torsdag, 03 juni 2021 20:40

Huawei lanserer fem nye produkter i Norge

Skrevet av

På en internasjonal digital produktlansering i går onsdag 2.6. hadde Huawei en lansering av sitt nye operativsystem Harmony OS 2.0. Og selv om dette operativsystemet ikke er så veldig aktuelt i Norge for mobiltelefoner og nettbrett for tiden, har det i høyeste grad relevans for andre produkter som lanseres i Norge.

Selv om størstedelen av den internasjonale lanseringen handlet om Harmony OS 2.0, var det de nye produktene som var mest interessante på min skjerm. Men vi skal ikke avspise Harmony OS 2.0 av den grunn, for dette helt nye operativsystemet er implementert i flere av de nye produktene fra Huawei. Og selv om kommentatorer i forkant har hevdet at Harmony OS 2.0 kom til å bli en blåkopi av Android, er det i realiteten den slående likheten med iPadOS 14 som har dominert kommentarene.

Et dominerende element i Harmony PS 2.0 er den enkle måten lyd blir delt mellom ulike enheter i operativsystemet, med en visuell dra og dropp. Og for et annet marked ble også Huawei MatePad Pro lansert i 12.6 og 10.8 utgaver.

Selve presentasjonen er det ikke så mye å kommentere på. Den alltid legendariske Richard Vy var det vanlige midtpunktet, men denne gangen hadde han fått assistanse til en voice-over som på en god måte kompenserte for at det neppe er den engelske diksjonen som gjør at denne toppsjefen  i Huawei har fått den posisjonen han har. På en annen side hadde det ikke skadet om alle foiler kunne fått en engelsk tekst i stedet for kinesisk.

FreeBuds 4

Dette er den første av de fem produktene som ble lansert også på det norske markedet i går. Med denne TWS-modellen har Huawei forsterket den tydelige profilen de har for helt trådløse øreplugger. Vi har på den ene siden modellene FreeBuds 3i og den nyeste 4i, som begge er tydelige budsjettmodeller av lukkede øreplugger, eller in-ear modeller etter samme konsept som AirBuds Pro. Men den egentlige konkurrenten til AirBuds Pro er FreeBuds Pro, som vi ble veldig begeistret for da vi testet den i høst.

Og i en prisklasse midt mellom i-modellene og pro-modellene bygger åpenbart FreeBuds 4 på arven etter FreeBuds 3, som var de første Huawei-produktene vi testet. Det innebærer at også FreeBuds 4 har drivere som er mye større enn drivere flest i en In-Ear modell med sine 14,3mm. Men samtidig har FreeBuds 4 gjort et kobbel med øvelse for å redusere størrelse og vekt i forhold til forgjengeren, noe som har resultert i en matchvekt på 4,1 gram pr. øreplugg. Den nye modellen kan skilte med en frekvensgang som strekker seg opp mot 40Hz.

Samtidig påstår Huawei at de har styrket ANC-delen i FreeBuds 4, og det håper vi å kunne vurdere i en test etter hvert. I hvert fall skrytes det ganske uhemmet av en verdenslansering av den nye AEM-teknologien, eller Adaptive Ear Matching blant venner.

Etuiet ligner til forveksling på etuiet til forgjengeren FreeBuds 3, med sin fasong som et flatklemt ball. Og vi som en stund antok at Huawei lekte med ulike formfaktorer p sine FreeBuds-etui vet nå bedre – de har tydeligvis etablert ulike former for de ulike kategoriene.

Freebuds 4 har en anbefalt pris på kr. 1.499,-, og er forventet å bli tilgjengelig 4. august 2021

Les mer om FreeBuds 4 hos Huawei

Huawei Watch 3 og 3 Pro

 

Også Klokkene til Huawei har vi stiftet bekjentskap med før. Ikke minst gjelder det for Watch GT 2e, som vi testet for et år siden, og som imponerte stort med en formidabel batteritid på 2 uker. I hvert fall i medvind og nedoverbakke, for det var som med det meste ellers i verden avhengig av hvor tung du er på gasspedalen.

