fredag, 20 mars 2020 09:39

NXN Recordings – spennende nytt norsk label. Oppdatert 03.04.2020

Skrevet av

Naxos Norge jobber for tiden med lansering av et helt nytt label. NXN Recordings ønsker å utgi musikk uten sjangerbegrensninger.

Tomas Linnes er mannen som står bak NXN Recordings. Han er Label Manager og grunnlegger av etiketten. Med over 25 års fartstid i musikkbransjen har han erfaring fra hele næringskjeden – som gitarist, butikksjef, som distributør, og nå altså som Manager for Naxos Music Group sin norske avdeling, Naxos Norway. Han har jobbet tett med og var eksportansvarlig i Musikkoperatørene for kjente norske selskap som Grappa, Rune Grammofon, Hubro og Jansen. Han har også hatt ansvaret for ACT og ECM i Norge, og er fortsatt norsk label manager for ECM.

Behov for nytt label

Linnes mener at det er behov for en plattform for å utgi ny norsk kvalitetsmusikk uten sjangerbegrensninger, og det nye label som eies av Naxos Norge ønsker å leve opp til slagordet No Limits – Any Shape – All Music. Mange selskap spesialiserer seg på en sjanger eller retning og kan fort bli litt fanget eller tvunget i sin egen profil. Derfor ønsker Linnes en helt åpen tilnærming til prosjektene han jobber med.

6 utgivelser årlig

NXN Recordings har planer om å utgi 6 produksjoner årlig, fordelt på 3 om våren og 3 om høsten. Og for 20202 er relaseplanen allerede klar:

Relasedatoer i Norge:

Vår 2020

  • 03.04 2020 Andreas Ihlebæk- Northern Lullabies
  • 24.04.2020 Mats Eilertsen Trio / Trio Mediaeval- Memorabilia
  • 24.04.2020 Magnar Karlsen / Jacob Young- Circles

Høst 2020

  • 18.09.2020 Torsvik/Winter- Hidden Soul of the Fjords
  • 25.09.2020 Harr & Hartberg- Scar
  • 09.10.2020 Eple Trio -Ghosts

Vi har fått anledning til en sniklytt på Hidden Soul of the Fjords, en utgivelse med karakterfull og spennende musikk som lover godt. Prosjektet er et samarbeid mellom den bergenske vokalisten og låtskriveren Heidi Torsvik og produsent og komponist Lazerus Winter fra Los Angeles. I tillegg er det instrumentalbidrag fra en rekke norske musikere. Denne vil etter planen bli utgitt som et dobbeltalbum til høsten, men to singler fra albumet kommer allerede før sommeren.

Heidi Torsvik og Lazerus Winter: Skaperne av Hidden Soul of the Fjords (Foto: Ida Charlotte Brønn)

Nedenfor kan du se og høre teasere fra de tre plateutgivelsene som er planlagt i vår:

 

Oppdatert 03.04.2020:

NXN Recordings sin webside er nå klar, og den første CDen er utgitt. Se opp for en anmeldelse av Andreas Ihlebæk- Northern Lullabies i løpet av kort tid.

Sist redigert fredag, 03 april 2020 05:41
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe