onsdag, 31 desember 2003 23:00

SVS AS EQ1

Skrevet av

SVS regnes som en nestor innen produksjon av subwoofere, og Audyssey har en tilsvarende posisjon innen romkorreksjon. Når disse legger sine pjaller sammen er det verd å lytte. Les pressemeldingen fra L-Sound

 

 

Pressemeldning fra L-Sound, redigert av audiophile.no

 
SVS AS-EQ1

 

 

Perfekt bas i løpet av minutter, i et hvilket som helst rom, med en hvilken som helst subwoofer!

 

 

Etter to år med utvikling i samarbeid med anerkjente Audyssey Labs er SVS AS-EQ1 endelig her!

Uansett hvor god en subwoofer er vil lyden fra den bli påvirket av rommet som den står i. Siden bølgelengdene i de dypeste frekvensene er meget lange, vil ikke akustisk behandling av rommet kunne rette opp alle de topper og bunner som du vil kunne se eller høre i frekvensresponsen. Det er heller ikke alltid mulig å plassere subwooferen der hvor den fungerer best akustisk, enten fordi det ikke er plass til den der, eller fordi den der ikke fungerer visuelt. Resultatet av en ujevn frekvensrespons er bass som låter ukorrekt og ute av balanse hvor instrumenter eller toner enten fremheves eller forsvinner uten å levere det trykket og den klarheten som skal være der.

Justering av frekvensrespons er dog ikke tilstrekkelig i seg selv. På grunn av de lange bølgelengdene lytter du like mye til reflektert lyd fra rommets flater som den lyden som kommer direkte fra subwooferen. Det fører til at lydene vil ankomme dine ører til forskjellige tidspunkter, og det vil få lyden til å fremstå som ullen og unøyaktig.

AS-EQ1 korrigerer begge deler for deg ved å bruke avanserte FIR filtre, i motsetning til de IIR filtre som benyttes i konvensjonelle PEQ baserte romkorreksjoner, og som selv introduserer tids/fase problemer.

AS-EQ1 stopper heller ikke der. Alle som har forsøkt å få to subwoofere til å spille pent sammen vet at det kan være en utfordring som lett kan kreve en hel helg. Ikke nå lengre. AS-EQ1 kan måle og korrigere to separate subwoofere, og gjøre alle de nødvendige justeringer for at de skal spille sammen i perfekt fase. Det også om det er to forskjellige subwoofere, plassert to vilkårlig forskjellige steder i rommet.

De doble, separate inn og utgangene gjør at også de som har subwoofere i et stereo oppsett, endelig kan få nyte fordelene med romkorreksjon.

SVS AS-EQ1 vil som ved magi rette opp alle disse problemene for deg, og bassen vil fremstå som balansert, ren og presis. Du definerer selv om du ønsker et ”sweet spot” eller et ”sweet room”. AS-EQ1 kan måle og vha, ”fuzzy logic” korrigere opptil 32 forskjellige posisjoner sånn at alle får den beste opplevelsen av bass.

Selv om det som sagt kanskje virker som magi, så er det ikke det. I bunnen ligger noen svært avanserte algoritmer fra Audyssey som er så tunge at regnekraften fra en bærbar eller stasjonær datamaskin er nødvendig for å kunne foreta beregningene. Den kobles enkelt til USB inngangen som er gjemt bakom det magnetisk festede frontpanelet på din AS-EQ1. Hele prosessen styres igjennom et lett forståelig brukergrensesnitt, hvor du også finner brukermanualen og guides slik at det aldri blir nødvendig å lete i skuffer og skap etter den. Ikke at brukermanualen blir nødvendig, AS-EQ1 kan nærmest brukes intuitivt.

Datamaskinen er kun nødvendig når målingene foretas, deretter kan den kobles fra, og AS-EQ1 vil fungere som en frittstående enhet. USB tilkoblingen gjør også at eventuelle oppdateringer av AS-EQ1 med tanke på utvidet funksjonalitet, blir til en lek.

AS-EQ1 kan brukes sammen med alle surroundreceivere, og er kompatibel med alle typer romkorreksjon. Du bestemmer selv om du vil bruke din receivers innebygde romkorreksjon sammen med AS-EQ1, AS-EQ1 ”snakker” da sammen med din receiver, og ber den om å ikke gjøre noen korreksjoner i bassen. Eller, om du som mange profesjonelle foretrekker, kun ønsker romkorreksjon i bassen, er det nå endelig mulig.

AS-EQ1 vil gi deg en opplevelse som ingen manuell tweaking og justering med en parametrisk equalizer vil kunne, og du vil oppnå dette resultatet i løpet av minutter, ikke timer, dager eller uker.

AS-EQ1 kommer på lager i løpet av mai, og inntil den tid kan den bestilles med vår alltid tilstedeværende pre-order rabatt.

Les mer om AS-EQ1 og hvordan den fungerer på vår hjemmeside

www.lsound.no

 

Sist redigert tirsdag, 19 januar 2010 15:43
Audiophile

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.