onsdag, 06 mai 2020 17:06

P 3100 HV – Ny flaggskip forforsterker fra T+A

Skrevet av

T+A har lansert en arvtaker til sin ypperste forforsterker P 3000 HV. Den nye modellen P 3100 HV er til forveksling lik forgjengeren. Men det er utenpå…

HV-serien er flaggskipserien til T+A. I denne serien finer vi ellers streamere, drivverk, SACD-spillere, forforsterkere, integrerte forsterkere, effektforsterkere og strømforsyninger. Og alle komponentene befinner seg i avdelingen for bill.mrk. sekssifrede beløp. Her har T+A hentet frem sin ypperste kompetanse.

Visste du forresten at T+A står for Theory and Application. Eller egentlig Theorie und Anwendung, for T+A hoder til i Herford, en liten time sør-vest for Hanover i Tyskland.

T+A P 3100 HV

Produsenten har ikke funnet grunn til å endre på eksteriøret på den nye P 3100 HV. Navnet er den eneste synlige endringen fra forgjengeren P 3000 HV. Og det var strent tatt ikke noe påtrengende behov for designendring.

Innvendig er det derimot ganske vesentlige endringer i forhold til forgjengeren. Konseptet er bevart også her, men det er betydelige oppgraderinger i forforsterkertrinnene. I tillegg har ifølge T+A den fra før overdimensjonerte ringkjernetrafoen blitt enda større.

Inn- og utganger

Konstruksjonen i T+A P 3100 HV er fullbalansert. Det innebærer at den har både RCA og XLR inn- og utganger, hhv. 7 RCA-innganger og 4 XLR-innganger

En av inngangene kan konfigureres som HT-bypass. Da kan også det faste nivået også forhåndskonfigureres. T+A P blir selvfølgelig å finne i vår eksklusive oversikt over forsterkere ed HT-bypass.

3100 HV har også en hodtelefonutgang i front. Den er på 50 Ohm, og T+A spesifiserer at den kan benyttes til hodetelefoner på minimum 32 Ohm.

T+A forhandles av Oslo Hi-Fi Center

Les mer om P 3100 HV hos T+A

 

Sist redigert onsdag, 06 mai 2020 17:28
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.