torsdag, 05 mars 2020 18:19

Beosound Balance – ny smart høyttaler i Premiumsegmentet.

Skrevet av

Bang & Olufsen lanserer i dag den nye smarthøyttaleren Beosound Balance. Den er siste tilskudd i serien Flexible Living.

Beosound Balance er en ny skapning i B&O sitt sortiment. Danskene i Struer har en god del Bluetooth- og strømmehøyttalere i sortimentet, og de fleste av disse plasseres i lavere prisklasser. Men ikke nødvendigvis de aller laveste, for Bag & Olufsen er kjent for å gjøre det meste de tar på til Premium.

Flexible Living

Denne gangen befinner vi oss i et ganske annet segment enn Beoplay-høyttalerne. Så er da dette også en Beosound-høyttaler, og den er plassert i serien Flexible Living. I tillegg til TVen Beovision Horizon finner vi de to trådløse høyttalerne Beosound 1 og Beosound 2. Den minste av disse testet jeg forrige generasjon av for et drøyt år siden, og den greide å forføre på en uforskammet måte. Den største av de to – Beosound 2 ligger i samme prisklasse som dagens nykommer. Begge disse høyttalerne er representert i den siste designsamlingen Contrast Collection, som vi skrev om for halvannen måned siden. Vi har ellers en test av Beoplay A1 fra Contrast Collection på gang – stay tuned!

Beosound Balance

Balance har et konsept som skiller seg svært mye fra de to andre Beosound-høyttalerne i serien Flexible Living. For der Beosound 1 og 2 har en utforming dominert av aluminium med sofistikerte detaljer som bare danske designere behersker (ok, nesten da), har Beosound Balance et mye mykere uttrykk. Her er det massiv eik og tekstil som gjelder, men også her er det et flott formspråk med elegant detaljering.

Denne gangen har B&O gått til det engelske industridesignfirmaet LAYER, og engasjert Benjamin Hubert. Resultatet har blitt e nytt, friskt design, som skiller seg litt ut fra det meste selskapet har gjort tidligere.

Men selv om designet er i en diametralt motsatt retning av de to andre høyttalerne i Flexible Living, er det en del felles tankegods når det gjelder lydfilosofi. For i likhet med mye annet fra denne produsenten de siste årene har også Balance en konstruksjon der maksimal spredning av lyden har høyeste prioritet.

Se hva designeren Benjamin Hubert sier om designet:

Konstruksjon

Balance har en slags 4-veis konstruksjon, selv om det nok er litt upresist å kalle det fireveis. Hvis vi starter i bunnen er det to 5.25'' bassdrivere som jobber i hver sin retning. Eller Pull-pull som det også kalles. Dette er et konsept som er benyttet med hell også på andre kompakte HighEnd trådløse høyttalerprodusenter, ikke minst Devialet.

Lenger ned tar to 2'' fulltoner over, og avløses av en ¾ tommer i diskanten. De fjerde elementtypene er to 3'' fulltoneelementer plassert på baksiden, hvor nå enn det er… Sistnevnte skal ivareta en optimal spredning av lyden.

Aktiv romkorreksjon

Beosound Balance benytter aktiv romkorrigering. Det gir mulighet for optimal tilpasning til rommet, og til høyttalernes plassering.

De er ellers fulle muligheter for å konfigurere to stk. Balance i et stereooppsett. Det innebærer som vanlig dobbel pris, men også vanligvis mye mer enn dobbel moro. Og ønsker du enda mer moro, står døren på vidt gap for et multiromsoppsett.

Oppsett

Hvis du lurer på hvordan du skal sette opp Beosound Balance, er det bare å ta en titt på videoen nedenfor. Da får du også en ide om hvilke muligheter som gis med høyttaleren. Og virker dette litt for komplisert, er det kanskje en ide å sette seg ned og lytte til Frank Zappa sin Yo Mama.

Stemmestyring

Google Assistant er allerede på plass i denne høyttaleren, mens det også er planlagt for Amazon Alexa. Sistnevnte skal komme som en softwareoppdatering i løpet av året. Trådløse forbindelser ivaretas med Google Chromecast, Apple Airplay2 og Spotify Connect. Sistnevnte kommer I form av softwareoppdatering I løpet av første halvår 2020.

Beosound Balance er tilgjengelig fra I dag 5. Mars, og får I sort eik og eik natur. Prisen I Norge er k. 20.500,-.

Les mer om Beosound Balance hos Bang & Olufsen

Sist redigert torsdag, 12 mars 2020 10:38
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler