lørdag, 31 januar 2009 23:00

2L - The Nordic Sound

Skrevet av

Plateselskapet 2L lanserer sin tredje utgivelse i Blu-ray Audio. Vi har lyttet til et førproduksjonseksemplar.

 

 

Skrevet av Karl Erik Sylthe, februar 2009

 

Det er annonsert fire nye utgivelser i Blu-ray Audio fra Lindberg Lyd, og ”The Nordic Sound” er den første av disse. Samtidig utgjør denne altså den tredje i rekken, og som for de to første er det også her snakk om en to-platers utgivelse, med Hybrid multikanals SA-CD på den ene platen, og Blu-ray Audio på den andre.


”The Nordic Sound” følger den positive utviklingen som skjedde med brukergrensesnittet fra SONaR, ved at du kan betjene den uten bruk av display. Det er de samme lydformatene som er benyttet, h.h.v. DTS HD Master audio 5.1, LPCM 5.1 og LPCM 2.0.

2L har benyttet grafikkmulighetene på Blu-ray på en god måte, ved at det er vist albumgrafikk med ”coverflow” i iTunes-inspirert stil. Nyttig på en plate som består av smakebiter fra 18 ulike album fra 2L.

Musikken
Med unntak av ”dena piano duo” med Grieg sine tilføyelser til pianostykker av Mozart, er alt hentet fra tidligere utgivelser fra de 2-3 siste årene. Det aller meste er også velkjente innspillinger for meg, med unntak av innspillingene av Islandsmoen, Ives og den grammynominerte Immortal / Nystedt.Utvalget viser den store spennvidden som ligger i utgivelsene fra 2L, og er velegnet som en presentasjon og teaser fra denne katalogen som stort sett har base rundt klassisk- og samtidsmusikk, men uten å kvi seg det minste for å krysse grenser. For ikke å snakke om å rive ned grensene.

Klart det vil være favoritter i et slikt knippe musikk. For meg er TrondheimSolistene med Marianne Thorsen sine tolkinger av Mozarts fiolinkonserter et høydepunkt. Utsøkte framførelser av disse vakre verkene av Mozart, som vi har skrevet mer om

Lest 5373 ganger Sist redigert torsdag, 21 august 2014 12:39
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.