lørdag, 21 november 2020 13:45

Nye modeller utvider Bang & Olufsen sitt Beovision-repertoar

Skrevet av

Bang & Olufsen lanserer to nye TV-modeller i sine eksklusive Boevision-serier med TVer. Det dreier seg om en 48” Beovision Contour, og Beovision Eclipse-55 2. generasjon. I tillegg lanserer B&O nye versjoner av Beovision Harmony Motorized Floor Stand.

Bang & Olufsen har produsert Tver siden midten av forrige århundre, og mens teknologien gjerne har vært rimelig mainstream, har de alltid hatt en annerledes tilnærming til design av TV-apparatene. Det gjaldt allerede på deres aller første bordapparat som så mer ut som en bordradio med display. Og ikke minst gjelder det på dagens modeller, der designet er det største salgsargumentet til de ulike Beovision-modellene

Beovision Contour 48”

Den kanskje mest interessante modellen av nykommerne er Beovision Contour 48”. Her har B&O kombinert et 48-tommers panel basert på LG CX 48 som ble lansert i mai, og kombinert det med teknologien i deres nye elegante lydplanke Space, som ble lansert for et drøyt år siden.

Beovision Contour er designet i samarbeid med den danske designeren Torsten Valeur fra designfirmaet David Lewis Designers. Hans første oppdrag for B&O var BeoCom 2 i 1997, og har i ettertid designet mange produkter både for Bang & Olufsen og andre AV-leverandører.

Bang & Olufsen sine kunder er ofte kresne kunder, og derfor er det mer tiltalende med en TV der god lyd er integrert i selve TVen, sånn de er vant til fra så mange andre modeller fra B&O. Som deres Beovision Horizon, som har sterke designmessige likhetstrekk med Beovision Contour.

Men Horizen har ikke en like oppdatert bildedel som den LG CX-baserte Beovision Contour har. I tillegg til at den har siste generaasjon OLED-display fra den ukronede OLED-kongen på haugen LG, har denb fått HDMI 2.1, og Dolby Vision IQ.

Dette med 48-tommers OLED er et nytt fenomen i år, og LG var vel først ute. De argumenterer med at en 48-tommer kan nå nye brukergrupper, og gaming er et eksempel som trekkes frem av LG, ikke minst på grunn av kompatibilitet med 4k@120Hz. I tilfellet Beovision Contour er nok kundegruppen mer de som stiller store krav til en elegant TV som ikke er for dominerende i rommet.

Og av samme grunn er det lettere å tilgi at B&O ikke har prioritert muligheten for å koble til ekstern subwoofer eller surroundhøyttalere til Beosound Contour. De som er ute etter et hjemmekinooppsett vil nok uansett velge en større skjerm enn en 48-tommer.

Multirom musikkspilling er derimot tungt til stede i denne modellen. Den kan spille musikk via AirPlay 2, Chromecast, Beolink, Bluetooth, line-in, Tunein, Deezer og Qplay.

Og lyddelen i TVen som altså er en Beosound Stage i ny innpakning er et integrert 3.0-oppsett, og består av 4 firetommers basselementer, 4 1,5-tommers fulltoner og tre diskantelementer.

Det er rikelige muligheter for å fintune farge- og materialvalg til resterende interiør. Du kan velge mellom fargene sølv, svart antrasitt og gull, med høyttalerens fortdeksel i matchende stoff eller finérfinis.. Trefinér er tilgjengelig i lys eik eller, og kabler er ført gjennom midten av TV-en og skjult for visning. Det gir et helhetlig 360-graders design, slik at TV-en ser tiltalende ut fra alle vinkler.

Det er utviklet tre ulike stativer til BeoVIsion Contour. Du kan velge mellom en 180-graders dreibart gulvstativ, et bordstativ laget av en massiv, rektangulær aluminiumsbloikk, eller et svingbart veggfeste.

Prisen på Beovision COntour med veggfeste er satt til kr. 56.990,-.

Beovision Eclipse 2nd Gen  

Denne serien bygger på en videreutvikling av første generasjon Eclipse som ble lansert i 2017, og baseres nå på den nyeste generasjon av LG sin GX-serie , eller Gallery Design blant venner. Vi skrev om Eclipse da serien ble lansert, og også et halvt år senere da den ble oppdatert med en Wood Edition

Designet på Eclipse-serien er uendret, og er kanskje det mest dristige designet på B&O sine Beovision-serier. Den nye generasjonen inneholder noen markante tekniske oppdateringer. I egenskap av å være lansert i 2017 hadde 1. generasjon også datidens TV-teknologi fra LG. Eller C7, for å være mer presis på stammespråket. Med årets GX-panel er Eclipse 2nd Gen  oppdatert, og vel så det. Og minst like viktig som panelet er at de også har fått med LG sin Alpha 9-3 prosesseringsmodul, og TVen støtter blant annet også HDMI 2.1, eARC og VRR.

Det er også en oppdatering av lyddelen, og i motsetning til Beovision Contour er Eclipse 2nd Gen kompatible med tilkobling til eksterne Beolab-høyttalere via den integrerte surrounddekoderen. Et motorisert gulvstativ gjør at du kan vri TVskjermen ved hjelp av et tastetrykk på fjernkontrollen.

Bovision Eclipse 2nd Gen kommer både som 55-tommer og 65-tommer, men sistnevnte er foreløpig ikke tilgjengelig.

Eclipse-55 2nd Gen med motorisert gulvstativ koster 67.290,-.

Beovision Harmony gulvstativ

I 2019 lanserte B&O et nytt flaggskip med navn Harmony, og det hadde tidenes mest spektakulære høyttalere som folder seg opp når du slår på TVen, og folder seg sammen igjen når du er ferdig med seansen. Serien består av tre modelle n, med skjermstærrelser på 65, 75 og 88 tommer.

Bang & Olufsen lanserer nå en oppgradert versjon av gulvstativet til Harmony. Det nye stativet skal gi flere plasseringsvalg for en perfekt seeropplevelse fra alle vinkler.

Les mer om Beovision hos Bang & Olufsen

Sist redigert søndag, 22 november 2020 10:02
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler