søndag, 01 mars 2020 11:21

PMC Twenty5-serien kommer i forbedret utgave

Skrevet av

Den engelske høyttalerprodusenten lanserer en forbedret utgave av den populære Twenty5-serien. Den nye serien får navnet Twenty5i.

PMC befinner seg i Biggleswade, omtrent midt mellom Cambridge og Milton Keynes en times tid nord for London. Selskapet ble dannet i 1990, og startet egentlig som produsent av studiomonitorer for det profesjonelle markedet, derav navnet som er forkortelse for The Professional Monitor Company Limited.

Men etter hvert har de fått mye oppmerksomhet rundt høyttalerserier for HiFi-sektoren. Ikke minst gjelder det for serien Twenty5, som ble lansert i 2016. Med en beliggenhet i en moderat prisklasse har den tidvis blitt geniforklart. Ikke minst gjelder det for toppmodellen, en treveis gulvhøyttaler.

Denne serien blir nå altså erstattet av oppdaterte modeller som får en i tilføyd på slutten av modellnavnet. Og siden det ikke er plagsomt sannsynlig at denne i-en står for injection, regner jeg ikke med å få noen scoop-pris for å gjette at i-en står for improved.

Twenty5i-serien

Serien består av de to stativmodellene Twenty5i.21 og Twenty5i.22, og de to gulvstående toveis høyttalerne Twenty5i.23 og Twenty5i.24. I tillegg kommer flaggskiphøyttaleren i serien, Twenty5i.26, samt senterhøyttaleren Twenty5Ci.

SONOMEX diskant

Fundamentet for den oppgraderte serien er en ny diskant. Dette er en 19mm SONOMEX™ med soft-dome design, en driver som er hentet fra PMC sine dyrere serier. En bearbeiding har gitt mulighet for å benytte den med en lavere delefrekvens, noe PMC mener gir bedre forhold for lytteposisjoner utenfor sweetspot.

Uendret mellomtone / bass

Den senkede delefrekvensen i toveiskonstruksjonene har også gitt bedre arbeidsforhold for mellomtone/bassdriverne. Dette er 130mm eller 165mm drivere, avhengig av modellen. Disse elementene er uendret i forhold til forgjengerne. Det er trolig det forholdet at det bare er diskantene som er nye som er grunnen til at PMC ikke har funnet noen grunn til å komme med en oppgradert versjon av subwooferen i serien.

Laminair

Det som også er uendret er PMC sitt spesielle ATL, eller Advanced Transmission Line. Dette inneholder det Laminair-system for bassventilering, som opprinnelig ble utviklet for PMC sine toppmodller. Du kan lese mer om Laminair-konseptet hos PMC.

 

Les mer om Twenty5i.21 hos PMC

Les mer om Twenty5i.22 hos PMC

Les mer om Twenty5i.23 hos PMC

Les mer om Twenty5i.24 hos PMC

Les mer om Twenty5i.26 hos PMC

Les mer om Twenty5Ci hos PMC

 

PMC importeres til Norge av Norsk Audioteknikk

Sist redigert søndag, 01 mars 2020 11:46
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.