lørdag, 29 august 2020 10:04

BeoPlay H95 – Nye Flaggskipmodeller fra Bang & Olufsen

Skrevet av

Bang & Olufsen lanserer nye flaggskipmodeller i kategorien trådløse hodetelefon er med ANC. Jubileumsmodellene BeoPlay H95 overgår H9 både i eksklusivitet og design, og også forventningsvis i ytelse. Og definitivt i pris.

Det er nå 95 år siden Peter Bang og Svend Olufsen konstruerte sin første radio som gikk på vekselstrøm og i den forbindelse dannet selskapet Bang & Olufsen i 1925. Dette 95-årsjubileet har B&O blant annet benyttet til å utvikle de nye flaggskipmodellene H95. Disse erstatter ikke de eksisterende flaggskipene H9 som nå lever i sin tredje inkarnasjon, men legger seg klart og tydelig på toppen av disse.

Design og materialbruk

Denne gangen er det MNML Design Studio som står for designet, et designfirma som har hovedsete i Chicago. Vi er ikke kjent med at de tidligere har hatt oppgaver for B&O, men de har en imponerende CV som industridesignere med mange store selskap på oppdragslisten, deriblant Sonos.

I motsetning til flertallet av de øvrige trådløse hodetelefonene fra B&O inklusiv H9, skiller H95 seg veldig tydelig fra feltet av BeoPlay hodetelefoner sin fremtoning. Et åpenbart element i dette er at H95 ikke har runde øreklokker som de andre, men har et ovalt over-ear design. Dette bør gi grunnlag for en enda bedre brukskomfort enn det de runde øreklokkene gir.

Det er ellers en ganske overdådig materialbruk i H95, dominert av aluminium, lammeskinn og kuskinn.  Øreklokkene er dekket av lammeskinn utenpå plastisk deformerbar memory foam på øreklokker som er magnetisk festet, og dermed også enkle å ta av hvis du ønsker å beskue membranene.

Et annet trekk som også er helt nytt er at H95 er foldbar, noe som gjør at de enklere kan plasseres i det medfølgende etuiet i aluminium.

Adaptiv ANC

Støykanselleringen på H95 er mer avansert enn på tidligere modeller. De nye flaggskipmodellene har Adaptive Active Noice Cancellation, noe fire mikrofoner bidrar til. Disse skal ifølge B&O tilpasse seg ulike lydmiljøer, og gi en optimal demping i forhold til omgivelsene.

Nyskapende objektivinspirerte dials

I tillegg til fysiske knapper og touchbetjening på høyre øreklokke som vi er vant med fra tidligere toppmodeller har H95 noen svært interessante nyheter. På hver øreklokke befinner det seg roterende «dials» i aluminium, et grep som både har et interessant designelement og en betjeningsmessig nyvinning. Med sin riflede struktur gir de assosiasjoner til blender-ringene på et HighEnd fotoobjektiv.

Det roterende rattet på høyre side regulerer volum der dette tidligere har blitt ivaretatt med en tilsvarende roterende bevegelse langs periferien av touchflaten på øreklokken. Og på venstre øreklokke styrer du ANC og grad av transparens. Og i følge B&O har det blitt jobbet mye med å gi disse roterende ringene en presis bevegelse med akkurat riktig motstand for å forsterke Premiumfølelsen.

Overføring og drivere

BeoPlay H95 benytter nyeste versjon av Bluetooth - 5.1, noe som bør sikre stabil gjengivelse. De støtter både ACC og aptX lydformat.

H95 har i likhet med H9 40mm elektrodynamiske drivere. Men H95 skiller seg fra H9 ved at disse driverne er i titanium, med neodymiummagneter.

Batteritid

Beoplay H95 har en oppgitt batteritid på 38 timer med bruk av ANC. Uten ANC antydes en brukstid på 50 timer.

Spesialutgaver

De 95 første eksemplarene var tilgjengelig allerede på lanseringsdagen den 27 august, og har inngravert nummerering fra 1-95 på aluminiumsetuiet. Disse ble utsolgt allerede den første dagen.

Pris

Utropsprisen på BeoPlay H95 er satt til kr. 8.750,-. Dermed er det samtidig åpenbart at H95 ikke er tiltenkt oppgaven å være en jevnbyrdig konkurrent til trådløse Premium hodetelefoner som  Bose NHC 700, Sony WH-1000XM4 eller JBL Club One. Eller Shure Aonic 50, som vi publiserer en test av en av de nærmeste dagene. Det er en konkurranse som allerede blir glimrende ivaretatt av BeoPlay H9 og dens forgjengere.

Beoplay går med H95 klart utenom allfarvei, og havner i et prisleie der den konkurrerer med stasjonære hodetelefoner i moderat HighEnd-klasse, som Denon AH-D7200. Oppgaven til BeoPlay H95 blir dermed å overbevise lydmessig på dette nivået, eller å gjøre et sterkt inntrykk som en UltraPremium støykansellerende trådløs hodetelefon. Eller noe et sted midt mellom disse øvelsene.

Tilgjengelighet  

Beoplay H95 lanseres i fargene Black og Grey Mist. I tillegg til hodetelefonene får du et aluminiumsetui, og du får også med ladekabel, lydkabel og en flyadapter i premiumutførelse.

De er tilgjengelig online, hos utvalgte forhandlere og i Bang & Olufsens butikker fra 10. september 2020.

 

Les mer om BeoPlay H95 hos Bang & Olufsen

 

 

 

Sist redigert mandag, 31 august 2020 08:01
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.