lørdag, 28 mars 2020 14:51

Huawei P40-serien – den nye referansen?

Skrevet av

 

På torsdag kom den mobillanseringen det har vært knyttet store forventninger til. Vi snakker selvfølgelig om Huawei sin nye P40-serie.

Denne senvinteren har det etter hvert blitt en sedvane at de store lanseringene blir nettbasert, og det gjelder etter hvert også på lokalt plan. Der vi har blitt litt bortskjemt med et godt vertskap fra Huawei var denne store lanseringen som kanskje er årets viktigste for den kinesiske produsenten måtte vi nøye oss med toppsjefen Richard Yu på podiet i pent tøy via en video fra hjemmekontoret.

P*0-serien har etter hvert skapt en forventning om å bli de aller råeste mobilene i øvelsen mobilkamera, i hvert fall på lanseringstidspunktet. Årets lansering var ikke noe unntak, og symptomatisk gikk denne under hashtagen VisionaryPhotography. Eller den litt lengre vignetten Huawei P40 Series Photography – Inspiration in Focus

Tre modeller

Det har selvfølgelig vært utstrakte lekkasjer i forkant av lanseringen, som det alltid er i forkant av lanseringen av Premium-mobiler. Så i tillegg til at det egentlig var elementær matematikk hadde de aller fleste forutsett at de nye modellene skulle være P40 og P40 Pro. Ikke like mange hadde god oversikt over at det i tillegg til disse to skulle bli lansert en flaggskipmodell med navnet P40 Pro+. Kanskje er dette inspirert av Samsung sin Galaxy-lansering tidligere i vinter, men langt mer sannsynlig er det at dette er en selvstendig vurdering.

Huawei P40 vil få en pris i Norge på kr.9.490,-, mens P40 Pro får en pris på kr. 11.490,-. Prisen på P40 Pro+ i Norge er enda ikke kjent, men basert på en prislapp på 1.399 Euro er det grunn til å anta at prislappen vil forbigå Samsung Galaxy S20 Ultra med god margin. VI får se hva som skjer med kronekursen fremover.

Under forhåndssalget frem til 2. april følger det også med et sett FreeBuds 3 til en verdi av 1.790,-. Vi testet disse for en måned siden, og kan bekrefte at de er vel verd å ta med seg.

P40-serien som fotomobil

Kamera er et tung satsingsområde på alle de tre modellene, men selvfølgelig aller størst på flaggskipmodellen. P40 har tre kamera mens P40 Pro har fire. Og så er flaggskipet utstyrt med fem kamera, hvor et av dem har en zoom med opp til 10x optisk og 100x hybrid zoom. Dette tangerer S20 Ultra sine meritter, og så er det ikke grunn til å forvente topp ytelse ved maks zoom på noen av modellene.

Huawei skaper forventninger om fremragende fotoegenskaper ved hjelp av tre faktorer. I tillegg til at samarbeidet med Leica selvføglelig automatisk gir en høy cred på fotoarenaen, får de nå uttelling for tidligere meritter innen fotoegenskaper på P20- og P30-serien. Men det kanskje viktigste aspektet er likevel at de i tillegg leverer på spesifikasjoner, og når de også har en tung fartstid med AI-relaterte fotoforbedringer er det vanskelig å ikke være optimist på dette feltet.

Huawei Ultra Vision Sensor

Det punktet der Huawei stikker fra alle de andre er på sensorstørrelsen. Huawei hevder at de har verdens største bildesensor på et mobikamera, og det er det ingen grunn til å tvile på. Den ble presentert som å ha 200% mer lysinnslipp enn på iPhone 11 Pro Max, og er også rent fysisk klart større enn bildebrikken på S20 Ultra, og mye større enn på alle andre mobiltelefoner.

