mandag, 13 juli 2015 07:07

Pro-Ject MAiA DS – ny kompakt boks med enda større kompetanseområde.

Skrevet av

 

Pro-Ject har lansert en kompakt integrert forsterker som overgår MAiA i funksjonalitet og ytelse. Ta en titt på Pro-Ject MAiA DS.

 

 

I september i fjor publiserte vi vår test av den ultrakompakte stereoforsterkeren MAiA DS fra Pro-Ject. I tillegg til å spille uforskammet bra, hadde den oppkomme av funksjonalitet som man knapt kunne tro var mulig til den svært moderate prisen, og i et så lite kabinett.

Nå ser det ut til at Pro-Ject har hatt ambisjoner om å slå sin egen banerekord med den større utgaven MAiA DS.

Hvis vi starter med det ytre, har MAiA DS et vesentlig større kabinett, men uten at det er grunn til å anta at det vil skremme bort noen. Høyden på boksen er doblet, men samtidig er dybden redusert med 20-30%. Pro-Ject gir ikke bort volum ved dørene i disse boksene…

Vi starter med effektdelen. Det er fremdeles en klasse-D forsterker som sitter inne i MAiA DS. Men i forhold til den forsterkeren vi testet har effekten økt til 2x40 watt i 8 ohm, og 2x55 W i 4 ohm. Hvis du ønsker å utvide denne ytelsen, tilbyr Pro-Ject en egen strømforsyning i Power Box Maia DS. Med denne i bruk øker samtidig effekten til 2x80 watt! Power Box kan ha funksjon som ekstern strømforsyning for inntil 5 Pro-Ject enheter samtidig.

 

 

Det er fremdeles en DAC inni MAiA DS, men i tillegg til at den er en asynkron DAC som spiller filer med oppløsning inntil 24bit/192kHz, har den på denne utvidede forsterkeren også fått DSD-kompetanse – DSD64 / DSD128 / DSD 256. Bluetooth er ellers på plass også på MAiA DS.

Antall inn- og utganger var imponerende også på basisversjonen av MAiA, og på MAiA DS har dette økt vesentlig. Tallet på vanlige analoge RCA-innganger har økt fra to til tre, og Phono-inngangen har nå mulighet for både MM og MC pickuper.

MAiA DS har både fixed og variable RCA-utganger, i tillegg til en dedikert subwooferutgang. Og de ellers tiltalende høyttalerterminalene som var i tetteste laget på MAiA har på MAiA DS fått mer luft rundt seg.

Rosinen i pølsa på MAiA DS er unektelig muligheten for styring via en app. Pro-Ject har utviklet en app for Android, men en iOS-utgave er på vei. I tillegg til å kunne styre MAiA DS kan den også kontrollere utvalgte streamere og CD-spillere fra Pro-Ject.

 

 

Importør av Pro-Ject er Ljudtema.

 

Les også: TEST: Pro-Ject MaiA – den audiofile kompaktforsterker?

 

 

 

 

Sist redigert mandag, 13 juli 2015 07:37
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.