fredag, 08 januar 2016 10:32

2 Xperience SB S-shape – ny platespiller med S-arm fra Pro-Ject

Skrevet av

 

 

Pro-Ject har et stort utvalg platespillere, og lanserer hyppige produktnyheter. Siste skudd på stammen er spesielt interessant for mange – en mellomklassespiller med S-formet tonearm.

 

Pro-Ject 2 Xperience SB ble lansert for et års tid siden, som en oppgradering av 2 Xperience. Den hadde tonearmen Pro-Ject 9cc Evolution.

Den nye modellen 2 Xperience SB S-shape har som navnet antyder en S-formet arm. S-armer er slett ikke noe nytt for Pro-ject. De har tidligere hatt sin Signature-serie, i tillegg til at RPM-1 Carbon har en S-arm uten løst headshell. Vi skrev om den for et drøyt år siden.

Den armen som sitter i 2 Xperience SB S-shape er helt ny, og er laget i aluminium med en spesiell legering som ifølge produsenten skal gi lave resonanser. Antiskatingen er inspirert av den samme mekansimen som er benyttet i den 12-tommers toppmodellen i Signature-serien.

Det er selvfølgelig avtakbart headshell på denne modellen, og head-shell er kompatible med Ortofon/SME-fatning.

Denne armen sitter altså foreløpig bare på 2 Xperience SB S-Shape, men det er fristende anta et den etter hvert vil bli tilgjengelig på flere spillere. Og i løs vekt.

 

Vi kjenner ikke prisen på Pro-ject 2 xperience SB S-shape i Norge enda, men basert på engelske priser er det nærliggende å anta at den vil være 2-3.000,- over 2 Xperience SB. Noe i overkant av 15.000?

 

Akustikk importerer Pro-Ject til Norge.

 

 

Sist redigert mandag, 11 januar 2016 11:06
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.