mandag, 30 juni 2014 12:34

Acoustic Solid pickup/arm justerings koffert.

Skrevet av

Fra Audioaktøren i Horten har jeg mottatt en høy aktuell koffert inneholdende det meste man kan trenge når det gjelder å få det optimale ut av sin platespiller combo.

 

Det er nå slik engang at det ikke bare er å skru på en ny pickup på spilleren. Den skal justeres korrekt også, og da må man blande litt geometri inn i bildet bare for å gjøre det enda litt vanskeligere. MEN !! - det finnes ganske enkle løsninger på det hele som f.eks å overlate det hele til din lokale HiFi pusher. Det vil si, hvis du tror han har kompetanse til og gjøre det hele da. ELLER, du kan kjøpe denne kofferten som inneholder det meste du vil trenge.

 

 

Jeg nevner:

Protractor, elektronisk vekt som man kan høydejustere slik at man kan få lagt pickupen nedpå vekten i korrekt høyde (noe som er veldig viktig), 50 Hz stroboskop lampe med sjablong for justering av hastighet, vater, et bor slik at man kan justere hullet på nye lp skiver (som mange ganger er for lite for spindelen). I tilegg medfølger det en tabell over masser på armer, med blant annet overhengs tall for korrekt justering, lengde etc etc og selvfølgelig også en bruker manual.

 

 

Settet virker veldig gjennomtenkt og jeg liker spesielt godt pickupvekta, selv om denne godt kunne målt en desimal til. Protractoren er jo verktøy man bare må ha når man driver med denne hobbyen, den forenkler justeringsprosessen til de grader, og er et must.

Prisen på kofferten er 2500.-. Ser man på hva enkelt delene koster separat (en protracor alene koster ofte et par tusenlapper eller mer), så er denne kofferten fra Acoustic Solid hva man kaller et "solid bargain" = et meget godt kjøp....... og som sagt et must for alle vinyleleskere.

Takk til Audioaktøren; Horten for utlån.

 

 

Lest 4945 ganger
Rudi

Vinylguru

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.