fredag, 20 mai 2016 09:54

THE CLASSIC – Spennende klassisk nyhet fra Pro-ject

Skrevet av

 

 

Pro Ject har lansert en ny spennende platespiller. THE CLASSIC følger opp en åpenbar trend med nye platespillere som har et klassisk, europeisk design.

 

På sett og vis er det fristende å se på denne nyheten fra Pro-ject i lys av Onkyo sin modell CP-1050, som vi testet for kort tid siden. For selv om det er mye som skiller, har de begge det til felles at de bygger på sterke klassiske platespillerdesign fra Europa, der det kanskje spesielt er tradisjoner fra Thorens og Linn som gir de sterkeste assosiasjonene.

Men som nevnt er det også klare forskjeller mellom CP-1050 og THE CLASSIC fra Pro-ject. Og man får et helt klart inntrykk av at Pro-ject har lagt en del mer ressurser i kvaliteten på sin spiller, som igjen avspeiles i at den trolig vil havne på en pris rundt det doble eller mer, avhengig av valg av pickup.

THE CLASSIC har ikke direktedrift, som noen andre ny-klassikere har valgt, men en mer konvensjonell remdrift. Men til gjengjeld er denne kombinert med et flytende oppheng, da i en moderne konfigurasjon der fjærer er erstattet av dempeballer av TPE (Thermo Plastic Elastomers).

Chassis er en sandwich-konstruksjon med metall og mdf, og både chassis og subchassis later til å ha kraftige dimensjoner som kan gi grunnlag for god stivhet.

Platetallerkenen har en spesiell aluminiumlegering der også dempematerialet TPE er involvert.

Pro-ject har konstruert en ny arm til THE CLASSIC. Armrøret i denne 9-tommers armen er laget av en kombinasjon av carbon og aluminium, der carbon skal gi stivhet, mens aluminiumen sørger for demping. Armen gir mulighet for justering av både azimuth og VTA.

Produsenten opererer med foreløpige priser på 950 Euro uten pickup, og 999 Euro inklusiv en Ortofon 2M Silver, en variant som er laget spesielt for Pro-ject.

 

Pro-ject importeres av Akustikk

 

Sist redigert fredag, 20 mai 2016 10:58
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.