onsdag, 22 april 2020 10:13

Sonos Radio – tung radiosatsing fra Sonos

Skrevet av

Sonos lanserte radiotjenesten Sonos Radio i går. Dette er et første skritt i en helt ny retning for Sonos.

I forbindelse med en softwareoppdatering den 21.04 lanserte Sonos en helt ny tjeneste. Sonos Radio er nå Sonos sin nye innfallsport til radiotjenester, og markerer starten på en økt radiosatsing.

Nettradio

Den største delen av Sonos Radio består av allment tilgjengelige radiostasjoner. Her ha Sonos hentet stasjoner fra sine samarbeidspartnere TuneIn og iHeartRadio, der ikke minst førstnevnte er en dominerende leverandør av nettradio. Men det er også flere leverandører på gang i portefølgen. Dette gir en base med over 60.000 radiostasjoner fra hele verden.

Søking på radiostasjoner fremstår som enkel og oversiktlig i Sonosappen, der du ved å browse har tre hovedkategorier

  • Nærradio
  • Omtalt
  • Bla gjennom radiostasjoner, med underkategoriene Musikk, Nyheter og prat, Sport og Steder.

I tillegg er det et søkefelt der du kan søke på navnet på stasjonen.

Egenproduserte radiostasjoner

Den kanskje mest interessante delen av Sonos Radio er den egenproduserte delen. Og her beveger vi oss også inn på nybrottsarbeid for Sonos. For mens Sonos har opparbeidet en ubestridt status som konge på haugen når det gjelder plattform for strømmetjenester og hardware for dette, har de hele tiden vært nøytral formidler.

Nå beveger de seg over i et nytt landskap, der de skaper innholdet selv. Dette er allerede et kjent fenomen i den videorelaterte delen av strømmebransjen, der Netflix allerede har opparbeidet seg som en av de store produsentene av innhold i form av egne produksjoner.

Musikkstømmingen har stort sett hatt et mer strengt skille, men nå utfordrer Sonos denne oppgavefordelingen ved at de lanserer egenproduserte radiostasjoner.

Denne delen av Sonos Radio vil få en egen struktur, men denne strukturen later til å ikke være helt på plass enda i Appene for iOS og Windows, i hvert fall ikke i Norge. De to hovedkategoriene er Sonos Presents og Sonos Stations

Sonos Presents

Kategorien Sonos Presents består av kurerte stasjoner, og den ledende av disse er Sonos Sound System. Denne er fundert på nyombygde produksjonslokaler i Sonos sin flaggskipbutikk i Soho – NYC, og har radioverter som Angel Olsen, JPEGMAFIA, Phoebe Bridgers, Jeff Parker, Vagabond og fler.

Andre kuraterte stasjoner kommer det flere av etter hvert, men In The Absense Thereof…! av Thom Yorke i Radiohead ble lansert 21.4, og inneholder spennende musikk valgt ut av Yorke. Den gamle legenden David Byrne i Talkin Heads skal også være i ankomst med en egen Sonos Kanal.

Sonos Stations

Så har vi kategorien Sonos Stations, som er kategoribaserte stasjoner. Foreløpig er det 31 av dem, og selv om menystrukturen ikke er på plass enda i Sonos-APPen, kan du fine dem ved å bruke søkefunksjonen.

Sonos Radio strømmer i 128kbps.

Les mer om Sonos radio hos Sonos.

Sist redigert tirsdag, 27 juli 2021 12:04
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.