Egenskaper i lavt lys

P40 Pro og P40 Pro+ skal ha en ISO-verdi på 409.600. Dette er selvfølgelig et ganske formidabelt tall, og ifølge Richard Yu har iPhone og Galaxy tilsvarende ISO-tall på under 12.800. Og nå det gjelder fotoegenskaper under dårlig lys kommer Huawei sin kompetanse innen AI til nytte. Og det er nok nettopp under fotografering under dårlig lys at konkurrentene har størst grunn til å frykte at de blir forbitgått av P40-serien.

Quad Curve Overflow Display

Designet på P40-serien skiller seg ikke mye fra feltet for ikke-brettbare mobiler. Og strengt tatt er det ikke så veldig mange strenger å spille på i dagens mobilregime heller, der waterfall allerede er fjorårets nyheter, og vel så det. Men P40-serien skiller seg likevel fra mengden på et punkt. Med sitt HUAWEI Quad Curve Overflow Display har de en forhøyning av avrundingen på hvert hjørne som gir en raffinert liten prikk over i-en i linjerføringen.

Displayet har ellers en oppløsning på FHD på P40, mens de to største modellene har en noe høyere oppløsning på 2640 x 1200 Pixels.

Den minste modellen har en skjermstørrelse på 6,1 tommer, omtrent som på standard iPhone 11. De to største har et display på 6,58 tommer, som er en anelse større enn iPhone 11 Pro Max. Samtidig er Richard Yu stolt av at de har en vesentlig større effektivitet, ved at maks størrelse er klart mindre både på hhv P40 og på P40 Pro / Pro+ enn på de respektive iPhone modellene.

Skjermen har en refresh rate på 90Hz, en vesentlig forbedring fra de 60Hz som er standard.

Farger

P40 og P40 Pro har det samme fargeutvalget. De fem tilgjengelige fargene er Silver Frost, Blush Gold, Deep Sea Blue, Ice White og Black. Koster du på deg en P40 Pro+ får du tilgang på de to eksklusive finishene White Ceramic og Black Ceramic. Et magert digitalt førsteinntrykk tilsier at sistnevnte kan bli griselekkert.

Mer teknikk

Alle mobilene i P40-serien har prosessoren Kirin 990, en brikke som tidligere har vært introdusert på Mate 30 Pro, brettemobilen Mate Xs og på det nye nettbrettet MatePad Pro, som ble lansert samtidig med Mate Xs. Det er vel etter hvert en selvfølge at P40-serien har 5G, men vi nevner det likevel.

Batteriet er på hhv 3800 og 4200 mAh, noe som ikke er spesielt imponerende. Men her har Huawei tatt det igjen på ladetid. P40 Pro og P40 Pro+ har lading på inntil 40 Watt, mens flaggskipmodellen i tillegg har mulighet for trådløs lading på 40 Watt. Det får vi tro er all time high.

"Hi Celia!"

Dette er det selvføglelig noe veldig kjent med fra tidligere, men Huawei har altså lansert en personlig assistent for sine brukere, som de kan pludre med og spørre om det meste. Og denne assistenten heter ikke Siri, men Celia. Hvor god hun er til å lytte er selvføglelig et vesentlig spørsmål i en sådan stund, men det har vi ingen indikasjoner på.

AppGallery

Så har vi kommet til elefanten i rommet. For Huawei har fremdeles ikke tilgang til Google sine apper via Google Store, på grunn a USA sin utestenging av Huawei. Etter sjokket som kom for et snaut år siden har ikke Huawei sittet stille og slikket sine sår, men jobbet veldig strategisk med denne utfordringen. Og det er på flere plan. Mange tenkte at hvis dette ble stående vile det bety kroken på døra for Huawei. Men saken er at selskapet bare har økt sin omsetning det siste året. Og det til tross for at Huawei har vært veldig tilbakeholden med å lansere de nye modellene i det vestlige markedet.

For det første har de jobbet veldig aktivt med å utvikle sine egne APPer, tilgjengelig i Huawei AppGallery. De inviterer alle APP-utviklere, og har i tillegg inngått et samarbeid med andre store mobilprodusenter i Kina om et felles marked. Og ifølge enkelte kommentatorer har denne satsingen vært såpass offensiv at Google nå begynner å bli nervøse for at Huawei kanskje vil velge å ikke komme tilbake til Google, selv om de får muligheten. Hva som skjer på denne sektoren er vanskelig å forutsi, og er et spenningsmoment i markedet.

