tirsdag, 01 juli 2014 00:00

Rudi`s PickupGuide: 4a - Rudi's anbefalinger av pickuper . Oppdatert 1.7.2014

Skrevet av

Man behøver ikke så mange pickuper for å kose seg med vinyl-lyd, men blander man samle-mani inn i bildet så kan det fort bli sånn :-)

Les mer:


Legger her ut noen konkrete anbefalinger på produkter jeg personlig synes gir veldig god valuta for pengene.
(les personlige favoritter) :Best buy Pickuper:Ortofon 2M Black, MM pickup som koster 4500.- og er verd hvert eneste øre. Den beste MM pickup under 5000 kroner jeg har hørt til nå. Masser med detaljer og dynamikk, dog skal det sies at dette er ikke noen spesielt varmtlydende pickup, skal man ha det må man se til "Bronze" serien hos Ortofon.
SOUNDSMITH Boheme Moving Iron pickup (MM) til kr 6.950.-

Ny ener i prisklassen. Dette er altså IKKE en MC pickup, men kan brukes rett i en vanlig MM-inngang som så mange forsterkere/recivere er utstyrt med i dag. Spiller med en herlig slagkraft og dynamik. Heller litt mot det varme med en raus mellomtone og superb oppløsning, masser med microdetaljer blir hentet opp fra rillene og på toppen av det hele så trengs det ikke noe + 5000 kroners MC riaa trinn med der tilhørende kvalitetskabel.

Sammenligner man denne med f.eks Ortofon 2M Black som jeg også synes er en veldig god pickup så gir Boheme en vesentlig varmere og mer levende gjengivelse med masser av kropp og rike klangfarger uten at det på noen måte går på bekostning av noe i lydbildet, snarere tvertimot.

Måten å ta ut microdetaljer av platene er nesten helt opp i high-end land når det gjelder pickuper. Faktisk til og med langt bedre enn enkelte såkalte high-end pickuper, og Boheme tåler godt og bli brukt på en spiller i 50-100k klassen. Helt klart et MEGET godt kjøp, og likt prisede MC pickupers store skrekk. For som sagt: man trenger ingen fordyrende MC Riaa og ekstra kabling. Mitt testeksemplar blir værende her, for så god er den at dette er min nye referanse i 7k klassen, ingen tvil om det.

Men husk: 35-40 timer innspillingstid før du hører hva Boheme virkelig kan. Før det låter den litt innelukket og dus oppover i toneområdet - mitt ex begynte og åpne seg ved ca 25 timer spilletid.

Kiseki Blue til 15000.-

 

En herlig spilleglad pickup med saft og punch i lyden, spiller meget bra heavy musikk, får rockebenet til og gå. Vurderer man en pickup i denne priskalssen så er dette absolutt en og ta med i beregningen.Ortofon Cadenza Bronze til 15.000.

Har du en god arm og ønsker Rohman-aktig lyd men med enda mer detaljer og oppløsning, er det bare å løpe og kjøpe - en av mine absolutte favoritter. Et ypperlig valg til en topp specet Linn LP12 spør du meg, men passer inn nesten over alt hvor anemisk lyd er uønsket.Ortofon Cadenza Black til ca 18000.- er en pickup som gir mye for pengene.

Gunnar Brekke i Fidelity mener dette er en av verdens beste pickuper. Vel, jeg skal gå så langt som og være enig i at det er en av verdens beste pickuper til rundt 18k, men lengre enn det strekker jeg meg ikke til :-)
Air Tight Pc-3 MC pickup til 26000.-

Den nye referansen i 25000 kroners klassen.

Les test her:
SOUNDSMITH SUSSURO PAUA til ca 25000.-

Anbefales klart til alle som ønsker en pickup som er ufarget, og som gjengir alt av info på platene dine med bravur. Se test på: Soundsmith Sussuro Paua topp modell Moving Iron pickup (MC inngang)Under kr 2500.-, altså budgett klassen:

 

 

Soundsmith Otello til ca 3200.-. denne har alktså godt opp nærmere 40% i pris, men er tiltross for dette fremdeles et godt kjøp.
En Moving iron pickup (brukes som hvilken som helst vanlig MM pickup)
Big bang for the buck - var tidligere et av de beste kjøp du kunne gjøre pr krone, spør du meg. Jeg har aldri vært borte i en såpass rimelig pickup som klarer å skille ut svake bakgrunnsdetaljer så godtsom denne gjør. På enkelte områder setter den MC pickuper i 5k klassen i forlegenhet og av MM pickuper må man opp på Ortofons 2M Black  for og få noe som er marginalt bedre på enkelte områder.

 


VINTAGE pickuper:

Skulle du komme over en Garrott brothers "The New P-77" skal du bare handle. Pickupen er fra begynnelsen av 90 tallet, men MEGET god. Som dere ser har jeg sikret meg for en stund :-)
Lest 11399 ganger
Rudi

Vinylguru

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.