torsdag, 07 mai 2020 05:50

Sonos Arc – ny lydplanke med Dolby Atmos

Skrevet av

Sonos lanserer en ny toppmodell lydplanke. Navnet er Sonos ARC, og den har 3D-lyd.

Sonos har en stund latt det skinne gjennom at det skulle komme nyheter i begynnelsen av mai. Og i går kveld sprakk nyheten. I tillegg til største nyheten i form av lydplanken Sonos Arc kommer det også en ny 3. generasjon Sonos Sub, og høyttaleren Sonos Five.

Sonos Arc

Sonos Arc er den åpenbart viktigste nyheten av de tre produktene som ble lanser i går. Sonos har i lang tid vært konge på haugen når det gjelder strømmehøyttalere, og dette gjelder også for lydplanker, selv om det i den sektoren har vært langs større konkurranse enn på rene WiFi-høyttalere.

Og etter hvert har toppmodellen Sonos Playbar sammen med Playbase som vi testet for tre år siden sakket litt etter på noen områder. For de har manglet HDMI-inngang, og har vært avhengig av optisk forbindelse med de begrensningene dette innebærer. I tillegg har konkurrentene sine toppmodeller etter hvert fått integrert Dolby Atmos.

Den nye toppmodellen Dolby Arc vil være på høyden i begge disse øvelsene, og har et 5.0.2 system integrert i planken. Arc har 11 drivere i planken, hvorav to av disse vender oppover for 3D-lyd med Dolby Atmos. Dermed er lydplanken klar til å gjengi alt den blir servert i et tilpasset format, enten det er er stereo, Dolby Audio 5.1 eller Dolby Atmos.

Det er mulig å finjustere lyden fra Arc i Sonos-appen med funksjoner for taleforbedring, nattlyd som demper høye eksplosjoner, og en oppdatering av Sonos’ justeringsteknologi, Trueplay, som er Sonos sin variant av romkorreksjon.

Sonos forteller at Arc er bygget på Sonos’ nestegenerasjons programvareplattform, S2, og at du kan styre enheten med den nye Sonos-appen, en TV-fjernkontroll eller Apple AirPlay 2 – samt med stemmen ved hjelp av Amazon Alexa eller Google Assistent. Tilkobling via HDMI med eARC og ARC gir et enkelt oppsett.

SOnos Arc er i deg selv et 5.0.2-oppsett, og dette kan utvides med Sonos Sub og et par One SL-surroundhøyttalere.

Arc erstatter Playbar og Playbase i utvalget av Sonos-produkter og er tilgjengelig fra 10. juni til en pris av 8 999 kroner på sonos.com og gjennom forhandlere Sonos samarbeider med.

Ny Sonos Sub og Sonos Five

Det ble også lansert to andre oppdaterte produkter samtidig med Sonos Arc. Både Sonos Sub og Sonos Five har fått økt prosessorkraft i forhold til forgjengerne, men har ellers samme lydegenskaper som de modellene de erstatter.

2. generasjon Sonos Play:5 testet vi for drøyt fire år siden, og den gjorde en god figur også som et stereooppsett til erstatning for et konvensjonelt to-kanals anlegg. De nye SOnos Five fås i sort med sort gitter, og som en nyhet har den hvite varianten nå hvitt gitter.

Prisen på Sonos Fiver er satt til 5.799,-, mens Sonos Sub har havnet på 7.999,-.

Sonos S2

Sonos skriver i sin pressemelding dette om den nye Sonos-appen:

Fra 8. juni kan Sonos-kunder laste ned den nye Sonos-appen, som gir en oppgradert programvareplattform som vil drive den neste generasjonen av produkter og opplevelser fra Sonos, inkludert Arc, Five og tredje generasjon av Sub. De tre nye produktene vil kun drives av den nye appen.

Denne neste generasjonen av appfunksjoner innebærer støtte for lydteknologi med bedre oppløsning, slik vi ser det med Dolby Atmos på Arc, så vel som økt sikkerhet og bedre design for å oppnå enklere bruk. Oppdateringer av brukergrensesnittet gjør det enda enklere for kundene å søke etter innhold, styre lyden og tilpasse opplevelsen med nye funksjoner, slik som lagrede romgrupper.

Kunder kan laste ned den nye appen og enkelt overføre systemet sitt til den nye plattformen. Alle favoritter, tjenester og innstillinger blir tatt vare på. 

Les mer om nyhetene hos Sonos

Sist redigert torsdag, 21 mai 2020 06:04
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.