I tillegg har Huawei lansert noe som kalles Quick Apps. Dette skal kunne fungere som en erstatning for apper som ikke er tilgjengelig fra Google. Og også den tidligere omtalte funksjonen «Hi Celia» bekrefter at Huawei gradvis byger opp og forsterker sitt eget økosystem for å gjøre dem mer uavhengig og mindre sårbare i forhold til utestengning fra eksterne leverandører. Fullt integrert samhandling og utveksling later til å være satsingen innen Huawei sitt økosystem.

Enda mer moro

I tillegg til den nye P40-serien hadde Huawei enda flere nyheter denne torsdagen i slutten av mars. Den største nyheten av disse er smarthøyttaleren Huawei Sound X, en høyttaler som er utarbeidet i samarbeid med Devialet, og som det ikke minst av den grunn knyter seg ekstra stor spenning til. Vi har sett konturene av denne en måneds tid, men det har vært uklart om den kommer til Europa.

I tillegg er det to nye varianter av smartklokken Watch GT 2, som vi skrev om sist høst. I tillegg til nye farge- og designvarianter av hovedmodellen kommer det en litt rimeligere og klart mer sportslig variant i Watch GT 2e.

Og den siste nyheten var den kanskje sprekeste av dem alle. For med X GENTLE MONSTER Sunwear har Huawei tatt opp hansken etter at Bose laserte sine solbriller Frames med trådløse høyttalere integrert for et drøyt år siden. En tilsynelatende knakende god ide, som selvfølgelig er avhengig av hvor godt implementeringen fungerer både som solbriller og som høyttalere. Huawei har inngått samarbeid med en eksisterende Premium solbrilleprodusenten GENTLE MONSTER, noe som i det minste burde være lovende for bruken som solbriller.

Vi kommer tilbake med utfyllende nyhetsartikler om både Sound X, GTe og solbrillene Huawei X GENTLE MONSTER Sunwear.

I mellomtiden kan du lese mer om P40-serien hos Huawei

 

 

Spesifikasjoner for de tre P40-modellene:

Huawei P40

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro+

     

Dimensions and Weight:

Width 71.06 mm

Width 72.6 mm

Width 72.6 mm

Height 148.9 mm

Height 158.2 mm

Height 158.2 mm

Depth 8.5 mm

Depth 8.95 mm

Depth 9.0 mm

WeightApprox. 175 g (including the battery)

WeightApprox. 209 g (including the battery)

WeightApprox. 226 g (including the battery)

     

Display:

Colour:

Colour:

Colour:

Silver Frost,Blush Gold,Deep Sea Blue,Ice White,Black

Silver Frost,Blush Gold,Deep Sea Blue,Ice White,Black

White Ceramic,Black Ceramic

Display:

Display:

Display:

6.1 inches

6.58 inches

6.58 inches

Colors:

 

Colors:

 

Colors:

16.7 million colours

16.7 million colours

16.7 million colours

Type

Type

Type

OLED

OLED, up to 90 Hz frame refresh rate

OLED, up to 90 Hz frame refresh rate

Resolution:

Resolution:

Resolution:

FHD+ 2340 x 1080 Pixels

2640 x 1200 Pixels

2640 x 1200 Pixels

     

Splash, Water, and Dust Resistant

IP53

IP68

IP68

     

Processor

HUAWEI Kirin 990 5G

HUAWEI Kirin 990 5G

HUAWEI Kirin 990 5G

     

CPU:

CPU:

CPU:

Octa-core

Octa-core

Octa-core

2 x Cortex-A76 Based 2.86 GHz + 2 x Cortex-A76 Based 2.36 GHz + 4 x Cortex-A55 1.95 GHz

