onsdag, 02 oktober 2019 16:26

Huawei GT 2 – smartklokka som tar opp jakten på Apple Watch 5. Bikkjeslagsmål med jaktstart.

Skrevet av

Få uker etter at Apple avvikler sin tradisjonsrike høstlansering med nye iPhone-modeller, iPad og 5. generasjon av Apple Watch, kommer den etter hvert svært store erkerivalen Huawei med to vesentlige lanseringer kort tid etter. Det startet med iPhone-konkurrenten Mate 30 Pro, og nå kommer en konkurrent til Apple Watch 5. generasjon.

Selv om Huawei sin GT 2 i prinsippet er en smartklokke i samme kategori som Apple Watch 5, er det ganske mye som skiller de to. Huawei har en klokke med et design som spiller velig mye mer på klassiske strenger ann Apple Watch. Med sin sirkulære urkasse har den et elegant og sofistikert design, noe som blir ytterligere forsterket eller svekket av hvilken urskive som velges.

 

 

Det området som skiller Huawei GT 2 minst fra forgjengeren GT er designet. Her er det åpenbart en langsom revolusjon sammenlignet med innmaten. For den nye mikroprosessorbrikken Kirin A1 sørger for en ganske ekstrem batteritid, særlig sammenlignet med Apple Watch sitt daglige ladebehov. GT 2 kan gå i opptil to uker uten lading for den største 46mm modellen, og en uke med 42mm utgaven.

 

 

Programvaren er også kraftig forbedret, og trening og søvnkvalitet er to viktige satsingsområder. GT 2 har 15 ulike treningsmoduser. Huawei hevder at klokken registrerer både regulær hjerterytme, og kan varsle deg ved unormal puls eller potensielle hjertefeil. Produsenten sier videre at Watch GT 2 i tillegg har TruSleep 2.0- og TruRelax-teknologi, som bruker kunstig intelligens og omfattende statistikk til å gi deg råd om hvordan du kan sove bedre og stresse mindre.

 

 

Huawei GT 2 har også lagt vekt på at du skal kunne få musikk under treningsøktene, og har plass til å lagre et dedikert musikkbibliotek i selve klokka. 500 mp3-filer er det plass til i det interne minnet.

 

 

GPS er også et felt Huawei har satset på i GT 2. Klokka støtter kontinuerlig posisjonering med de to systemene GPS og GLONASS. Det skal gi en nøyaktig posisjon, noe som igjen i følge Huawei fører til mer nøyaktig måling av treningsøktene.

En av de viktigste forskjellene mellom Huawei GT 2 og Apple Watch 5 er unektelig prisen. GT 2 får en pris på 2.490,- når den ankommer den 1. november, mens Apple Watch ligger på nesten det doble. Om Apple sin klokke også er nesten dobbelt så god håper vi å kunne komme tilbake til…

 

Les mer hos Huawei

 

 

Sist redigert torsdag, 02 januar 2020 13:26
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.