søndag, 10 mai 2020 10:59

LIVE 300TWS og Tune 220 TWS – nye trådløse fra JBL

Skrevet av

JBL lanserte LIVE 300TWS under siste høst IFA i Berlin. Nå er de tilgjengelig for avspilling av musikk.

Helt trådløse øreplugger har eksplodert de siste 2-3 årene Det startet med Apple sine Airpods, og B&O var blant de første som fulgte opp med sine Beoplay 8, som vi testet her.

JBL Live 300TWS

JBL er også med på dette kjøret, og har for tiden hele 8 modeller av helt trådløse øreplugger, fordelt på ulike konsept. Den siste tilveksten er JBL Live 300TWS. Denne ble forhåndslansert på IFA i Berlin 5 september, og er nå tilgjengelig for salg.

Ørepluggene har en ladetid på 2 timer fra tom tilstand. Da kan de spille i 6 timer, og via etuiet kan du etterfylle med 14 timer spilletid. Kommunikasjon med lydkilden skjer ved hjelp av Bluetooth 5.0, som skal sikre god og stabil forbindelse. Og skulle du komme i kontakt med fuktige omgivelser sørger en IPX5 sertifisering for at dette bør gå veldig bra.

Stemmestyring er på plass i Live 300TWS, og det er støtte for både Alexa og Google Assist. JBL har også lagt inn Ambient Aware og TalkThru på disse modellene. Ambient Aware gjør at du får litt kontakt med omgivelsene, mens TalkThru åpner opp litt mer og gjør at du skal kunne føre en samtale selv om du beholder ørepluggene på. Disse funksjonene styres ved hjelp av å stryke på venstre plugg.

Tilgjengelige farger er sort, hvit og blå.

Veil pris for JBL Live 300TWS er kr. 1.800,-

Les mer om Live 300TWS hos JBL

JBL Tune 220TWS

Vi tar også med oss en annen nyhet som kom tidligere i år. Tune 220TWS er øreplugger av samme konsept som Apple Airpods, og som Huawei FreeBuds 3 som vi testet tidligere i vår. Dette konseptet har sine tilhengere, og har åpenbare fordeler og ulemper sammenlignet med øreplugger som du stikker inn i øregangen. Fordelene går ofte på komfort og enkel «montering», men ulemper kan være dårligere bassrespons sammenlignet med godt tilpassede øreplugger med propper, og at de lettere kan falle ut. Selv har jeg nå brukt FreeBuds 3 i to og en halv måned uten å oppleve uhell.

Hvordan komfort og bassrespons er på Tune 220 TWS vet vi ikke noe om, Men JBL skryter av JBL Pure Bass. Og til den svært moderate prisen er dette et åpenbart interessant alternativ.

I likhet med Live 300TWS har de Bluetooth 5.0 og taleassistent. Spilletiden er noe begrenset, med 3 timer. Til gjengjeld har den 19 timer påfyll via etuiet.

Tilgjengelige farger er sort, hvit, grønn og rosa.

Veil pris for Tune 220TWS er kr. 1.000,-, men for tiden er de på tilbud hos JBL for 799,-.

Les mer om Tune 220TWS hos JBL

 

Sist redigert søndag, 10 mai 2020 11:16
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.