2 x Cortex-A76 Based 2.86 GHz + 2 x Cortex-A76 Based 2.36 GHz + 4 x Cortex-A55 1.95 GHz

2 x Cortex-A76 Based 2.86 GHz + 2 x Cortex-A76 Based 2.36 GHz + 4 x Cortex-A55 1.95 GHz

     

GPU:

GPU:

GPU:

Mali-G76

Mali-G76

Mali-G76

     

NPU:

NPU:

NPU:

Dual Big Core + Tiny Core NPUs (Neural-network Processing Unit)

Dual Big Core + Tiny Core NPUs (Neural-network Processing Unit)

Dual Big Core + Tiny Core NPUs (Neural-network Processing Unit)

     

Operating System

EMUI 10.1 (Based on Android 10)

EMUI 10.1 (Based on Android 10)

EMUI 10.1 (Based on Android 10)

     

Memory

8 GB RAM + 128 GB ROM

8 GB RAM + 256 GB ROM

8 GB RAM + 512 GB ROM

     

Camera

Rear Camera:

Rear Camera:

Rear Camera:

50 MP Ultra Vision Camera (Wide Angle, f/1.9 aperture)

50 MP Ultra Vision Camera (Wide Angle, f/1.9 aperture, OIS)

50MP Ultra Vision Camera (Wide Angle, f/1.9 aperture, OIS)

16 MP Ultra-Wide Angle Camera (f/2.2 aperture)

40 MP Cine Camera (Ultra-Wide Angle, f/1.8 aperture)

40MP Cine Camera (Ultra-Wide Angle, f/1.8 aperture)

8 MP Telephoto Camera (f/2.4 aperture, OIS)

12 MP SuperSensing Telephoto Camera (f/3.4 aperture, OIS)

8MP SuperZoom Camera (10X Optical Zoom, f/4.4 aperture, OIS)

 

3D Depth Sensing Camera

8MP Telephoto Camera (3X Optical Zoom, f/2.4 aperture, OIS)

   

3D Depth Sensing Camera

Autofocus Mode: Autofocus

Autofocus mode: Autofocus

Autofocus Mode: Autofocus

Image stabilization: OIS + AIS

Image stabilization: OIS + AIS

Image stabilization: OIS + AIS

Zoom Mode: Digital Zoom, Optical Zoom, Hybrid Zoom

Zoom Mode: Digital Zoom, Optical Zoom, Hybrid Zoom

Zoom Mode: Digital Zoom, Optical Zoom, Hybrid Zoom

Video Recording: Support for 4K (3840 x 2160 pixels) 60fps video recording

Video recording: Support for 4K(3840 x 2160 pixels) 60fps video recording

Video Recording: Support for 4K (3840 x 2160 pixels) 60fps video recording

Image Resolution: Support up to 8192 x 6144 pixels

Image resolution: Support up to 8192 x 6144 pixels

Image Resolution: Support up to 8192 x 6144 pixels

Video Resolution: Support up to 3840 x 2160 pixels

Video resolution: Support up to 3840 x 2160 pixels

Video Resolution: Support up to 3840 x 2160 pixels

Front Camera:

Front Camera:

Front Camera:

32 MP Selfie Camera (f/2.0 aperture), IR Camera

32 MP Selfie Camera (f/2.2 aperture) + Depth Camera*

32 MP Selfie Camera (f/2.2 aperture) + Depth Camera*

 

Autofocus Mode: Autofocus

Autofocus Mode: Autofocus

Video recording: Support for 4K (3840 x 2160 pixels) 60fps video recording

Video Recording: Support for 4K (3840 x 2160 pixels) 60fps video recording

Video recording: Support for 4K (3840 x 2160 pixels) 60fps video recording

Image resolution: Support up to 6528 x 4896 pixels

Image resolution: Support up to 6528 x 4896 pixels

Image resolution: Support up to 6528 x 4896 pixels

Video resolution: Support up to 3840 x 2160 pixels

Video resolution: Support up to 3840 x 2160 pixels

Video resolution: Support up to 3840 x 2160 pixels

     

