lørdag, 29 januar 2005 23:00

NAD HTR2 universalfjernkontroll

Det finnes en rik flora av universalfjernkontroller på markedet i dag. Veldig mange av disse er LCD-baserte. Undertegnede har aldri blitt helt fortrolige med disse, da de slites, blir dårligere av chips-fingre og er kostbare. Derfor er NADs rimelige knapp-baserte til 698,- et velkomment produkt.

 

 

av Stian Gårdsvoll, 30.januar 2005

De er dyre, tunge, klumpete, slites ut, tar tid å programmere og bærer tydelig spor etter en spillefilm med chips og dip. Jeg snakker selvfølgelig om universalfjernkontroller - enhver frue med hjemmekino-interessert manns drøm. Man gjemmer bort fire fjøler og erstatter de med en.

NAD HTR2 bærer mange av disse egenskapene. Men den er ikke dyr og den er heller ikke LCD-basert. Det er en god gammeldags fjernkontroll med enkeltknapper. Den kan håndtere inntill 8 forskjellige enheter, har muligheter for makroprogrammering og har navigasjonsknapper "DVD-style". Makroprogrammering vil si at man kan trykke på en enkelt knapp for å f.eks. skru på forsterker, starte DVD, skru på tv og dimme lyset i lytterommet.

En opplagt begrensning er mangelen på muligheten til å definere egne knapper og at knappene er merket med funksjoner fra fabrikk.

Oversikt over funksjoner:

 • Lærer funksjoner fra andre fjernkontroller
 • Erstatter opp til 8 fjernkontroller
 • Kan lære opp til 352 kommandoer
 • Innebygget belysning bak knapper
 • Har innprogrammert styring for alle NAD produkter
 • Makrofunksjon (44 stk med opptil 64 kommandoer i hver)
 • Farge: grå

  Praktisk i bruk
  Undertegnede har hatt denne fjernkontrollen i bruk i snart ett år nå, på produkter fra bl.a. Sony, Electrocompaniet, Denon, Hegel, Panasonic og Parasound. Den har fungert meget godt på alle disse produktene, hvis man tar hensyn til de opplagte begrensningene med "faste" knapper.

  Den har god rekkevidde - hvis mottageren i utstyret er god, og har brukbar batterilevetid hvis man skrur av backlight. Jeg skrudde raskt av back-light, og batteriene begynte så å vare i flere måneder om gangen. Før det var det ladding et par ganger i måneden.

  En hendig funksjon er "punch-through", som gjør at selv om den står aktivert på en annen komponent, f.eks. DVD, så skjønner den at volumknappen skal styres til forsterkeren uten at du må velge "AMP" først. Makrofunksjonen fungerer også bra, min samboerske har blitt veldig glad i funksjonen som skru på tv, forsterker, velger kilde TV og skrur av tv-lyden.

  Jeg har vært godt fornøyd med min HTR2 det året jeg har hatt den i bruk og kan trygt anbefale den til andre.

  Hvis du er ute etter en universalfjernkontroll med brukbar brukervennlighet, relativt lav pris og fysiske knapper så er dette et meget interessant valg. God batterilevetid og god kompatibilitet trekker også opp.

Lest 5751 ganger