I mellomtiden har Huawei lansert en Pro-utgave, mer presist Watch GT 2 Pro i både Classic Edition og Sport Edition, i tillegg til en temmelig heftig Porsche Design Huawei Watch GT 2 som kom litt senere.

Og det er vel her Huawei nå tar opp tråden med sine klokker, rent bortsett fra at de knabbet navnet til Samsung sin Galaxy Watch 3 mens Samsung badet.

Og denne gangen er det ganske klart at Huawei har foretatt et paradigmeskifte med sine nye klokker, for Watch 3 har blitt en fullblods smartklokke, litt i motsetning til tidligere modeller som har vært en slags smartklokke light.

Det kanskje viktigste elementet i denne transformasjonen er at Huawei har introdusert eSIM i sine klokker. Dette gir mulighet for et liv uavhengig av moderskipet, og byr blant annet på uavhengige telefonsamtaler. Eller videosamtaler via MeeTime.

En ekte digital Crown med rotasjon er et annet viktig element som gir mulighet for et sterkt forbedret brukergrensesnitt. Dette er også materialisert i form av en ny menystruktur som minner mer om Apple Watch.

Selve lakmustesten på en fullblods smartklokke er likevel at den har tilgang på nedlastbare apper. Og dette er et helt nytt element på Huawei Watch 3, og som må antas å være uløselig knyttet til Harmony OS 2.0 som operativsystem. Men selv om tilgangen er på plass, er det i første omgang ikke mange third-party apper som er tilgjengelig i første omgang. Og igjen er det Harmony OS og dens ferske identitet som må tilskrives dette. Den første appen, som for øvrig også er tilgjengelig for Watch GT 2 Pro med oppgradert operativsystem er treningsprogrammet Fitify.

Og selv om Huawei ikke har kastet sin ekstreme batteritid på båten, er de nå tydeligere på to moduser som har helt ulike batteritider. Basisversjonen Watch 3 har fremdeles 14 dager batteritid i ultra-long battery life mode, mens batteritiden i smart-mode er oppgitt til tre dager. Tilsvarende oppgitt batteritid for Watch 3 Pro er hele 21 dager i ultra-long battery life mode, mens batteritiden i smart-mode er oppgitt til 5 dager. Uansett ikke helt de samme tidene som min Apple Watch opererer med, der det stadig vekk er statusen «Nu e det like før dagen går ned….»

Huawei Watch 3 kommer i to versjoner – Classik med lærreim, og Active med metallreim.

Huawei Watch 3 vil få en anbefalt pris på kr. 3.990,- når de kommer den 2. august, mens den mer eksklusive Watch 3 Pro vil få en anbefalt pris på kr. 4.990,-.

Les mer om Watch 3 hos Huawei

Les mer om Watch 3 Pro hos Huawei

 

2 x MateView

Huawei lanserte også to skjermer på gårsdagens lansering. Og siden dette er litt på siden av Audiophiole.no sin komfortsone skal vi gå ganske flyktig gjennom dem. Den første med navn MateView er en ganske klassisk 28,4-tommer med en oppløsning på 4k, son som i dette tilfellet kan oversettes til 3840 × 2560 

Da er kanskje MateView GT litt mer utradisjonell. I hvert fall er det Huawei sin aller første buede skjerm, og har en fasong på 21:9. Det gir denne 34-tommers skjermen en oppløsning på  3440x1440, og er med andre ord en utpreget gamingskjerm.

MateView vil bli tilgjengelig i august, med en anbefalt pris på kr. 6.990,-

MateView Pro blir også tilgjengelig i august, med en anbefalt pris på kr 5.499,- uten soundbar, og 5.999,- med soundbar.

Les mer om MateView hos Huawei

Les mer om MateView GT hos Huawei

 

Sist redigert torsdag, 03 juni 2021 21:02
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.