mandag, 27 januar 2020 06:54

Morten Lindberg vinner Grammy med albumet Lux

Skrevet av

Foto Beatrice Lindberg

Morten Lindberg bryter endelig rekken med nominasjoner som ikke har ført til en pris. Og at det er nettopp albumet Lux som gir han Grammy er ekstra fortjent.

Det begynte å se ut som om Morten Lindberg var rammet av en trolldom som hindret han fra å vinne Grammy, til tross for at den tittelen ville vært vel fortjent for svært mange nominasjoner siden. Denne gangen har rekken nådd 28 nominasjoner, i tillegg til at også plateselskapet 2L har vært nominert noen ganger.

I år skulle det endelig lykkes, og da med albumet Lux. Dette er et strålende album, som fikk plass i vår kåring av Årets beste plater i 2019. Og da vi skrev om Morten sin nominasjon for 62nd Annual GRAMMY Awards (2019), våget vi å gjette at det ville gi seier denne gangen. Lux har både magisk lyd og en fantastisk spennende musikk. Og det er Andrew Smith sin komposisjon Requiem som dominerer. Musikerne på platen er Trondheimsolistene og Nidarosdomens Jentekor, i tillegg til Ståle Storløkken og Trygve Seim.

Vi gratulerer Morten Lindberg med prisen, og regner med at dette blir den nye trenden i årene som kommer!

Sist redigert mandag, 27 januar 2020 07:04
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.