Battery

3800 mAh

4200 mAh

4200 mAh

     

Charging

HUAWEI SuperCharge (Max 22.5 W)

HUAWEI SuperCharge (Max 40 W)

HUAWEI SuperCharge (Max 40 W)

 

Wireless HUAWEI SuperCharge (Max 27 W)

Wireless HUAWEI SuperCharge (Max 40 W)

     

Connectivity

Wi-Fi:

Wi-Fi:

Wi-Fi:

802.11a/b/g/n/ac/ax, 2 x 2 MIMO, HE160, 1024 QAM, 8 Spatial-stream Sounding MU-MIMO

802.11a/b/g/n/ac/ax, 2 x 2 MIMO, HE160, 1024 QAM, 8 Spatial-stream Sounding MU-MIMO

802.11a/b/g/n/ac/ax, 2 x 2 MIMO, HE160, 1024 QAM, 8 Spatial-stream Sounding MU-MIMO

Download and upload peak physical rate up to 2.4 Gbps

Download and upload peak physical rate up to 2.4Gbps

Download and upload peak physical rate up to 2.4 Gbps

     

Bluetooth:

Bluetooth:

Bluetooth:

Bluetooth5.1, Support BLE, SBC, AAC, LDAC

Bluetooth5.1, Support BLE, SBC, AAC, LDAC

Bluetooth5.1, Support BLE, SBC, AAC, LDAC

     

Data Cable Port:

Data Cable Port:

Data Cable Port:

USB Type-C, USB 3.1 GEN1*

USB Type-C, USB 3.1 GEN1*

USB Type-C, USB 3.1 GEN1*

     

Earjack:

Earjack:

Earjack:

USB Type-C earjack

USB Type-C earjack

USB Type-C earjack

     

Others:

Others:

Others:

PC Data Synchronisation

PC Data Synchronisation

PC Data Synchronisation

     

NFC

Support Reader Mode, P2P Mode, Card Emulation Mode (SIM*, HCE)

Support Reader Mode, P2P Mode, Card Emulation Mode (SIM*, HCE)

Support Reader Mode, P2P Mode, Card Emulation Mode (SIM*, HCE)

     

Sensors

Gesture Sensor

Gesture Sensor

Gesture Sensor

Gravity Sensor

Gravity Sensor

Gravity Sensor

 

Infrared Sensor

Infrared Sensor

Fingerprint Sensor

Fingerprint Sensor

Fingerprint Sensor

Hall Sensor

Hall Sensor

Hall Sensor

Gyroscope

Gyroscope

Gyroscope

Compass

Compass

Compass

Ambient Light Sensor

Ambient Light Sensor

Ambient Light Sensor

Proximity Sensor

Proximity Sensor

Proximity Sensor

Laser Sensor

   

Colour Temperature Sensor

Colour Temperature Sensor

Colour Temperature Sensor

     

In The Box

Phone (Built-in battery) x 1

Phone (Built-in battery) x 1

Phone (Built-in battery) x 1

Charger x 1

Charger x 1

Charger x 1

USB Type-C Cable x 1

USB Type-C Cable x 1

USB Type-C Cable x 1

USB Type-C Earphones x 1

USB Type-C Earphones x 1

USB Type-C Earphones x 1

Protective Case x 1 (Not available in Western Europe and Northeast Europe)

Protective Case x 1 (Not available in Western Europe and Northeast Europe)

Protective Case x 1 (Not available in Western Europe and Northeast Europe)

Quick Start Guide x 1

Quick Start Guide x 1

Quick Start Guide x 1

Eject Tool x 1

Eject Tool x 1

Eject Tool x 1

Warranty Card x 1

Warranty Card x 1

Warranty Card x 1

* May vary in different market. Contact the local sales channel for a more detailed list.

* May vary in different market. Contact the local sales channel for a more detailed list.

* May vary in different market. Contact the local sales channel for a more detailed list.

.

 

 

Sist redigert tirsdag, 29 september 2020 09:51
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe