkje greidd å finne ei erstatning for det eg har sett på som den beste moving magnet-konstruksjonen eg har fått skikkeleg til, den for lengst utgådde Audio Technica AT 170 ML. Mykje betre enn 150 ML og 440. Men no...

  Les mer...
 • AudioQuest DragonFly Black – myggen som brølte!
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  AudioQuest har fått en slags referanseposisjon blant de ultralette USB-DACer. Jeg har testet den minste versjonen av siste generasjon (1.5), som ble introdusert for et drøyt år siden. Hils på DragonFly Black.

  Les mer...
 • NAD 3020 – Del 1: Hva var det egentlig med denne legenden?
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  I tillegg til å være verdens mest produserte forsterker, har NAD 3020 den egenskapen at den får en del gamle gubber til å få et litt sløret blikk når denne legenden nevnes. Men hva er det egentlig med denne forsterkeren, og hvordan står den seg egentlig i dag?

  Les mer...
 • Vossajazz 2017 laurdag og sundag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Dette skulle handla om Vossajazz, og det skal det og, men fyrst må eg få lufte eit par frustrasjonar.

  Les mer...
 • Dereneville Magic-Mat og Headshell Contact-Mat:
  Skrevet av

  Vinylguru

  Denne gangen skal jeg ta for meg en platematte og mellomleggs plater for bruk mellom pickup og head-shell fra det tyske firmaet Dereneville. Konstruktørene i dette firmaet er tydlighvis klar over problematikken som resonanser utgjør og forsøker og lage produkter som skal hjelpe på problemene.

  Les mer...
 • Vossa jazz 2017 - fredag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som “førtidspensjonert” hadde eg i år betre tid enn nokon sinne til å førebu meg på årets Vossajazz (07.-09 april), og hadde gått gjennom samtlege artistar på Spotify og You Tube for å kartleggja kva grupper eg ville høyra på. 

  Les mer...
 • Vårpuls 2017
  Skrevet av

  Vinylguru

   

  I år fikk undertegnede skviset inn et par besøk i Oslo under vårpuls 2017 og her er noen av inntrykkene mine. Det ble kun tid til besøk hos Duet audio's for meg nye lokaliteter i Akersgata og en tur innom Sterofil i Grensen.

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Forsiden

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser