mandag, 13 januar 2020 18:01

M33 – ny flaggskipforsterker fra NAD

Skrevet av

NAD lanserer ny flaggskipforsterker. M33 tar over stafettpinnen etter M32, og kan litt av hvert.

For et år siden lanserte NAD en ny integrert forsterker som har vakt en del oppsikt. M10 er en kompakt forsterker som egentlig er veldig mye mer enn en forsterker. DAC og streamer er tilleggskompetanse som gjør den til et komplett stereoanlegg der du bare trenger å supplere med høyttalere.

Og nå videreføres dette konseptet i den nye flaggskipforsterkeren M33. Denne avløser forgjengere M32, som ble introdusert i 2016. Men forgjengeren var en mer ordinær stereoforsterker, selv om den hadde innebygde DACer. Og så må det vel i rettferdighetens navn tilføyes at også M32 etter hvert kunne suppleres med en BluOS-modul, takket være NAD sitt MDC-konsept. Mer om det senere.

PURIFI Eigentakt

Vi starter med det som kanskje er den viktigste nyheten med NAD M33. For NAD har inngått et samarbeid med den danske produsenten PURIFI, et selskap som holder til i Roskilde, og som ble startet i 2014 av veteranen Peter Lyngdorf, Bruno Putzeys og Lars Risbo.

PURIFI har utviklet et forsterkerkonsept som de kaller for Eigentakt, som betyr selvklokking. Det bygger på klasse-D teknologi, men PURIFI hevder at Eigentakt teknologien er unik, og skal gjøre at forsterkerne ikke påvirkes av impedans, volumnivå og signalinnhold, noe som skal resultere i neglisjerbare nivåer for THD og IMD.

NAD M33 er det første integrerte produktet som får Eigentakt forsterkermoduler, og forsterkeren yter 2x200 watt i 4 eller 8 ohm.

Digital avdeling

M33 har DACer fra ESS Sabre, og har totalt 6 digitale innganger. I tillegg støtter den både AirPlay 3 og aptX.

BluOS tar seg av streamingavdelingen, og sørger for multiromskompabilitet. Systemet gir også tilgang til streaming i HighRes, og støtter også MQAA.

To subwooferutganger har fått justerbare digitale delefiltre.

Dirac Live Room Correction

NAD har et utstrakt samarbeid med svenske Dirac, som er en av de aller mest interessante leverandørene av romkorreksjon for tiden. Dette har blitt implementert både på utvalgte AV-produkter og stereoforsterkere. Ved hjelp av den medfølgende målemikrofonen kan det lagres 5 ulike oppsett, som gir mulighet for å ha ulike sweetspots og akustiske betingelser, som f.eks. fortrekte- eller åpne gardiner.

MDC

MDC står for Modular Design Construction, et konsept NAD introduserte for over 10 år siden. Det gir en fleksibilitet og mulighet for fremtidige oppgraderinger til ny teknologi.

M33 har to slots for fremtidige moduler til hardwareoppgraderinger.

TFT

Til slutt kan vi ikke unngå å nevne det dominerende TFT-displayet. Dette var en av de faktorene som har gjort M10 så besnærende, ikke minst på grunn av muligheten for å sette den i en wattmeter-modus. Vi får håpe at denne muligheten er tatt med over i flaggskipet.

 

NAD importeres av HiFi Klubben

Les mer om M33 hos NAD.

Sist redigert mandag, 13 januar 2020 18:35
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.